1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Wachtwoord Cisco STB Portal

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door Christopher, 20 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Zoals sommige op dit forum al weten functioneert de Cisco STB als een DHCP server. Door naar het IP adres van deze te surfen kom je een gebruikersnaam en wachtwoord op een soort portal pagina tegen.
  Mijn vraag is dus wat het admin wachtwoord is voor deze pagina?
   
 2. Vandaag maar even gebeld met Ziggo en Cisco. Ziggo zegt het wachtwoord niet te weten en adviseerde mij Cisco te bellen.
  Vervolgens uitgebreid met een support tech van Cisco gesproken die aangaf dat Ziggo of Ziggo's leverancier deze wachtwoorden erop heft gezet. Toch maar weer even met Ziggo gebeld, ik kreeg als antwoord "Ik kan u niet helpen, ik weet het wachtwoord niet en ik weet ook niet wie dat wel heeft."

  Vreemde zaak allemaal. Ik heb dit apparaat gewoon in een Mediamarkt gekocht. Voelt als het kopen van een laptop waarvan je geen inlog gegevens hebt gekregen.
   
 3. Doet de netwerk aansluiting op de Cisco het nu wel dan?
   
 4. Deze werkt zeer zeker, hij geeft net als routers ip adressen uit
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 aug 2009
 5. Kitaro heeft ooit aangegeven dat de DHCP server idd werkt maar NIET door Ziggo gebruikt wordt.

  Aansluiten op het netwerk levert alleen maar IP conflicten op en is dus NIET aan te raden.

  Neem aan dat dat nog steeds zo geldt. Denk dus dat ze bewust er een PW opgezet hebben en dat bewust niet vertellen (ook aan de helpdesk dus niet).
   
 6. Dat klinkt wel aardig, maar ik heb eigenlijk niets met Ziggo te maken. Ik heb dit apparaat gewoon in de winkel gekocht. En ik wil het wachtwoord ervoor hebben. Ik ben zelf een IT Network engineer dus enige ip conficten door meerdere dhcp servers ga ik wel kunnen oplossen denk ik :-P
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 aug 2009
 7. Wou al zeggen, Ziggo mag toch niet zomaar een wachtwoord op een apparaat zetten terwijl het eigendom is van de klant zelf?

  Zal de Wet er even op naslaan...
   
 8. Maar als je er geen netwerkkabel in doet, dan heb je ook geen ip-conflicten. Via die netwerkaansluiting worden alleen maar (via dhcp) ip-adressen uitgedeeld, meer doet die aansluiting niet en (volgens verwachting) zal er ook nooit meer mee gaan gebeuren. Dat is al eens op dit forum besproken.

  Ennuh, je hebt wel iets met ziggo te maken, want het is een door ziggo gecertificeerde kabeldecoder, die het ziggo signaal decodeert met ziggo goedgekeurde en door ziggo gedistribueerde firmware.:rolleyes:
   
 9. Klopt maar ik heb er 429 euro aan uitgegeven zodat ik er wel een netwerk kabeltje in kan proppen.
  Blijkbaar wel ja. Maar wie zegt dat ik het ding als decoder wil gebruiken? Misschien wil ik hem wel uitelkaar slopen en een NAS van maken. Het is tenslotte mijn kastje.
   
 10. Heb jij bij (de overigens dure) aanschaf dan garantie gekregen dat de utp (en usb) poort bruikbaar zijn dan? Ik niet.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina