1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Champions League in HD bij NOS?

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door ferro, 18 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De 2e helft van de Champions League voorronde tussen Celtic en Arsenal werd zojuist in HD uitgezonden door de NOS op Nederland 3 HD. De samenvatting van de 1e helft en de samenvattingen achteraf van de overige CL wedstrijden waren gewoon in SD, dus blijkbaar is men alleen in staat om het Live HD signaal door te sluizen.

  Was dit bekend? Voor mij was het een verrassing. Zou dit betekenen dat de NOS alle Live Champions League wedstrijden in HD gaat uitzenden?
   
 2. En de eerste helft ?
  Of keek je toen nog niet ?
   
 3. "De samenvatting van de 1e helft". Tijdens eerste helft was wk atletiek.
   
 4. Ik was gisteren al helemaal verbaasd. Ik had gasten op bezoek en ik wilde ze ff laten zien hoe mooi voetbal in native HD kan zijn t.o.v. upscaled HD. Maar tot mijn verbazing zagen ik en mijn gasten dus bijna geen verschil tussen sport1 HD en Nederland 3 HD. Allebei een prachtig beeld en het verschil met Sport 1 SD en Nederland 3 SD was levensgroot!

  Ik hoop dat de NOS die HD kwaliteit voor de champions league blijft aanbieden de rest van het seizoen. Heb je samen met Sport 1 HD toch elke avond 2 wedstrijden in HD.
   
 5. Tenzij ze dezelfde wedstrijd uitzenden.
   
 6. Allemaal erg vreemd als je je dit bericht van 12 augustus nog herinnert. Hier beweert de NOS:

  “We zenden het WK Atletiek en andere sporten in principe NIET uit in HD. Zoals het er nu naar uitziet zal het eerstvolgende wat we in HD uitzenden het WK Voetbal in Zuid-Afrika zijn.”

  En 6 dagen later zenden ze vervolgens een Champions League wedstrijd in HD uit. Wie er nog iets van begrijpt moet het zeggen...
   
 7. De hoofdwedstrijd van sport 1 is altijd een andere dan bij de NOS. Behalve als het niet anders kan natuurlijk. Ik neem dat sport1 wel zo slim is om indien mogelijk een andere wedstrijd in HD uit te zenden dan de Nos.
   
 8. Zal wel met kosten te maken hebben... Misschien dat de aanlevering van het CL-signaal in HD even duur is als de SD-versie.
   
 9. Ja. Het lijkt dus structureel te zijn. Bravo!

  De presentatie en analyse in de studio waren ook in HD. De samenvattingen achteraf waren weer in SD.

  Zou de NOS het ooit nog formeel gaan aankondigen / adverteren? Of blijven ze het "stiekem" in HD uitzenden? Ik snap er echt niets van.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 27 aug 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina