1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Decoder meenemen met vakantie

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door pboes, 15 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Is het mogelijk om de digitale decoder mee te nemen met vakantie naar een ander gebied van Ziggo? Werkt de smartcard dan?
  Het is bekend dat ik dan een andere startfrequentie en netwerknummer moet invullen en dat er op het vakantieadres ook Ziggo moet zijn, maar werkt het voor de rest gewoon?
  Of is het abonnement gekoppeld aan een vast adres of netwerk?
   

 2. Ik woon in Brabant en tijdens de vakantie ben ik in Limburg geweest... in een ziggo gebied. Daar mijn decoder aangesloten en alles werkt gewoon. Ik hoefde niet eens iets te veranderen aan mijn decoder instellingen.
   
 3. Aangezien je uit Ziggo/Multikabel gebied komt is jouw smartcard alleen te gebruiken in Ziggo/Multikabel en Ziggo/Casema gebied. Als je op vakantie wilt naar Ziggo/@Home gebied kan je de boel dus wel thuis laten.
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  De recente smartcards die geleverd worden zijn wel te gebruiken in het hele Ziggo gebied.
   
 5. Ziggo/Multikabel en Ziggo/@Home gebieden werken toch juist samen? Dacht dat je voor Ziggo/Casema een blauwe kaart nodig had.

  Dat is nieuw voor me... wel beter :D
   
 6. Ja, maar het gaat er volgens mij om waar die smartcard in de Irdeto Conditional Access System (CAS) database is geregistreerd. Er is immers nog steeds sprake van twee gescheiden netwerken met ieder een eigen digitale TV headend. Smartcards van klanten uit het Ziggo West kabel gebied (Ziggo/Casema + Ziggo/Multikabel) zullen niet worden geregistreerd in de Irdeto CAS database voor het Ziggo Oost (Ziggo/@Home) gebied en omgekeerd.
   
 7. Nee. De digitale TV headend van het voormalige Multikabel is opgeheven na de samenvoeging van Casema en Multikabel. Het digitale TV signaal voor de Ziggo/Multikabel abonnees komt sindsdien uit de digitale TV headend van Ziggo/Casema waar ook de Irdeto CAS databases staan. In het signaal van Ziggo/Casema is sprake van twee Irdeto CAS'sen, namelijk één voor de registratie van de oude Casema smartcards en de nieuwe blauwe Ziggo smartcard en één voor de registratie van de oude Multikabel smartcards en de nieuwe oranje Ziggo smartcard.

  Omdat de informatie uit beide Irdeto CAS'sen toch in het digitale TV signaal zitten dat uit de headend van Ziggo/Casema komt en de smartcard bepaalt welke informatie stroom er gebruikt wordt is uiteindelijk door Ziggo besloten om voor de klanten in Ziggo/Casema gebied ook de oranje Ziggo smartcard te gaan gebruiken. De blauwe Ziggo smartcard wordt dus niet meer gemaakt. Dat heeft als voordeel dat Ziggo nog maar één smartcard hoeft uit te geven voor het gehele Ziggo gebied, namelijk de oranje. Pas bij registratie van de smartcard wordt het gebied (West of Oost) vastgelegd waar je die smartcard kan gebruiken.
   
 8. En wat is dan west en wat is dan oost?
   
 9. Ziggo West is het voormalig Casema en Multikabel gebied. Ziggo Oost is het voormalig @Home gebied.
   
 10. Is het, aansluitend bij dit onderwerp, wel mogelijk om een tweede smartcard te registreren in het andere gebied van Ziggo (bv. hoofdkaart is actief in het @home gebied en de 2e kaart in het Casema gebied)? Ik heb twee woningen en wil graag de pakketten die ik maar eenmalig aanschaf ook in m'n andere huis bekijken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina