1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CI+ CAM-module.

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door MarkoSolar, 13 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze subs zijn niet alleen bij BBC 1 en 2, maar ook geconstateerd bij ZDF.
  Het zijn ondertitels voor "hardhorenden".
  Ik heb gewoon de ondertiteling van "basisinstelling" naar "uit" gezet en wat dat in de praktijk doet bij andere zenders weet ik niet.
   
 2. Voor zover mij bekend worden bij Ziggo/Casema/Multikabel alleen de normale DVB ondertitels doorgegeven:

  [​IMG]
   
 3. Thnx ArChie, misschien is het een '@home' kwaaltje, het zijn zeker geen DVB subtitles die worden meegezonden, wel degelijk de subs voor doven en slechthorenden, je kan ze wel uitzetten, maar dan ben je de subs voor de andere zenders ook 'kwijt'. (tenzij je deze weer inschakeld).
   
 4. Ondertiteling voor doven en slechthorende kunnen ook als DVB ondertitelingsstreams worden doorgegeven, maar dan hoort de subtitle_type aanduiding een andere waarde te hebben dan 16 wat aangeeft dat het om DVB ondertiteling voor normaal gebruik gaat. Dus zonder beschrijvingen van geluiden die hoorbaar zijn in de uitzending voor de doven en slechthorenden. Types 16 tot en met 19 zijn voor "DVB subtitles (normal)" en types 32 tot en met 35 zijn voor "DVB subtitles (for the hard of hearing)"
   
 5. Dank je voor je heldere antwoord, het zijn wel subs voor de 'hard of hearing', beschrijvingen voor geluiden worden ook meegezonden, maar waarom ze standaard elke keer in beeld komen als je zapt naar de BBC vind ik vreemd, omdat de standaard subs op nederlands staan, zelfs de tweede voorkeur. Wat mij ook opvalt dat ik de subs via teletekst kan uitschakelen. Dat je de subs( BBC) kan selecteren, ok, maar dan alleen als je ze inschakelt en niet dat ze standaard al worden meegezonden...
   
 6. Ik heb uiteraard geen idee met welk type de DVB ondertiteling van de BBC bij Ziggo/@Home wordt aangeduid. Dat signaal kan ik niet analyseren aangezien in in Ziggo/Multikabel gebied woon waar het signaal afkomstig is uit de headend van Ziggo/Casema. Ziggo/@Home heeft een eigen headend. Misschien worden bij Ziggo/@Home de verkeerde DVB streams van het bron signaal doorgegeven of misschien geven ze beide varianten door. Hoe de TV daar dan mee om moet gaan zal je vermoedelijk uit de handleiding van de TV moeten halen, maar ik zou verwachten dat Ziggo ook test op de juiste afhandeling van doven en slechthorenden ondertiteling voor de Ziggo "certificering" van de TV's met CI+ slot.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina