1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

WK atletiek in HD via publieke omroep

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Silvia_31, 12 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De NOS zendt het WK atletiek, dat gehouden wordt in Berlijn, in native HD uit via Nederland3 HD. Dat heeft de NOS aan Totaal TV bevestigd. Vanaf 15 augustus zijn in de avonduren via Nederland3 de belangrijkste wedstrijdonderdelen van het WK atletiek te zien.

  “In principe zenden we het WK atletiek in HD uit” laat José van Gelder van de NOS aan Totaal TV weten. Met de beslissing brengt de NOS televisieaanbieder CanalDigitaal in een moeilijke positie. Als enige HD aanbieder die de HD kanalen van de NPO doorgeeft wordt bij CanalDigitaal alleen het kanaal Nederland1 HD doorgegeven. Een beslissing die werd genomen omdat CanalDigitaal extra bandbreedte op de satelliet moest bijhuren om drie publieke HD kanalen te kunnen doorgeven. De keuze voor Nederland1 HD werd gemaakt omdat vanaf de lancering van HDTV bij de NPO op dit HD kanaal de Tour de France in HD werd uitgezonden. Het is voor het eerst dat een groot evenement in HD kwaliteit op een andere zender dan Nederland1 HD in native HD wordt uitgezonden. De satellietkijker kan overigens wel naar het WK atletiek in HD kwaliteit kijken. Via de ongecodeerde HD kanalen ARD HD en ZDF HD is het gehele WK atletiek via de Astra1 satelliet te zien. Daarnaast kan men als CanalDigitaal abonnee ook naar Eurosport HD kijken die eveneens de gehele dag dit sportevenement in HD uitzendt.

  Bron: TotaalTV

  UPDATE: WK atletiek toch niet in HD via publieke omroep


  Het WK atletiek, dat vanaf 15 augustus in het Duitse Berlijn wordt gehouden, is toch niet in HD te zien via de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Eerder deze week maakte de publiekservice van de NOS nog bekend dit wel te gaan doen.
  Vandaag stelt Mirjam Willinge Prins van de afdeling Marketing & Communicatie van de NOS echter dat er toch geen native HD uitzendingen van het WK atletiek komen. Natuurlijk is het WK atletiek wel in opgewaardeerde beeldkwaliteit via Nederland3 HD te zien. Geld is de oorzaak van het besluit om toch af te zien van HD weergave. “Inderdaad wordt het WK atletiek ons in HD aangeboden vanuit Duitsland. Echter de kosten van de transmissie van de beelden vanuit Duitsland naar Nederland is te duur voor ons.” De NOS zegt geen extra budget te hebben voor het transport van HD beelden naar Hilversum. “Als we dat zouden doen moeten we bezuinigen het uitzenden van andere sportevenementen” aldus Willinge Prins. Voor de directe toekomst is de kans zeer klein dat andere sportevenementen in HD via de NOS worden uitgezonden. “We zenden het WK Atletiek en andere sporten in principe NIET uit in HD. Zoals het er nu naar uitziet zal het eerstvolgende wat we in HD uitzenden is het WK Voetbal in Zuid-Afrika.”
  Via de satelliet is het WK atletiek wel de gehele dag in native HD kwaliteit te zien. Ongecodeerd op diverse satellieten via de zenders ARD HD, ZDF HD, Einsfestival HD en BBC HD. Gecodeerd bij CanalDigitaal en TV Vlaanderen via Eurosport HD. Eurosport HD is daarnaast ook in Nederland en België via diverse andere HD aanbieders te ontvangen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 aug 2009
 2. Helaas. Het gaat dus toch niet in HD uitgezonden worden. Het volgende wat sportevenement wat in HD komt is het WK voetbal. Zie http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2285

  En bedankt NOS!!! Leuke 1 tweetje met de kabelleveranciers om klanten te lokken, maar uiteindelijk wordt het dus niet veel
   
 3. Als dit het beleid wordt voor HD uitzendingen, ziet het er somber uit.
   
 4. Fantastisch, Nl 1, 2 en 3 in HD maar geen geld voor uitzendingen in native HD. :applause:
   
 5. ik zie ook in het bericht dat er meer zenders op HD over zijn, wanneer komen deze bij Ziggo ??
   
 6. Edit:

  was al gepost ;)
  Mijn excuus

  maar blijft een puinzooi daar, HD signaalweg maken ten koste van SD, maar niet uitzenden in HD :evil::evil:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 12 aug 2009
 7. Dan kijken we toch naar Eurosport HD.
   
 8. Nou dan kun je Nederland 123 in HD net zo goed uitschakelen.
  Je neemt HD juist voor dit soort evenementen en dan kom je nu van een koude kermis thuis. Dit is natuurlijk te zot voor woorden, wel met heel veel tamtam en bombarie drie HD-zenders de kabel op knallen maar als het er op aan komt is de NOS niet thuis en vinden ze het te duur.
  Uit het verhaal haal ik ook dat zelfs de omlympische spelen niet in HD worden uitgezonden !!!!!!!
   
 9. In 2012? Zo ver reikt dit statement vast niet.
   
 10. Ziggo had toch een zak met geld gegeven aan de omroep om HD te ondersteunen? Is dat geld nou al weer op?!?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina