1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Panasonic CI+

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door RJB, 20 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bij Panasonic zeggen ze dat hij gewoon gaat werken.

  Richard.
   
 2. Dat zeggen ze bij Philips ook en het zal ongetwijfeld gaan werken. Ondertussen is het wel een hele soap geworden...
   
 3. Ik heb Panasonic ook gebeld, en de reactie was als volgt: "Het zou kunnen werken, maar we ondersteunen het niet."

  Dus toen vroeg ik: "Dus u weet het niet zeker"

  Antwoord: "Jawel. Het zou kunnen werken, maar we ondersteunen het niet."

  Soms wordt je wel redelijk aan het lijntje gehouden, erg politiek correct natuurlijk. Er valt ook wel wat voor te zeggen, omdat de hele certificeringsmethode van Ziggo nogal gesloten is en Panasonic zich niet problemen op de hals wil halen door te zeggen dat het wel werkt. Ik heb een TX-37G10 (paar maand oud). De handleiding bevat geen CI+ logo, waar uit af te leiden mag zijn dat het ook geen certificaat draagt. Of dat dan ook weer inhoud dat er geen ondersteuning voor is... Enige methode is gewoon het uittesten van een Alphacrypt en een door Ziggo geleverde CAM, maar durf op dit moment geen van beide aan te schaffen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 7 sep 2009
 4. Technisch kan een CI+ CAM functioneren in een standaard DVB CI slot bij kanalen waarop de digitale TV provider geen CI+ beperkingen heeft geactiveerd. Functioneel mag de CI+ CAM van Ziggo echter niet functioneren in een standaard DVB CI slot en om dat te bereiken gaat Ziggo dus op alle digitale TV kanalen een CI+ beperking aanzetten.
   
 5. uhhhhh......:?.......

  Nu weet ik eigenlijk nog steeds niet wat de beste optie is voor de beste beeldkwaliteit. Iemand suggesties:?:
   
 6. Het is flauw, maar waarschijnlijk een door Ziggo aangeboden en ondersteunde optie. Als je zeker wilt zijn dat alles blijft werken, zit je met een Panasonic TV uit 2009 vast aan een losse decoder. Ziggo heeft aangegeven dat de modellen uit 2009 sowieso niet meegenomen worden in de huidige tests die ze nu aan het doen zijn.

  De CAM oplossingen voor een Panasonic TV met CI slot zijn beperkt tot de Alphacrypt (zoals hierboven te lezen is zou een Ziggo CAM niet werken). Probleem is dat Ziggo kan besluiten om die ook te blokkeren waardoor je uiteindelijk weer vastzit aan de losse decoder.
   
 7. Ok :)
  Bedankt voor t antwoord.....
   
 8. dit is een keuze van Panaonic, NIET van Ziggo.
   
 9. Goede morgen.

  Heb me inmiddels ietsje verder verdiept erin.
  (klein beetje maar hoor, er is/zijn gewoon te veel keus/mogelijkheden)

  Maar dan komt bij mij de vraag, als ZIGGO naar CI+ gaat, is dat dan backwords compatible met CI? Ik bedoel wat gaat dit dan inhouden voor mensen met bijv. een MediaCenter? die dus bijv. gebruike maken van FireDTV of FloppyDTV e.d.?
   
 10. FireDTV oplossingen en de rest van de CI oplossingen met behulp van Alphacrypt zijn een gok op dit moment. Ziggo is in staat juist die oplossingen te blokkeren.

  Het gaat om de combinaties die mogelijk zijn, en eigenlijk is het simpel:

  Wat niet werkt:

  - CI+ slot met een CI CAM
  - CI slot met CI+ CAM

  Het eerste geval wordt door Ziggo zelf afgevangen doordat ze een bepaalde modus vereisen van het CI+ slot (wat dus er voor zorg dat je dan een CI+ CAM moet hebben). Het tweede geval is geloof ik ook afgevangen, al zou dat moeten werken volgens de specificatie.

  Wat dus wel werkt:

  - CI+ slot met Ziggo CI+ cam (ondersteund)
  - CI met CI CAM (niet ondersteund)

  De eerste oplossing is niet van toepassing voor Panasonic TV's op dit moment (aangezien ze dus nog bezig zijn om dit goed te keuren bij Ziggo). De tweede oplossing werkt op dit moment, ik heb zelf nu een Alphacrypt IC CAM in mijn Panasonic TV*.

  De Alphacrypt oplossing werkt redelijk. Het lijkt erop dat Nederland 1 HD bij mij soms signaalkwaliteit verliest plotseling, waardoor je 1 of 2 seconden geen beeld hebt. Rest van de zenders zijn prima in orde, en EPG werkt ook prima.

  Punt is dat de Alphacrypt een gok is. De IC CAM kost 79,95 euro (de Classic versie 99,95 euro)**, dat maakt het tot een redelijk dure gok. Veel mensen beweren dat de losse decoders ook op zwart gaan als Ziggo besluit de Alphacrypt oplossing te blokkeren, maar dat is helaas niet helemaal juist. Ziggo is namelijk prima in staat om de firmware van die decoders te updaten vanaf afstand waardoor ze waarschijnlijk wel alleen de Alphacrypt oplossing kunnen aanpakken. Again, geen garanties.

  Als je niet opgescheept wil zitten met (eventuele) problemen, en niet bereid bent om die zelf te moeten oplossen dan blijft de losse decoder de enige goede oplossing voor mensen met een Panasonic TV.

  * getest met een TX-37G10
  ** V.H.T. Automatisering in Enschede - www.firedtv.nl
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina