1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Waarom ondersteunt Ziggo niet alle CI+ TVs?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Lammersh, 13 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Antwoord is heel simpel, Ziggo heeft een aantal aanvullende eisen.
  En aangezien Ziggo voor Irdeto de enige is die een cam gaat uitbrengen eist Ziggo dat e.e.a. aangepast wordt.
  En aangezien Ziggo dmv een blacklist kan instellen welke tv het wel doet ( trusted) en niet (not trusted) moet de standaard een beetje aangepast worden zoals Ziggo dat wil.
  CI+ is een universele standaard en Ziggo is de enige die op dit moment daar mee werkt,dus Ziggo kan eisen stellen,met een dikke kans dat tv firma's de standaard CI+ implementatie zo veranderen dat ie het bij een andere aanbieder ook niet meer gaat doen.
  Een standaard is een standaard maar rekbaar blijkbaar.
  Ik vraag me af in hoeverre Ziggo hier geen misbruik maakt van haar positie maar daar komen wel uitspraken over.
  Anoniem leest ook vrolijk over mijn bezwaar stukjes heen.

  Maar de consument heeft nog wel een laatste woord,gewoon boycotten.
  Als de consument geen CI+ toestel koopt en geen CI+ cam kan Ziggo hoog of laag springen maar blijft ze zitten met haar standaard.
  Of Alphacrypt slaat genadeloos terug en komt met een foefje waardoor haar cam's wel werken,wat vandaag nog onmogelijk is kan morgen lukken.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 23 aug 2009
 2. [/quote] Of Alphacrypt slaat genadeloos terug en komt met een foefje waardoor haar cam's wel werken,wat vandaag nog onmogelijk is kan morgen lukken. __________________
   
 3. Dit is precies de reden waarom ik concurrentie op de kabel toejuich. Er hoeft maar één concurrent actief te worden in het Ziggo gebied die niet zo moeilijk doet over gecertificeerde combinaties en gewoon de alphacrypt ondersteunt en het kan Ziggo veel klanten gaan kosten. Monopolieposities zijn zelden in het voordeel van de klant en dat blijkt hier maar weer.
   
 4. Een heel verhaal met allerlei termen maar eigenlijk zeg je niks anders dan dat er nog getest werd.
  Wie zegt trouwens dat de Ziggo teststreams in orde zijn? Om maar weer via de achterdeur de lipsync erbij te halen, Ziggo heeft volgens jouw uitspraken geen idee waardoor dat komt dus kan het net zo goed in de Ziggo stream als in een decoder en/of CICAM zitten.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 23 aug 2009
 5. Volgens mij hebben fabrikanten maar één belang en dat is zoveel mogelijk tv's (en CAMS) verkopen. Met één -nieuwe- standaard lukt dat natuurlijk beter (denk aan Blu-ray versus HDDVD). Het "belang van de consument" is daarbij ondergeschikt.
   
 6. Ziggo kan niet op eigen houtje TV's uitsluiten via een blacklist. Lees daarvoor eerst de interim licentie eens door en staaf vervolgens je uitspraken eens. Alles waar we gebruik van maken is conform de CI+ specificatie, dat geldt ook voor onze eigen CI+ module.
   
 7. Lees het volgende topic eens,met name de reacties,en reageer dan nog eens ;)
  http://tweakers.net/nieuws/61855/ziggo-publiceert-lijst-ci+-gecertificeerde-tvs.html
  Zo zie je nog veel meer mensen die tegen de CI+ standaard zijn en de implementatie van Ziggo er van.
  En voor alle duidelijkheid,in genoemd topic heb ik geen een keer gereageerd.
  Als Ziggo gebruik zou maken van de CI+ specificatie zoals je zegt,zou certificering niet nodig zijn aangezien de merken die CI+ voeren al voldoen aan die specificaties.
  Toch keurt Ziggo er een aantal af.
  Merkwaardig.
  Dus een merk mag CI+ voeren volgens een onafhankelijke standaard en Ziggo mag dan op eigen houtje de boel gaan herkeuren ?
  CI+ is mede door content providers opgericht en je zou dus mogen verwachten dat Ziggo zich daar aan houdt en niet andersom nog eens merken voor een certificatie gaat keuren.
  Dat is hetzelfde als de NUON opeens toestellen met het Kema keur opnieuw gaat testen om ze "nuon" gecertificeerd te maken.

  Als alles al gekeurd is en een merk door een onafhankelijke commissie CI+ mag voeren waarom komt Ziggo dan met een 100 pagina's tellend aanvullend eisen lijstje ?
  Te weinig inspraak gehad in de commissie die de CI+ norm ontwikkelde ?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 aug 2009
 8. De wereld is complex in soft- en hardware zijn altijd meerdere wegen die naar rome leiden. de ene reist overdag de andere in de nacht.

  De standaard zal altijd zo omschreven zijn dat alle fabrikanten er mee overweg kunnen binnen hun eigen methodiek.
   
 9. Niet op eigen houtje dus.

  Maar stel dat een hacker een manier ontdekt om ongecodeerde content te kopiëren uit een Philips TV met CI+ module, een beschrijving hiervan publiceert op Internet, en de CI+ organisatie besluit dit model van Philips te blacklisten. Is Ziggo dan verplicht een blacklist signaal uit te zenden?
  En wie vergoedt dan de schade aan de gedupeerde gebruikers?

  Voor lezers die voldoende duits beheersen is de reactie van Mascom op CI+ interessant leesvoer. Het klinkt als ArChie, maar dan in het duits :wink:

  CI+ is erg bedacht vanuit het oogpunt van content providers, die overdreven vormen van bescherming willen. Wie beschermt ons hiertegen?
  Voor het basispakket zijn in feite ale vormen van codering overbodig, maar we worden hier toch mee geconfronteerd.
   

 10. En wat heeft dit er mee te maken dat Ziggo wel of niet op eigen houtje tv's kan blokkeren ??!  Lees het het antwoord van anoniem in bericht 108 in deze thread nog eens en 99% van je vragen zullen beantwoord zijn...:grin:

  PS. die 100 pagina's eisen lijstje waar haal je dat vandaan??? Of doel je op de 100 pagin's grote test plan waar anoniem het over had.?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 aug 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina