1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

interessse vraag: Router slecht bij nieuwe modem, hoe kan zoiets?

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door meermeer, 17 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wellicht stomme vraag, Maar mijn router WRT54G doet raar sinds ik de nieuwe arris Modem heb.

  Nu lees ik dat ik niet de enige ben etc. Zit nu dus direct op de modem met de pc. Maar hoe kan het eigenlijk dat de router het gewoon weg vaak niet 'doet' en gewoon onbenaderbaar is. Ik snap het eigenlijk niet :)

  Kan iemand uitleggen als hij/zij zin heeft hoe zoiets 'kan' ?
   
 2. Ja, maar wat is in jouw ogen raar? Je router is onbenaderbaar... vreemd, want je router zit tussen je PC en je modem, dus ja, onbenaderbaar?
   
 3. de wrt54g doet het hier prima, zij het dat hij te langzaam is en de nieuwe snelheden niet volledig trekt. Hij hoort het dus wel te doen. Misschien moet je m eerst eens naar fabrieksinstellingen resetten en opnieuw configgen. Daarnaast wellicht eens wat meer vertellen over wat en hoe er nu misgaat.
   
 4. Ja, zoals ik het zeg. Ik heb geen internet meer, dus ik ga naarhet adres van de router 192.168.1.1 en kom er niet op 'dood' dus. Na een reset kan ik er weer bij, doet hij het een dag etc etc. Met mijn oude modem en deze router had ik dat niet. Wellicht 'toeval' en router dus gewoon kaduuk?
   
 5. zet je MTU lager

  probleem opgelost. (je router kan de nieuwe snelheden niet goed aan , de configuraties voor de 54g kan alleen opgerekt worden via een DD-WRT flash)

  zet je MTU naar 1450 en anders 1400 en probeer opnieuw.
   
 6. Zoals jij het zegt, kan ik niet ruiken... soms beter ook van niet. Je router hoeft niet gelijk kaduuk te zin... eerst volgens de regels aansluiten. PC en andere apparatuur uit. Router uit. Modem uit. Modem helemaal online laten komen. Router helemaal online laten komen. Apparatuur aa zetten. Niet anders dan die volgorde... dan kijken we verder...
   
 7. moet wel zeggen Ed,

  een hoop routers hebben sinds de overgang naar het nieuwe systeem b**c

  dit probleem , merk bij een hoop klanten van mij dat als je de mtu lager zet dit het probleem oplost ( van routers die vastlopen etc) , vooral oudere 54g routers hebben dit probleem. Komt idem wel door iets in jullie docsis config.

  sarcasm opmerkingen zoals :

  "Je router is onbenaderbaar... vreemd, want je router zit tussen je PC en je modem, dus ja, onbenaderbaar?"

  is ook niet echt nodig vind ik.
   
 8. Heb je gelijk in, al is het geen sarcasme. Maar als het personeel bij 'jullie' wat beter opgeleid was, hoefden wij hier niet te zitten met die simpele vragen. I rest my case. Niets ten nadele van de goeden natuurlijk. Sterkte met alle problemen. Sarcasme... Nee dank je, dan merkt men het wel.
  Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 3_0 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/528.18 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile/7A341 Safari/528.16
   
 9. hja, krijg je de opdracht van de helpdesk tijdens je telefoongesprek,
  drukt u even 10 seconden op de reset knop van het modum.:schater:
   
 10. Problemen als deze kunnen mogelijk voortkomen uit de volgende oorzaken:

  1. Modem/router conflictproblemen. Er zijn al veel routers gevonden die probleemloos bleken samen te werken met een bestaand modem, maar die met dit nieuwe modem problemen gaven die varieerden van het voortdurend resetten van het modem, via slechte doorvoersnelheden, tot het volledig bevriezen van de router. In alle gevallen verdwenen de verschijnselen nadat de router was teruggezet naar de fabrieksspecificaties. Het kan daarna nodig zijn een "installatie wizzard" te draaien en Ziggo als provider op te geven en indien dat ontbreekt een cable modem without password o.i.d.

  2. Gigabit problemen. In een aantal gevallen bleken routers/PC's problemen te hebben met de Gigabit RJ45 interface van de Arris (of met hun eigen interface). Oplossingen hiervoor variƫren van betere UTP kabel en nieuwe firmware voor Gigabit routers, via routers/PC's fixed op fullduplex 100Mbits zetten (i.p.v. autodetect) tot nieuwe drivers voor PC ethernet adapters.

  Ikzelf was aanvankelijk ook redelijk verbaasd over het (via LAN) onbenaderbaar zijn van de router bij problemen die in principe tussen modem en router (WAN dus) spelen. Dat is iets dat je van goede (vaak linux-achtige) software niet verwacht. Zo heb ik ook gevoelsmatige bezwaren tegen het terugzetten van de MTU. In de praktijk geef je dan toe dat de oude hardware/software niet goed in staat is zijn (circular) buffers regulier te vullen waardoor op de (maximale) MTU van 1500 overruns in andere data-gebieden voorkomen; niet echt kwalitatief programmeren......:cry:

  Maar misschien lukt het via (1) en (2) zonder MTU truc.

  Mees de Roo
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina