1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Ontzet Notitie

Storing ED3 modem in regio Steenbergen (NB), mogelijk in meer delen van NL

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door awende, 20 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Afgelopen week heb ik de nieuwe Arris TM702B modem ontvangen, aangesloten en de oude modem geretourneerd. Had ik dit maar nooit gedaan... :sad:

    Sinds de komst van de nieuwe modem valt onze internet verbinding zeer regelmatig weg en is deze ook zeer onstabiel. Ook telefonie lijdt er onder, zo zijn wij soms niet bellen of gebeld worden en kunnen anderen ons soms niet horen.

    Het probleem in deze ligt bij Ziggo, zo is mij verteld door de technische helpdesk. Er is een probleem met de nieuwe modems en volgende week à eind van de maand moet een firmware update het probleem gaan oplossen. Het probleem is bekend bij Ziggo.

    Het betreft hier dus een bekend probleem, maar als je op de website van Ziggo kijkt, dan kun je hier nergens iets over lezen. Ook onder het kopje storingen wordt geen melding gemaakt van dit probleem. Het is wachten op de firmware update die dit probleem moet gaan oplossen.

    Volgens Ziggo speelt dit probleem bij alle gebruikers van de nieuwe Arris TM702B modem, dus is deze storing niet beperkt tot onze regio. Als ik echter op het forum berichten lees van gebruikers die geen problemen ondervinden met een nieuwe modem, dan vraag ik mij af in hoeverre Ziggo haar klanten voorliegt. Mogelijk hebben de gebruikers die geen problemen melden een ander type modem?

    Voor de komst van de nieuwe modem, hadden wij een downloadsnelheid van 20 Mbps moeten halen, maar dit is nooit het geval geweest. Rond de tijd dat de nieuwe modem is geleverd, haalden wij opeens wel de beloofde 20 Mbps en was de verbinding stabiel. Telefonie werkte ook naar behoren.

    Met de nieuwe modem halen wij een downloadsnelheid van bijna 30 Mbps, in plaats van 50 Mbps. De uploadsnelheid blijft steken op rond de 3 Mbps, in plaats van 5 Mbps. De verbinding is zoals hierboven al genoemd verre van stabiel. Had ik de oude modem nog maar even gehouden, dan was in ieder geval de verbinding stabiel.

    Ik heb bij Ziggo een aanvraag voor restitutie ingediend, evenals een klacht over het niet noemen van deze bekende storing op de website, waardoor mensen gedwongen zijn om met Ziggo te bellen à zoveel-cent-per-minuut. Mensen bewust een betaald telefoonnummer laten bellen voor een storing die gewoon bekend is, is pure oplichting! :no:

    Bij deze daarom het advies aan iedereen die een nieuw modem ontvangt, om de oude modem niet direct te retourneren. Mocht je problemen ervaren met de nieuwe modem, dan kun je namelijk weer overstappen op de oude modem.

    Daarnaast de vraag aan iedereen die een nieuwe Arris TM702B modem heeft ontvangen of zij verbindings problemen ervaren hiermee of niet, zodat wij mogelijk kunnen bepalen of het alleen aan de modem ligt of aan de regio?
     
  2. Geen verbindings problemen. Loopt als een zonnetje...
    Voormalig @home gebied.
     
  3. Ik bevind mij ook in het voormalige @home gebied, maar hier spelen deze problemen wel. Ergens denk ik dat ik voorgelogen word door Ziggo en dat er geen probleem is dat door een nieuwe firmware versie opgelost dient te worden. Je zou denken dat ze tijd aan het rekken zijn? Of ze moeten de waarheid spreken en het probleem doet zich dan alleen in deze regio voor. Maar als dat het geval is, waarom zou dit dan door middel van een nieuwe firmware versie opgelost worden? Ik kan er met mijn hoofd in ieder geval niet bij. Volgens mij word ik gewoon genaaid. :evil:
     
  4. Beste dorpsgenoot :wink:,

    Vergelijkbare problemen hier. Heb het oude modem weer ingeplugd. Dit is wel wat stabieler, maar de verbinding is niet meer zoals ik gewend was. Ook dan valt de verbinding af en toe weg en is de US/DS zeer wisselend. Buurman met hetzelfde pakket heeft er ook last van......

    Ik prik over een week de arris er weer in om te kijken of het al beter is.

    Bedankt voor je info!
     
  5. Ook hallo dorpsgenoot ;)

    Ik heb helaas mijn oude modem al geretourneerd. Ik heb Ziggo verzocht om mij een oude modem op te sturen, maar nee, dat doet men niet. :sad:
     
  6. Ik woon in de Zaanstreek en heb dezelfde problemen met de 702B modem.
    Met het oude modem kwam ik op een gegeven moment tegen de 20 Mb/s.
    Ook met de nieuwe heb ik die snelheid de eerste week kunnen halen (maar dus bij lange na geen 50 Mb/s).
    De laatste week is de verbinding erg instabiel geworden en schommelt de snelheid tussen 2 en 13 Mb/s.
    Ik hoop dat een firmware update gaat helpen of dat ze het op welke manier dan ook voor het eind van de maand oplossen.
     

  7. Geloof me dit gaat niet verholpen worden met een simpele firmware update,het probleem ligt em gewoon in de capaciteit van het ziggo netwerk op dit moment,ziggo wil veel maar met een te slap netwerk gaat dit niet werken.

    Zit zelf ook in het @home gebied(6374),maar ook hier met ai1 plus abo is de snelheid nog niet optimaal en schommelt de snelheid gigantisch,voorheen nooit problemen gehad.
     
  8. Ik was helaas al vroeg aan de beurt om de nieuwe arris te ontvangen ( eind april) en sindsdien geen stabiele verbinding meer gehad. (regio 6039). Nu 3 modems en een stuk of 6 monteurs verder, nog altijd ellende. Ik heb ook een aanvraag voor restitutie ingediend, maar men komt niet verder dan te zeggen : kijk maar eens of de kabeltjes wel goed zitten !

    Heeft het zin om de rechtsbijstand in te schakelen ? Iemand hier ervaring mee ?
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina