1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CI+ bij Ziggo

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door commander, 12 aug 2009.

 1. Ik zal dit punt voorleggen.
   
 2. "Gecertificeerd"

  Vraagje, ik lees de hele tijd over gecertificeerde televisies m.b.t. Ziggo. Hoe zit het echter met de CI+ modules? Moeten deze ook nog aan Ziggo specificaties voldoen of kan ik (straks) een 'willekeurige' (Irdeto) CI+ module kopen?

  Het lijkt op dit moment een beetje een Nederlands (Ziggo) feestje, maar het gaat neem ik aan niet al te lang duren voordat deze gewoon overal via het internet te bestellen zijn.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 aug 2009
 3. Net als bij een standaard DVB Conditional Access Module (CAM) geldt ook voor de CI+ CAM dat deze hoort bij een type Conditional Access System (CAS). Ziggo gebruikt het Irdeto CAS, dus heb je een Irdeto CI+ CAM nodig. Ook past Ziggo een CAM key toe waardoor hun smartcard alleen wil werken in Irdeto CI+ CAM's die ook die CAM key ondersteunen. Je kan straks dus alleen een voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM gebruiken en die gaan geleverd worden door twee door Ziggo geselecteerde CI+ CAM fabrikanten.
   
 4. Allemaal prima, die koppelverkoop (NMA, anyone?). Mij boeit het allemaal niet, het enige wat ik wil weten is WANNEER ik in godsnaam dat reeds in mei beloofde ding kan kopen! Er hangt nu nog steeds een kabel uit m'n muur vanwege die verdoemde losse decoder... :cry:
   
 5. De CI+CAM's (2 fabrikanten) zijn ook door ziggo gecertificeerd, dit moet op de sticker v/d CI+ CAM vermeld zijn.
   
 6. Zoals elders ook te vinden is verwachten we de eerste batch volgende week binnen te krijgen. Na het verpakken met manual /smartcard e.d. zullen de CI+ starterspakketten volgens plan 2e helft september in de winkels liggen.
   
 7. Nou, dat kan dan nog net de, "als laatst beloofde", zomer worden:cool:!
   
 8. Als ik zo'n ziggo CI+ CAM ding aanschaf en in een bestaande TV met een gewone CI interface stop zal dat dan (voorlopig) nog werken ?

  Zo niet is een alphacrypt module dan wel een (niet officeieel ondersteunde) oplossing die zou werken in een gewone CI ingang van een televisie?
   
 9. Q:Als ik zo'n ziggo CI+ CAM ding aanschaf en in een bestaande TV met een gewone CI interface stop zal dat dan (voorlopig) nog werken ?

  A: Nee, combinaties CI-(oud) en CI+ zullen niet ondersteund worden.
   
 10. Dan maar een Alphacrypt IC dus.
   

Deel Deze Pagina