1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Waarom ondersteunt Ziggo niet alle CI+ TVs?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Lammersh, 13 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Toch wel: Service Operator Certificate Revocation List (SOCRL)
   

 2. Dit is een zeer interresant punt. Voor dat de CI+ organistatie tot blocklisten gaat zullen er veel emmertjes met zand naar de zee gedragen zijn.

  Een echt antwoord zul je hier niet op krijgen totdat dit zicht in nederland haat spelen, en de juristen hun woordje doen.
   
 3. ik wordt er zo moe van.....

  [Ik stel voor ons meer met de feitelijke dingen bezig te houden.

  Wat is de status van welk merk, hoe gaat het worden, welke voordelen zijn er, welke planning is er. etc. etc. etc.

  Dat bepaalde mensen een mening hebben over Ziggo weten we nu wel, dat deze mensen telkenmale anderen denken te moeten opvoeden of te corrigeren vind ik er vermoeiend.

  Zou dit een beetje minder kunnen?

  Commentaar om het commentaar is zo vermoeiend!!
   
 4. Ik verveel me geen moment als lezer :mrgreen:
   
 5. oplossing diverse layers

  Hoewel de CI+ standaard wordt toegepast in een TV is het van groot belang dat de functies die de verschillende partijen willen aansturen ook werken. Zie het maar als een extra layer van functionaliteit.

  Als de verschillende merken niet in staat zijn deze commando's te herkennen zal er een aanpassing nodig zijn in de software van de TV (firmware). Ik stel me dan ook voor dat we veel meer firmware updates gaan ontvangen voor alle merken TV als er weer een ander product via de kabel wordt aangeboden. De beveiliging van het signaal, de belangrijkste reden voor de ontwikkeling van CI+ is slechts een begin.

  Ik begrijp de commotie niet dat wanneer een leverancier zijn producten in de totale product ketting wil testen er allemaal specialisten opstaan die aangeven dat dit onzin is.

  Hoevaak krijgen we geen update van een bekende software leverancier omdat de omgeving is veranderd?

  Ik ben erg blij dat Ziggo nu het hele traject test en de firmware van de tv's laat aanpassen.
   
 6. Allemaal leuk en aardig, maar iedereen heeft zich aan de spelregels (of jouw voorbeeld aan de verkeersregels) te houden!
   
 7. Dat klopt. Maar als de verkeersregels elkaar tegen spreken, zal de rechter een uitspraak moeten doen en zal er 1 aangepast moeten worden.
   
 8. Dat lijkt mij kwestie van goede wetten (standaarden) opstellen!:wink:
   
 9. Je hebt ook helemaal niets aan de lijst van Ziggo met welke tv's gecertificeerd zijn en welke in de pijplijn zitten. Simpelweg omdat je niet weet hoe deze tv's gaan werken door wat Ziggo uit het standaard model heeft verwijderd (of toegevoegd) aan functionaliteiten.
  Zolang Ziggo hun lijst met extra eisen niet openbaar maakt is de enige manier om het te weten te komen afwachten tot ook de CICAMS leverbaar zijn en iemand het uitprobeert.
   
 10. De enige reden om het te hacken is om te laten zien dat het kan. Verder is er geen enkele noodzaak want bij alle content die van je tv afkomt staan levensgrote logo's in beeld. Om maar niet te spreken van Joling die gewoon door het beeld heen komt. Dus voor de content zelf hoeft er niet gehackt te worden.

  De standaard is inderdaad erg op beveiliging gericht. Ik heb ook al gelezen dat je bijvoorbeeld geen trucje kan doen door je CICAM eerst in een goedgekeurde TV te stoppen en daarna bijvoorbeeld in een eventueel uit te brengen PVR.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina