1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Samsung Le37B650T2wxxn wel of geen CI+ Kaart van ziggo?! HELP

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door karsenbarg88, 15 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. wat bedoel je met de mensen minder hoop geven.
  ik wil alleen weten of mijn lcd tv Samsung LEB37651T3WXXN (= dus de 6 serie) wel fungeert als ci+slot; nu zit er in de zijkant een losse alphacrypt module dus vlgns mij heb ik een ci slot waar geen ci+ module in kan; heb ik het bij het juiste eind in dit geval?
   
 2. Alleen de P series hebben een CI+ slot, de W series een CI slot.
   
 3. 1. Gisteren bij Mediamarkt Arena geweest, die hebben de T2W versie van de 46B650 hangen en zij zeggen zowel mondeling als via de beschrijving op de prijskaart dat die ondersteund wordt
  2. Vanochtend plasmadiscounter gebeld, waar ik mijn B650 T2W vandaan heb, en zij doen nog geen uitspraken over het wel of niet (in de toekomst) gaan werken van de T2W versies omdat Ziggo nog niet uitgetest zou zijn. ik heb hier mijn twijfels bij, maar ik wil er niet direct een waardeoordeel aan hangen
  3. in de samsung handleiding is inderdaad terug te vinden dat de T2P CI+ heeft
  4. je mag niet verwachten dat iedereen die een televisie koopt, eerst de handleiding gaat downloaden en deze helemaal doorleest. Ik doe dat vaak wel, heb dat nu ook gedaan, maar toen ik de tv kocht was nog niet duidelijk dat de eis CI+ werd i.p.v. CI
  5. met bovenstaand punt wordt maar weer eens aangetoond hoeveel problemen je kunt veroorzaken door je aan een standaard te gaan houden die door (bijna) niemand wordt opgelegd
  6. nog altijd is op bijna geen enkele webwinkel of in een "echte" winkel te zien of het om de P of W versie gaat, behalve op de kast zelf of de doos, en dat is natuurlijk niet echt handig. Stel dat je op het distributieterrein van Nissan zou moeten gaan kijken naar de laatste letter van het chassisnummer achter de voorruit om te zien of er wel of geen cruise control op je auto zit. En dat je eerst het instructieboekje bij de dealer moet opvragen om daar achter te komen
  7. allereerst is het samsung die duidelijkheid moet gaan verschaffen en pas dan kunnen zij gaan wijzen naar alle partijen aan wie ze leveren...lijkt mij duidelijk. Dus de schuld ligt nu nog volledig bij samsung. Dit soort dingen horen bij de uitgebreide specificaties te staan, niet alleen in de manual.
  6. Dan maar geen CAM in de TV, lekker ook niet zoveel beperkingen.

  Zo, wellicht wat overbodige info, maar dit zijn mijn eigen bevindingen.
   
 4. In de handleiding van de LExxB650T2P staat dat inderdaad, in de handleiding van de LExxB650 staat niet dat alleen de P variant CI+ heeft. Daar staat alleen CI ....

  Ja CI, en geen CI+, maar het komt maar wat vaak voor dat handleidingin op dit soort details niet helemaal up-to-date zijn, ik heb me daar in april - juni dan ook niet druk over gemaakt. Overigens was er volgens mij in april-mei nog geen aparte handleiding te downloaden voor de T2P.
   
 5. Oftewel: er zou dus toch nog steeds een beetje hoop zijn dat de W versie toch ook CI+ blijkt te ondersteunen? Hmmm, maar even afwachten dan.
   
 6. In de manual van de LE40B650 staat letterlijk:

  De functie CI+is alleen van toepassing op het model LE********P

  "De functie...alleen van toepassing"...lekker vaag...het is een standaard en die wordt wel of niet door de hardware/firmware combi ondersteund.

  Ben dan ECHT benieuwd wat er in de twee subtypen qua hardware anders is waardoor ook de firmware niet uitwisselbaar is.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 aug 2009
 7. Bij CI+ verlaat het signaal de CI+ CAM met encryptie bij die kanalen die extra CI+ beperkingen eisen. In de het apparaat met CI+ slot moet dan hardware en software aanwezig zijn die de CI+ CAM encryptie van het kanaal kan verwijderen. De daarvoor benodigde en vereiste hardware en software ontbreekt bij een standaard DVB CI slot aangezien bij een standaard DVB CAM het door de gebruiker gekozen kanaal de CAM altijd verlaat zonder encryptie. Beide type CI sloten maken gebruik van dezelfde PCMCIA hardware, maar de benodigde hardware achter dat slot verschilt waardoor van een standaard DVB CI slot niet via een firmware update een CI+ slot te maken is.
   
 8. ik heb de W-versie maar heb geen idee wat die allemaal kan, ik heb achter de tv wel een sleuf waarop het lijkt alsof hier een kaart inkan...

  tv gekocht bij plasma discounter
   
 9. Zag net de berichten dat Samsung CI+ verder gaat invoeren, ook op de bestaande modellen die dit niet ondersteunden. Dit zou betekenen dat er straks een W en P versie is die beide exact hetzelfde doen.

  Weet je wat ik van bovenstaande vind? Prima.

  Weet je wat ik niet OK vind? Dat ze nu twee verschillende subtypen verkopen zonder er duidelijk over te zijn. Als je hier werk van zou maken met een grote groep, zou je volgens mij ook nog wel sterk staan als je Samsung beschuldigt van misleiding. Namelijk essentiele functionaliteit niet in de speciicatielijst opnemen, maar alleen ergens verstopt in de handleiding.

  En weet je wat sneu is: partijen als Plasmadiscounter houden zich (begrijpelijk) op de vlakte en geven valse hoop, omdat zij als de dood zijn dat ze met een enorme stapel TV's blijven zitten van het "W" type (het meerendeel van wat uitgeleverd wordt?)...

  Beetje jammer allemaal dit...enige reden dat ik me hier druk om maak, is dat ik nu weer een 200 eu kostende decoder moet gaan kopen om HD te kunnen kijken.

  En ondertussen worden de TV's lekker doorgeschoven over de toonbank en doet de gemiddelde verkoper gewoon net of íe gek is...lekker dan.
   
 10. Als fulltime verkoper KTV/Satelliet, schaam ik mij voor de gemiddelde verkopers in allerhande winkels.. Als ik zie en hoor hoe verkopers in bijvoorbeeld een MediaMarkt met klanten omgaan en hun informatie, dan snap ik echt niet dat hun verkoopleiders die verkopers behouden..

  Zelf werk ik bij Saturn in Tilburg, het betere zusje van MediaMarkt, maar ik en mijn collega's zijn echt volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen en technieken.. en weet iemand het even niet.. dan zeggen we tegen de klant, dat vraag ik even na bij mijn collega.

  Communicatie en kennis is essentieel voor verkopers, zeker in de elektronica, want die ontwikkelingen gaan al zo snel.. Kleine moeite om 's avonds thuis, of op je werk, gewoon te lezen over de mogelijkheden van toestellen. En de accountmanagers/vertegenwoordigers komen niet voor niets naar ons filliaal, dan kun je ze toch gewoon alles vragen..

  Erg jammer dat er zoveel SLECHTE verkopers in de retail werken.. Ik denk dat ik binnenkort maar weer eens wat verkopers bij de MediaMarkt of IT's ga vervelen met allerlei vragen, zo kom je er vanzelf achter of ze echt iets weten.. of uit hun nek kletsen!


  Aan alle gedupeerde consumenten, mijn nederig excuus voor mijn debiele mede-verkopers! :no:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina