1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

weinig CI+ Modellen van LG

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door F.1, 13 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. nee, dat kan ik niet bevestigen.
  Mij niet bekend.
   
 2. Lh5000

  Komt er een software update voor de LH5000 serie zodat er toch CI+ gebruikt kan worden? Philips doet dat namelijk wel. Gewoon via je USB stick.
   
 3. Een TV kan niet met software geschikt gemaakt worden voor CI+.
  De hardware in de TV is anders. Dat geldt ook voor Philips, die zijn ook niet via een USB stick te veranderen naar CI+. Uiteraard kan de software wel gewijzigd worden via een USB stick, maar dat wil niet zeggen dat hij dan ineens ci+ geschikt wordt. Waar je op doelt is dat de CI+ tv's van philips waarvan de software nog niet ziggo goedgekeurd is, door een nieuwe versie dat wel kan worden in de toekomst. Maar de hardware in de TV wijzigt daar niet door.
   
 4. Ziggo met CI ipc CI+

  Laat ik mijn vraag dan herformuleren: is de hardware van de LG5000 geschikt voor CI+?
  Waar ik wel ben achter gekomen is dat als je een CI slot in je tv hebt i.p.v. een CI+ je gewoon Ziggo kan gebruiken met een normalen CI CAM van Alphacrypt. Die blijft het gewoon doen. Alleen zijn deze duurder dan een CI+ CAM.
   
 5. Nee, de hardware van een "niet-CI+ TV" zal nooit CI+ kunnen ondersteunen in de toekomst.

  Of hij het altijd blijft doen is de vraag, Ziggo heeft een alphacrypt nooit ondersteund, dus als het door een code wijziging ineens niet meer zal werken heb je geen 'rechten'. Maar voorlopig zal het wel blijven werken denk ik.
   
 6. Zie ook het interview met Gradus Vos van april vorig jaar.
  Daarin komt ter sprake dat de A-Crypt "voorlopig" ongemoeid gelaten wordt bij gebruik in een PC CI slot. Dít is daarmee vergelijkbaar.
  En bij dat "voorlopig" noemde hij in dat interview een termijn van anderhalf à twee jaar, als ik me goed herinner. Daarbij vertelde hij dat Ziggo dan met een passende oplossing zou komen, of woorden van gelijke strekking.

  Groet,
  JW
   
 7. De woordvoerder heeft in april 2009 beloofd de "Alphacryptgebruikers", hoewel niet ondersteund door Ziggo, niet bewust te zullen weren. Daarbij werd iig aan een termijn gedacht van, 1,5 tot 2 jaar. En dan nog is beloofd om te kijken naar een passend alternatief.

  Maar ja, dat was toen en er is alweer veel gebeurd.
   
 8. Dat heeft hij niet in algemene zin beloofd, maar bij gebruik van een Alphacrypt in een PC. Zie het interview met Gradus Vos.
  Die discussie hebben we al eens eerder gevoerd, het lijkt mij niet juist die hier nog eens dunnetjes over te doen.

  Groet,
  JW
   
 9. Je hebt gelijk, we moeten deze discussie niet oprakelen. De informatie was echter bedoeld voor jabunnik en niet zozeer voor jou!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina