1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Panasonic CI+

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door RJB, 20 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bedankt voor je uitgebreide antwoord in deze.
  Ben er nog niet over uit wat ik wil/moet gaan doen.

  Zit te twijfelen tussen een 5000C van Humax, of wellicht toch een MediaCenter. (2 totaal verschillende oplossingen, i know)

  Denk dat ik in ieder geval even afwacht m.b.t. het CI+ gebeuren tot daar in ieder geval meer duidelijkheid over is.
   
 2. CI of CI+

  @ Anoniem,

  Je stelt dat de G10/G15 e.d. toestellen een CI (-) slot hebben. Op meerdere lokaties op internet lees ik dat Panasonic meldt, dat het CI+ sloten zouden zijn. Hoe zeker ben jij ervan dat het een CI- slot betreft, c.q. wat is je bron van deze informatie?

  Ik wil zekerheid over het bovenstaande, aangezien elders in dit forum duidelijk wordt aangegeven, dat het gebruik van een CI+ CAM in een CI slot door Ziggo zal worden geblokkeerd. Voor het omgekeerde (CI CAM in een CI+ slot) schijnt hetzelfde te gelden.

  Als jij gelijk hebt, dan lijkt een Alphacrypt CAM (CI) de enige oplossing voor het kijken naar digitale TV (zonder losse decoder). Kan je garanderen dat dit gaat werken op een G15 en geldt hiervoor de 'garantie op de werking voor de minimale duur van anderhalf jaar', zoals gemeld in het video interview op www.hardware.info??
   
 3. 1. Mijn informatie komt voort uit een meeting met Panasonic. Ik heb geen informatie over bepaalde modellen gegeven. Ik heb enkel aangegeven dat Panasonic geen CI+ ontwikkelingen meer doet in 2009 modellen, maar zich enkel richt tot de 2010 modellen. De eerste testen zullen daarvoor medio oktober bij ons starten.
  2. Ik ga me niet uitspreken over garanties t.a.v. de werking Alphacrypt.
   
 4. Alphacrypt IC werkt in mijn TX-L37G10E, Ziggo / Enschede. Maar volgens de website van Ziggo zijn er in dat netwerk werkzaamheden. Ik heb dan ook last van het wegvallen van de HD versie van Nederland 1 en 2 (raar genoeg geen problemen bij Nederland 3 of andere zenders). Het is ook niet een probleem met HD ontvangst op de TV, Eurosport HD werkt namelijk wel.

  Ik heb een vraag uitstaan bij Panasonic om danwel de toekomstige CI+ modellen vrij te geven, of aan te geven of de huidige TV's nog een firmware upgrade krijgen. Als het goed is dan zijn de nieuwe TV's die op de IFA gepresenteerd zijn CI+, alle modellen daarvoor zijn niet gecertificeerd en lijken ook geen CI+ te zijn.

  Is het veilig om aan te nemen dat ALS de Alphacrypt werkt, het DUS geen CI+ capable TV is? Geen idee of Ziggo in het Enschede gebied al CI+ vereist of dat ze dat nog moeten inschakelen.
   
 5. Ik krijg binnenkort mijn CI+ cam van Ziggo binnen (Is besteld)
  Kan ik hem testen op mijn Panasonic G10.
  Jullie horen binnenkort.
   
 6. Mail van Panasonic:

  Ben benieuwd of de Ziggo CAM werkt, als Ziggo CI+ afdwingt dan zou het dus niet mogen werken.
   
 7. Ach, dan kan rimarsa hem altijd nog op Marktplaats zetten, is ie er zo vanaf...

  Gert.
   
 8. Ben ook wel erg nieuwsgierig of t gaat werken :)
  Heb zelf de X10 :)
   
 9. Volgens dit bericht doet de Ziggo module het nu nog in een CI-slot.
  De vraag is veel meer, wanneer gaat Ziggo dat uitschakelen?
   
 10. geef ff door ik heb namelijk ook een g10 besteld ;)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina