1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

WK atletiek in HD via publieke omroep

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Silvia_31, 12 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. We hebben ook nog de winterspelen in 2010.
   
 2. Inderdaad. Helemaal vergeten :?. Volgens dit bericht komen de Winterspelen inderdaad niet in HD via de NOS, omdat dit nog vóór het WK voetbal is, en dat is het "eerstvolgende in HD". Dat zou een nieuw dieptepunt zijn.
   
 3. Wat wordt er eigenlijk wel in HD uitgezonden op de NPO? Ik weet enkel van het metropoolorkest op donderdag ochend . . . .
  Ik bedoel dan niet live evelementen maar gewoon opgenomen . . . .

  Zou echt een k*tstreek zijn. Met veel gedoe drie HD kanalen de grond uit stampten, ten koste van SD:evil:, en NIKS in HD uitzenden. Stamp ze maar weer terug de grond in zou ik zo zeggen.

  Hopelijk bieden de RTL's, SBS en mischien later een vlaamse HD zender? meer.
  RTL had al serie's in HD aangekocht totzover ik weet en de VRT heeft enkele fictie reeksen in HD komend seizoen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 aug 2009
 4. Die vlaamse zender (Een HD) zendt uit in 1280x720(p), dus niet in 1080i...
   
 5. oké, maar het blijft HD altijd beter dan (upscaled) SD.
   
 6. Absoluut!

  Gert.
   
 7. Wat een aanfluiting weer... Zijn er eindelijk drie zenders die in HD uitzenden en vrolijk 12 Mbit aan kabelruimte per stuk opslokken... Is de content opeens te duur :?: :?: :?:

  Overigens snap ik dat ook niet helemaal vanuit de Duitse productie-maatschappij. Alles wordt toch al in HD opgenomen en geproduceerd? Het enige dat meer zou mogen kosten is de hogere bandbreedte die je nodig hebt om het signaal te transporteren. Ik kan me niet voorstellen dat ze daar opeens drie keer zoveel geld voor vragen...

  Was het trouwens niet zo dat ook met SD-uitzendingen dit soort streams altijd ongecomprimeerd werden getransporteerd in 50 Mbit MPEG2 o.i.d.? En dat de compressie pas in Hilversum plaatsvindt?
   
 8. Tuurlijk is die zak met geld op,Laat de publieke omroep maar eens wat geld van die topsalarissen afhalen daar,dan kan er veel meer in HD uitgezonden worden:censored:
   
 9. Na dit bericht afgelopen week een keer te hebben gelezen kan ik wel begrijpen dat ook het ZDF even een graantje mee denkt te pikken aan de licenties om in HD uit te mogen zenden.

  Immers moeten ze deze wagen ook terugverdienen en deze nieuwe 'eindregie op wielen' wordt nu voor het eerst ingezet voor HD doeleinden en heeft aardig wat duiten gekost => dus extra dokken voor HD beeld.
   
 10. De NOS geeft liever geld uit aan het ondersteunen van uitzending naar mobieltjes. Zelf een speciale iphone applicatie.
  http://weblogs.nos.nl/nieuwemedia/

  En wisten we bij de overheid ook al jaren geleden niet dat er aan HD uitzenden extra kosten zouden zitten ?
  http://www.ez.nl/dsresource?objectid=156149&type=PDF
  (lees paragraaf 3.6 of 8.1.2 maar eens)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina