1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
    Ontzet Notitie

D-Link DIR-655

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door PeeWee, 11 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. JD1

    JD1 Forum Member

    Berichten:
    51

    Dat klinkt allemaal goed. Een paar vragen:

    1. Staat en stond DNS Relay aan op je router? (Als dat zo is, zou dat 1 van de verbeteringen van de nieuwe firmware kunnen zijn.)
    2. Kun je de modem altijd bereiken? Ik kom er ook een enkele keer op zonder aanpassingen, maar zeker niet altijd.
    3. Wat is de s/w-versie van je modem? Misschien dat jij de nieuwe software al hebt die Ziggo deze maand zou gaan uitgeven. Dit zou ook een betrouwbaardere verbinding met de Arris kunnen verklaren.
     
  2. Henk56

    Henk56 Forum Member

    Berichten:
    165
    @JD1, ik probeer hierop te antwoorden.

    1) Zojuist gekeken, enabled (Network Settings - Router Settings)
    2) Ja en Nee, met intervallen eigenlijk.
    3) Copy & Paste;
    Firmware Build and Revisions
    Firmware Name: TS070072_020509_model_7
    Firmware Build Time: Feb 5 2009 15:58:45
     
  3. JD1

    JD1 Forum Member

    Berichten:
    51
    Bedankt, duidelijk.

    1. Lijkt erop dat D-Link dit beter aanpakt bij de EU-versie dan bij de 1.3xNA. De 'fix' (voor de snelheid) die ze daarin hebben toegepast voor de DNS Relay-functie pakt bij velen niet echt goed uit...

    2 & 3. Ok, dat is nog een oude versie en je hebt te maken met hetzelfde 'toevallige' verbindingsgedrag dat veel anderen hebben. Wachten op de nieuwe Arris-firmware dus, en hopen dat die het probleem verhelpt :).

    In ieder geval goed te lezen dat 1.30EU bij iedereen die hier reageert tot nu toe stabiel draait.
     
  4. Henk56

    Henk56 Forum Member

    Berichten:
    165

    FW 1.11EU was zover ik me kan herinneren behoorlijk stabiel.
    FW 1.20EU idem (dacht ik zo).
    FW 1.21EU gaf problemen met FTP (login fout en port resolve problems..)
    en na ca. elke 4-6 weken 'vastlopen' van LAN en Internet (power on/off)!
    FW 1.22B07 Binnen 2 weken telkens vastlopen... ; FTP'en in orde!
    FW 1.30EU Meerdere weken stabiel, echt een verbetering!

    FW 1.30-1.32NA Niet geflasht :evil:, zeker weten!
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 15 okt 2009
  5. JD1

    JD1 Forum Member

    Berichten:
    51
    Ik draai ook 1.21EU (@ h/w-versie A4) en herken die ftp-problemen niet, maar er schijnen meer mensen die te hebben. Over de stabiliteit kan ik nog niet zoveel zeggen als jij, daarvoor heb ik de 655 te kort en heb ik 'm te vaak herstart. De uptime is nu 17 dagen.

    Wat betreft 1.3xNA: op het D-Link-forum zijn er heel wat die spijt hebben dat ze die ooit hebben geflasht. Geen weg terug als je dat hebt gedaan...
     
  6. kuyer

    kuyer Forum Member

    Berichten:
    104
    Sinds vandaag ziggo alles in 1, had hiervoor Tv en internet van hun.
    Nieuwe modem erbij, merk iets van Ebuu(china, geen beschrijving niks van dat ding, zou ook niet weten waar de lampjes voor zijn), activeren met een rechtstreekse verbinding aan de laptop, alles ok.
    Internet en telefoon werken, maaaaar, nu sluit ik de kabel weer aan die naar mijn D-link 655 loopt en geen internet verbinding te krijgen.
    Stekkers van beiden minuten lang eruit gehaald geen succes.
    Ziggo gebeld ligt toch aan de router, ja makkelijk zeggen.
    Oplossing hebben ze niet.
    Ook de originele kabel die erbij zit door het hele huis gelegd, maar geen verbinding.
    Oude modem van ziggo werkt niet meer daar de nieuwe al aangemeld is.

    Iemand een idee!!!
     
  7. meesdroo

    meesdroo Forum Member

    Berichten:
    704
    In een hoop gevallen hielp het om de router expliciet terug te zetten op fabrieksspecificaties en daarna alle instellingen opnieuw in te stellen.
    Dat maakt de mens niet blij wanneer je hem vol heb zitten met eigen instellingen, maar ja ....:cry:
    Ook zijn er gevallen bekend waarbij het Gigabit internet problemen veroorzaakte. Testen door de router terug te configureren naar 100Mbits of een 100Mbit switch/hub tussen modem en router in te hangen. Kan je in geval van een hub ook nog sniffen wat er gebeurt (bij een switch moet je dan MAC adres en IP.adres van de router klonen, als hij die krijgt).

    Mees de Roo
     
  8. Henk56

    Henk56 Forum Member

    Berichten:
    165
    Wat voor 'info' geeft jouw router (655) na inloggen zie je nl. de status-pagina.
    Is er verbinding naar de Modem oftewel;
    Cable Status : Connected


    Worden IP adressen weergegeven, enz.


    Bij mij duurde het ook nog 'even' voordat ik internet op kon, na het omwisselen vd. modems en na activering.
     
  9. kuyer

    kuyer Forum Member

    Berichten:
    104
    Fabrieksinstelling al gedaan, geen succes.
    Firmware update, geen succes.
    Voor het overige:
    Connection Type : DHCP Client
    QoS Engine : Active
    Cable Status : Disconnected
    Network Status : Disconnected
    Connection Up Time : N/A

    MAC Address : 00:50:FC:40:30:37
    Authentication & Security :

    IP Address : 0.0.0.0
    Subnet Mask : 0.0.0.0
    Default Gateway : 0.0.0.0
    Primary DNS Server : 213.51.129.37
    Secondary DNS Server : 213.51.144.37


    Nu las ik ergens iets over crosslink kabel, maar dit zegt mij niets.
     
  10. meesdroo

    meesdroo Forum Member

    Berichten:
    704
    Tenzij je in het voormalige @home domain zit, werken de twee vast ingestelde nameservers niet; voorlopig laten uitdelen door ziggo is dan handiger.
    Sommige hardware kan automatisch een foute kabel corrigeren; sommige niet. Ik weet niet uit mijn hoofd of dat voor deze apparaten het geval is; zoek de gewenste kabel op in de handleiding.
    Maar met een switch of hub ertussen zie je dat snel genoeg (aan de lampjes; vandaar o.a. mijn voorstel).

    Mees de Roo
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina