1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

dhcp Ziggo en Juniper router

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door tim_tim304, 10 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wat mij eigenlijk meer zorgen geeft is de voortdurende "bad transaction id", waarvan (het lijkt wel altijd) sprake is. In een server-client situatie zou dat eigenlijk niet voor mogen komen; het lijkt wel een server-server situatie of de client zit op een ander protocol.
  Kan je me een link geven naar een fatsoenlijk manual van deze router?

  Mees de Roo
   
 2. Denk dat hij doorgestuurd is door de eerste lijn, dan duurt het vaak langer.

  Gezien de eerste tekens van het MAC is het de Motorola BSR, ofwel het type CMTS dat in het Casema gebied gebruikt wordt, en waarop je modem is aangesloten. Dit is inderdaad de eerste Ziggo router na het kabelmodem.
   
 3. Ziggo Juniper DHCP option 122

  Per contactformulier gevraagd om 2de dan wel 3de lijns support.
  Vooralsnog geen bericht meer gehad na het vragenvuur begin deze week.
  Vanavond tegen beter weten in nog eens op een oudere release e.e.a. testen.
   
 4. Internet only modem, of een voip modem?

  Als het een voip modem is, zal er aan de MTA in het modem ook een intern Ziggo IP worden uitgedeeld, deze zal waarschijnlijk in de 10-serie zitten. Kan het zijn dat je die voorbij ziet komen?
   
 5. Ziggo DHCP

  VOIP modem. Dus indeed, zullen IP addressen zijn bedoeld voor het modem
  Worden echter op aanvraag van de DHCP discover van de Juniper router gegeven.
   
 6. Ik denk dat we ons moeten concentreren op die foutieve transaction id's; alle andere verschijnselen kunnen simpelweg het gevolg zijn van die id's.

  Is het mogelijk te sniffen met een extra PC op een hub of een Y-cable die TUSSEN modem en router is aangesloten. Volgorde is namelijk:

  1. client: DHCPDISCOVER
  2. servers: DHCPOFFER
  3. client: DHCPREQUEST
  4. server: DHCPACK
  (5. client: DHCPRELEASE)

  Om een link te leggen tussen client en server(s) genereert de client bij zijn eerste DISCOVER een random transaction id (xid).
  Ook geeft de client zélf aan welke options hij wenst te ontvangen.
  Het is gebruikelijk dat in antwoord op die DISCOVER meerdere servers een OFFER uitbrengen. Die offers moeten dezelfde xid hebben als de DISCOVER en uitsluitens de aangevraagde options meezenden.

  Je ziet nu dat dit gelijk fout gaat. De xid deugt voor geen meter en ongevraagde/ongekende options (122) komen door.

  Nu geldt (RFC2131):
  "If the 'xid' of an arriving DHCPOFFER message does not match the
  'xid' of the most recent DHCPDISCOVER message, the DHCPOFFER message
  must be silently discarded. Any arriving DHCPACK messages must be
  silently discarded".

  Je ziet nu waarom dit sniffen van belang is. We moeten vaststellen of zowel het DISCOVER als het OFFER packet er uit zien zoals de router (log) denkt, of dat er iets anders aan de hand is.

  Mees de Roo
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 14 aug 2009
 7. Helemaal gelukkig, reaktie van Ziggo! :(

  "Helaas is het niet mogelijk om dit door te zetten naar een 2e lijns support. Omdat u op dit moment de enige bent die problemen heeft met de dhcp server van Ziggo. Het is zoals u al eerder aangaf niet verstandig om ip adressen en andere adressen handmatig in te stellen in u router. Wel kunt u aangegeven in de router dat hij om de zoveel tijd een dhcp/ip lease moet ophalen bij de modem.

  Als u deze optie aanvinkt op de modem zal hij om de zoveel minuten automatisch de nieuwste adressen ophalen bij de modem precies zoals een computer dat ook doet wanneer hij opzoekt moet naar een ip adres. Wanneer u dit heeft gedaan moet het probleem verholpen zijn. Mocht u niet bekent zijn met deze optie verwijs ik u door naar de leverancier van de router. Mocht u nog vragen voor ons hebben horen wij dat uiteraard graag.

  Heeft u nog vragen? Onze Klantenservice staat voor u klaar"
   
 8. Wat probeer je te zeggen; ook daar staat hetzelfde als ik eerder in mijn posting:
  http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=192893&postcount=17
  heb gezegd; jouw router bedenkt een xid, denkt die xid weg te zenden als onderdeel van een DISCOVER en denkt daarop een OFFER te ontvangen met een andere xid (en opties) dat daarom gedropt moet worden.

  Alleen schijn je te vergeten dat je router-log en een entry in dat log, geen enkele garantie is dat die pakketten ook werkelijk zo verzonden worden en/of ontvangen worden; er is iets mis en een foutieve logging kan daarvan een onderdeel zijn.
  Wanneer Ziggo-servers consekwent de verkeerde xid en opties zouden sturen naar alle routers kon er niemand internetten. Daarom moet je de mogelijkheid in je achterhoofd houden dat jouw router, ondanks wat hij logt, om een andere xid en/of opties vraagt (verminkt en/of voor ipv4 foutief gecontrueerd pakket ?). Ook kan het zijn dat hij de ontvangen pakketten anders uitpakt/interpreteert dan gebruikelijk is.

  De enige manier om beantwoord te krijgen wie er in de fout gaat, waardoor en op welke manier, is door (met b.v. wireshark) te sniffen op de door mij aangegeven wijze.
  Dan kunnen we die pakketten één voor één analyseren en aan de hand daarvan een oplossing zoeken.

  Mees de Roo
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina