1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Mogelijke fusie Sport 1 en Eredivisie Live

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door pboes, 15 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hugo Borst, voetbalanalist bij het Algemeen Dagblad en de NOS, verwacht dat er wellicht dit jaar al een fusie komt tussen de betaalzenders Sport 1 en Eredivisie Live. Dit bericht Borst in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Eredivisie Live is zeer verliesgevend. Misschien nog wel dit seizoen gaat er een pijnlijke fusie komen met het sterkere Sport 1". Volgens Chris Woerst, oud-directeur van de Eredivise CV en bedenker van Eredivisie Live "is Eredivisie Live niet rendabel door de politiek en onze typische Nederlandse cultuur", aldus Hugo Bost in zijn column.

  Bron: AD.
   
 2. EL is niet rendabel omdat een van de grootste kabelboeren € 14,95 per maand vraagt voor deze zenders ipv € 9,95....
   
 3. Hmmm tekst komt me op deze manier erg bekend voor :-P
   
 4. Een fusie zou ik zeker toejuichen. Ik heb nu Film1/Sport 1 waarmee ik tevreden ben. :) Het is te duur om hier ook nog eens Eredivisie Live bij te nemen. Helaas geeft Ziggo geen korting voor de combinatie Film1/Sport1 met Eredivisie Live wat UPC en Caiway wel doen. :no:
   
 5. Zelfs de directeur betaald voetbal Henk Kesler zinspeelt er al openlijk op:

  Directeur betaald voetbal Henk Kesler ziet ook in de televisiewereld „een absolute noodzaak” voor een fusie. „In mijn optiek is Nederland te klein voor twee betaalzenders die zich toeleggen op het uitzenden van sportbeelden”, aldus Kesler. Hij doelt op Eredivisie Live, een initiatief van de eredivisieclubs die zijn verenigd in de ECV, en de commerciële zender Sport1. „Als beide platvormen zouden fuseren en er ligt een goede businesscase dan zou de KNVB kunnen overwegen hierin te investeren. Dan is één plus één drie.”

  Eredivisie Live zegt over 300.000 abonnees te beschikken, de doelstelling is op termijn een half miljoen aansluitingen. Kesler: „De financiële situatie van het betaald voetbal is ondanks de kredietcrisis nog redelijk stabiel. Macro-economisch zelfs aanzienlijk beter dan jaren geleden. FC Utrecht heeft alleen een operationeel verlies geleden en ADO Den Haag wordt gesteund door de gemeente en een geldschieter. Maar het welslagen van Eredivisie Live blijft voor alle clubs van levensbelang en dus ook voor de voetbalbond die in geval van slechte resultaten wordt geconfronteerd met problemen. Het eredivisiekanaal moet een succes worden. Ik acht de kans daarop groter bij een samengaan met Sport1.”


  Bron (tekst staat onder in bericht in een kader): http://www.nrc.nl/sport/article2069923.ece/Kesler_Fusie_moet_twee_mijnstreken_binden
   
 6. stitch_duck

  stitch_duck Forum Member

  Berichten:
  337
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Locatie:
  015 Ziggo (Casema)
  Lid geworden:
  24 mrt 2008
  :?::?: dat artikel is al bijna een jaar oud!!
   
 7. Maar het past wel bij de algehele discussie op dit moment over de status van EL. Henk Kesler is blijkbaar een goed ziener in deze. Daarnaast geeft hij aan dat de KNVB bereid is om te investeren in een fusie.
   
 8. Ik vind het best maar dan mag het niet hoger worden dan de upc combi prijs! (sport1+el) is ongeveer 18,50. En niet bv 30 euro, want dat betaal ik ook nu.:applause::applause::applause:
   
 9. Sport1 in combinatie met Eredivisie Live kost bij UPC maar 14,95. Daar heb je bij Ziggo maar 1 pakket voor.
   
 10. Dat is nog voordeliger!!!!!!!!!!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina