1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
  Ontzet Notitie

Mogelijke fusie Sport 1 en Eredivisie Live

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door pboes, 15 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. pboes

  pboes Forum Member

  Berichten:
  975
  Hugo Borst, voetbalanalist bij het Algemeen Dagblad en de NOS, verwacht dat er wellicht dit jaar al een fusie komt tussen de betaalzenders Sport 1 en Eredivisie Live. Dit bericht Borst in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Eredivisie Live is zeer verliesgevend. Misschien nog wel dit seizoen gaat er een pijnlijke fusie komen met het sterkere Sport 1". Volgens Chris Woerst, oud-directeur van de Eredivise CV en bedenker van Eredivisie Live "is Eredivisie Live niet rendabel door de politiek en onze typische Nederlandse cultuur", aldus Hugo Bost in zijn column.

  Bron: AD.
   
 2. Zigmund

  Zigmund Forum Member

  Berichten:
  1.078
  EL is niet rendabel omdat een van de grootste kabelboeren € 14,95 per maand vraagt voor deze zenders ipv € 9,95....
   
 3. hvanbeek

  hvanbeek Forum Member

  Berichten:
  661
  Hmmm tekst komt me op deze manier erg bekend voor :-P
   
 4. rick70

  rick70 Forum Member

  Berichten:
  1.009
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Een fusie zou ik zeker toejuichen. Ik heb nu Film1/Sport 1 waarmee ik tevreden ben. :) Het is te duur om hier ook nog eens Eredivisie Live bij te nemen. Helaas geeft Ziggo geen korting voor de combinatie Film1/Sport1 met Eredivisie Live wat UPC en Caiway wel doen. :no:
   
 5. Renatus

  Renatus Forum Member

  Berichten:
  2.207
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Zelfs de directeur betaald voetbal Henk Kesler zinspeelt er al openlijk op:

  Directeur betaald voetbal Henk Kesler ziet ook in de televisiewereld „een absolute noodzaak” voor een fusie. „In mijn optiek is Nederland te klein voor twee betaalzenders die zich toeleggen op het uitzenden van sportbeelden”, aldus Kesler. Hij doelt op Eredivisie Live, een initiatief van de eredivisieclubs die zijn verenigd in de ECV, en de commerciële zender Sport1. „Als beide platvormen zouden fuseren en er ligt een goede businesscase dan zou de KNVB kunnen overwegen hierin te investeren. Dan is één plus één drie.”

  Eredivisie Live zegt over 300.000 abonnees te beschikken, de doelstelling is op termijn een half miljoen aansluitingen. Kesler: „De financiële situatie van het betaald voetbal is ondanks de kredietcrisis nog redelijk stabiel. Macro-economisch zelfs aanzienlijk beter dan jaren geleden. FC Utrecht heeft alleen een operationeel verlies geleden en ADO Den Haag wordt gesteund door de gemeente en een geldschieter. Maar het welslagen van Eredivisie Live blijft voor alle clubs van levensbelang en dus ook voor de voetbalbond die in geval van slechte resultaten wordt geconfronteerd met problemen. Het eredivisiekanaal moet een succes worden. Ik acht de kans daarop groter bij een samengaan met Sport1.”


  Bron (tekst staat onder in bericht in een kader): http://www.nrc.nl/sport/article2069923.ece/Kesler_Fusie_moet_twee_mijnstreken_binden
   
 6. stitch_duck

  stitch_duck Forum Member

  Berichten:
  337
  :?::?: dat artikel is al bijna een jaar oud!!
   
 7. Renatus

  Renatus Forum Member

  Berichten:
  2.207
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Maar het past wel bij de algehele discussie op dit moment over de status van EL. Henk Kesler is blijkbaar een goed ziener in deze. Daarnaast geeft hij aan dat de KNVB bereid is om te investeren in een fusie.
   
 8. milkeywayman

  milkeywayman Forum Member

  Berichten:
  53
  Ik vind het best maar dan mag het niet hoger worden dan de upc combi prijs! (sport1+el) is ongeveer 18,50. En niet bv 30 euro, want dat betaal ik ook nu.:applause::applause::applause:
   
 9. magma

  magma Forum Member

  Berichten:
  27
  Sport1 in combinatie met Eredivisie Live kost bij UPC maar 14,95. Daar heb je bij Ziggo maar 1 pakket voor.
   
 10. milkeywayman

  milkeywayman Forum Member

  Berichten:
  53
  Dat is nog voordeliger!!!!!!!!!!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina