1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Instellingen D-Link DIR-855

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door dverhaar, 19 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. dat is niet de overgevoeligheid van de d-link maar van de Arris.
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/15.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 2. Mr. Droopy,
  Jij hebt zeker gedeeltelijk gelijk. Ik heb ook een Netgear router van iemenad anders getest. Deze netgear scoorde qua bereik toch aanzienlijk beter. Vanwege de vele extra features toch voor de D-link gekozen en behoorlijk tevreden:wink:
   
 3. Het Arris-modem heeft aangetoond bovengemiddeld gevoelig te zijn voor RF storing. Vaak is er nog een tweede kant aan zo'n gevoeligheid; wanneer vreemde RF storing relatief gemakkelijk het modem binnen kan komen, kunnen RF componenten van de modem-signalen even gemakkelijk naar buiten.

  Wanneer je dan een wireless router (te) dicht op het Arris-modem hebt staan, loop je niet alleen het risico dat het Arris-modem daardoor gestoord wordt, maar kan het Wireless signaal daardoor ook dusdanig gestoord worden, dat dit ten koste van de router-performance gaat.

  Mees de Roo
   
 4. Geen enkele setting gewijzigd tov de standaard setup vanaf de CD-Rom met uitzondering van de wireless security settings.
   
 5. Zou je mij jouw instellingen van de router willen vermelden?
  Bij mij is dus de downloadsnelheid niet goed en de webpagina's worden langzaam neer gezet op de pc en vooral op de laptop (wireless).

  Voorheen geen last gehad met het oude Motorola modem.
   
 6. Dan lijkt me het probleem dus niet bij de D-Link maar bij de Arris te zitten.

  Anyway: zal als ik thuis ben kijken wat ik kan posten. Kan alleen niet beloven dit snel te doen, weinig tijd thuis (baby 4 maanden, je kent het misschien wel. Tegenwoordig meer tijd op werk om te internetten dan thuis).
   
 7. Het Arris-modem heeft een Gigabit RJ45 interface.
  Dit lijkt in een aantal gevallen niet goed aan te sluiten op/terug te schakelen naar een 100Mbit RJ45 router interface.
  Zorg er voor dat je gebruik maakt van volledig bedrade kabels, van rechte kabels (geen cross), en kijk of de router je de mogelijkheid biedt het RJ45 WAN-interface te fixeren (=geen autodetect/automatic gebruiken) op 100Mbit/s Fullduplex.

  Mees de Roo

  P.S. In een vrij groot aantal gevallen werkte het Arris-modem beter nadat de router helemaal was teruggezet naar fabrieksinstellingen, en van daaruit opnieuw ingesteld (met b.v. CD of Wizzard).
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 26 aug 2009
 8. Bij mij gaat de utp kabel er niet goed in, klikt niet dus, bij de Arris modem. Je trekt hem er zo uit.
   
 9. Gebruik zelf gewoon de met de Arris modem door Ziggo meegeleverde gele kabel naar mijn D-Link. En dat werkt dus prima.
   
 10. Maar ik had al een geheel afgeschermde kabel voor Gigabyte getrokken naar mijn router, een verdieping hoger.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina