1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

CI+ CAM-module.

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door MarkoSolar, 13 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. ondertiteling weg

    Ik heb de ci+ cam van Ziggo in mijn sony 46W5720 (=46W5500) gedaan en na authenticatieprocedure prima beeld.
    Maar tot nu toe een paar eigenaardigheden, bugs:
    - bij aanzetten loopt de tv weer de authenticatieprocedure af (vind ik voorlopig geen probleem)
    - de ondertiteling is bij een aantal zenders verdwenen (scifi, history etc), dat is problematischer

    de oorzaak kan zijn:
    - ik zit in caiwaygebied (dus mag blij zijn dat de cam het ├╝berhaupt doet)
    - ik heb zowel de autoserviceupdate als de systeemupdate uit staan.

    (Bij de digitale setup staat taalkeuze op nederland en de ondertiteling aan en ook op nederlands.)

    Weet iemand een mogelijke oplossing ?
     
  2. Met mijn Samsung had ik dat de ondertiteling verdween, maar ik moest 'm handmatig op Dutch zetten. Alles werkt prima.

    Ook ik heb dat er een authenticatie plaatsvind nadat ik mijn TV heb uitgezet. Zal wel interne synchronisatie zijn.
     
  3. na het opstarten vindt altijd een re-authenticatie plaats.
     
  4. Gebeurt dat iedere keer anoniem? Maakt mij niet zoveel uit, duurt maar een paar seconden en volgens mij vinden er 2 authenticatie's plaats als ik me niet vergis (CI+/LCD tv en CI+/netwerk). Is dit correct anoniem?
     
  5. Dat antwoord kan ik je ook wel geven het klopt 2x zie je zo'n melding. en gebeurd inderdaad elke keer als je de tv aanzet, ook als je hem uit de standby haalt. Maar is inderdaad maar kort dus niet echt storend.
     
  6. Hartelijk dank.
    Beide zaken dus inmidddels opgelost.
    -ondertiteling: niet alleen in tv-set-up de ondertiteling aanzetten, maar nu ook elke keer via de afstandsbediening. En die knop had ik op mijn sony-afstandsbediening nog niet ontdekt.
    - re-authenticatie blijkt normaal, en is ook logisch want standby is bij mij niet in 'snelstart"modus, dus de tv is stroomloos, en begint dus elke keer opnieuw, zoals wanneer je de settopbox van de stroom haalt. Bracht me overigens op het idee om mijn Humax (in gebruik voor radio en de dvd-recorder) ook op een schakelaar te zetten. Niet nodig om dat ding continu aan te laten. Dus daar nu ook vortaan re-authenticatie.
     
  7. Wie kan mij even antwoorden op het volgende.

    Ik had een alfha dinges kaart bij mijn nieuwe samsung LED TV twee weken geleden gekocht. Die werkt dus maar zal binnenkort dus op zwart gaan.
    Nu heb ik vanochtend een CI+ kaart van Ziggo gekregen van de winkel waar ik de TV heb gekocht.
    Verstandig is denk ik om hem nu om te ruilen in mijn TV. Even de vraag of dat omruilen moet als de TV uit staat of aanstaat?

    En als ik die nieuwe module erin stop dan gaat alles vanzelf? Ik bedoel geen enge dingen van instellingen enzo?
     
  8. Ik zou zeggen, TV uitzetten, AlphaCrypt eruit, CI+ module erin, TV aanzetten.
    Dan krijg je een authenticatie procedure van 5 stappen, automatisch verder, en daarna zou hij het moeten doen.

    Maar er zijn diverse verhalen hier dat het ook wel eens misgaat....
    Let op de juiste orientatie van smartcard in CI+ module en CI+ module in TV.
    Je kunt gewoon je oude smartcard gebruiken, de nieuwe moet je eerst activeren.
    Het plaatje in de handleiding is fout, hier staat een beter.
     
  9. He fijn dat je even helpt. Als ik de smardcard er op die manier in de module doe zoals de link laat zien. Hoe stop ik hem dan in de TV? Paarse logo naar de muurkant of naar de TV kant (dus tegen de TV kant aan)?
     
  10. Volgens de handleiding paarse logo aan de muurkant.
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina