1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CI+ CAM-module.

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door MarkoSolar, 13 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Pfff, krijg het van zulke dingen helemaal spaans benauwd. Maar ik heb de Samsung LED UE32B7020TV gewoon aangelaten en de alfha dinges kaart eruit en de CI + ziggo module erin. Even autoriseren tot 100% en het werkt al. Gewoon alles, ook de Guide werkt prima en de HD zenders zitten er ook in.

  Nu enorm duimen dat er niet teveel storingen en ellende komt van deze nieuwe module. Want dan moeten we weer aan de humax digitale ontvanger en eigenlijk wil ik dat niet meer :rolleyes:
  Ik hoop echt dat dit goed blijft werken.


  Curioso, bedankt.
   
 2. Module blijft hier telkens foutmelding geven:
  Authenticatie mislukt, Toestel certificaat verlopen - ongeldig - 17

  TV is een goedgekeurde Samsung LE37B554M2PXXN
  Met de nieuwste firmware.

  Iemand een idee ?
   
 3. Lees deze post (bovenste), daarin staat wat je fout gedaan hebt.
   
 4. Even een vraag aan jullie kenners. Ik heb gisteren mijn alfhadinges module geruild met de CI+ module van ziggo in mijn Samsung LED TV. Dat ging allemaal prima.
  Vanmorgen zet ik de TV aan, de autorisatiescherm komt dan even, bij mij trouwens 2 keer maar dat is maar even. Maar dan laat hij de analoge zenders zien. Ik moet dan met de afstandsbediening naar 31 en meer om de digitale zenders weer op beeld te hebben. Hoe kan dat?

  p.s als ik nu de TV even uit en dan weer aanzet komt hij trouwens na autorisatiescherm wel op de DTV zenders. Vreemd, net niet. Maakt het uit als de TV even uit is geweest of een nacht? Misschien wel een domme vraag maar ik stel hem wel.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 sep 2009
 5. Dames/Heren, van dit forum.
  Na veel gelezen te hebben want we wilde een CI+ Cam kopen, dit hebben we ook gedaan en alles werkt.,eventjes gekeken of wel alles correct ingevoerd hadden en ja Hiepie
  :pompom: :frons:
  Wij hebben een Samsung led tv ue40b7000.
  Wat een mooie beeld.
   

 6. Veel plezier ermee! Heb je vragen, je bent altijd welkom op dit forum! :wink:
   
 7. Volg al weken het hele CI+ gebeuren op dit forum.
  Uiteindelijk blijkt uit alle berichten dat m`n nieuwe led televisie van samsung (in juni gekocht) niet geschikt is voor CI+, W in plaats van P. En ook niet door samsun geschikt gemaakt wordt!!!!!!!!!!!!!!
  Maar hoe zit het nu met de door Ziggo gecertificeerde externe decoders, zoals van Samsung en Humax?
  De CI CAM module (Alphacrypt) gaat waarschijnlijk binnen een anderhalf jaar op zwart.
  Hebben de externe decoders dan wel al CI+?
  Of gaan deze ook op zwart over anderhalf jaar?
  Als dit niet het geval is begrijp ik al de commotie van Ziggo om het CI+ verhaal niet.
  Mensen met een geschikte televisie voor CI+ zouden dan beperkt worden in de mogelijkheden t.o.v. mensen met een externe decoder.
  :confused::confused:
   
 8. @HenkV

  Met alle respect, maar dit is al een uitgekauwde discussie...

  1) Er is nergens gezegd dat de Alphacrypt CAM binnen anderhalf jaar op zwart gaat. Er is wél gezegd (door Ziggo woordvoerder Gradus Vos in april van dit jaar) dat Ziggo de Alphacrypt CAM niet actief gaat tegen werken en dat deze zeker nog anderhalf á twee jaar zal werken.

  2) De externe decoders hebben geen common interface (nodig). CI+ is daar dus helemaal geen issue.

  3) Als de Alphacrypt CAM op zwart gaat dan is dat naar alle waarschijnlijkheid doordat er een aanpassing wordt gedaan aan de Irdeto2 encryptie. Ziggo kan deze aanpassing praktisch ongemerkt doorvoeren in alle goedgekeurde externe decoders en ook in de Ziggo CI+ CAM.
  Dit zal echter nog niet zo heel eenvoudig gaan en bovendien zullen ze daarmee de vele duizenden Alphacrypt CAM gebruikers (ja, dat zijn ook gewoon betalende abonnees...) tegen zich in het harnas jagen. Daarom lijkt het niet waarschijnlijk dat dat op heel korte termijn zal gebeuren.
   
 9. Dat is wel degelijk gezegd, Alphacrypt zal zeer binnenkort niet meer werken op tv toestellen die CI+ ondersteunen, dit is een feit. Alleen toestellen die geen CI+ ondersteunen werkt Alphacrypt nog 1½ jaar tot 2 jaar.
   
 10. In een PM contact met Anoniem is inderdaad wel gezegd dat zeer binnenkort de alpha... op zwart gaat bij mijn nieuwe LED Tv. Dat is ook de reden dat ik vorige week over ben gegaan op de CI+ module, dit op zijn advies om zo niet later voor verassingen te staan. Mijn alphamodule kon ik overigens omruilen voor de CI+ bij de dealer waar ik mijn TV heb gekocht.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina