1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Status CI+ CAM's

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door anoniem, 10 aug 2009.

 1. Dank voor deze duidelijke insight. Als gecertificeerd usability analist zou ik dan de gratis tip willen meegeven om de -voor velen cryptische- omschrijving tzt te vervangen door een wat aanprekender voortgangs- indicator.
  Daarvoor kan je de klassieke geanimeerde statusbalk gebruiken, [​IMG] (design three man army) of de wat hippere circular progress indicators [​IMG] (design San Baldo) maar waarom niet een mooi wapperend Ziggo-logo :wink:
   
 2. dat wordt helaas niet ondersteund in de zgn Man Machine Interface
  (MMI) specificatie
   
 3. Mmm, jammer. Het is dan vooral een machine interface. Het zal me er niet van weerhouden om de CAM aan te schaffen.
  Niettemin vind ik het bijzonder lelijk: het ontsiert menig home cinema set en staat in geen verhouding tot de user interfaces van andere aangesloten moderne apparatuur (zoals BD-spelers, Mediatanks en je CI+ televisie, die je sowieso nodig hebt voor deze CAM's).
  Bovendien is het een gemiste kans voor Ziggo voor een stukje branding van DTV; het moge duidelijk zijn dat het dagelijks tonen van je merk (op televisie) via bijvoorbeeld de STER onbetaalbaar is. Niet dat ik per se zit te wachten op een wapperend Ziggo logo, maar van zo'n functionele melding word ik al helemaal niet warm.
  Wellicht het lot van moderne technologie: eerst de motor, de motorkap kan er later altijd nog omheen ontworpen! Ik houd de vervolgreleases in de gaten en wil benadrukken dat ik deze CI+ ontwikkeling van Ziggo zeer op prijs stel. Het is voorwaar niet eenvoudig om dit soort politiek en strategisch beladen innovaties te vercommercialiseren! Hulde dus :applause:
   
 4. Ik begrijp het verhaal hierboven, maar volgens mij genereert de CAM sowieso alleen de melding, toch? Het frame waar ik dat in te zien krijg komt overeen met andere menu's die mijn TV toont.
  Is dat wat anoniem bedoelt met het feit dat verdere vormgeving niet in de MMI omschreven staat?
  Terugkomend op de bovenstaande post: als de meldingen van de CAM weergegeven worden in meldingsvensters die overeenkomen met de software van de TV, dan is er toch geen sprake van dat het kwalitatief "niet in verhouding staat tot de interfaces van andere aangesloten apparatuur"? Aangezien gewoon venstertjes van de TV-software gebruikt worden, sluit één en ander in mijn geval (Sony) naadloos aan. (In de Sony interface zitten overigens de genoemde circular progress indicators verwerkt, maar ik ben even niet zeker of die bij dit venster ook tevoorschijn komen)

  Neemt niet weg dat de melding ietwat storend kan zijn, maar het argument van anoniem dat je dan tenminste weet waar je op wacht, daar kan ik me wel in vinden. Ik gebruik die paar seconden gewoon om de afstandbediening te zoeken, of lekker te gaan zitten, of iets te drinken te pakken :P
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 sep 2009
 5. Ik vind vooral de afmetingen van het window waarin de melding getoond wordt (Philips) niet in verhouding staan tot de significantie van de melding (niet relevant als de uitkomst OK is).
   
 6. Dat is bij Sasmung ook zo. De melding is bijna beeldvullend.
   
 7. Zelfde geld voor de sony software. Voor mij mag er inderdaad gewoon een net klein laadbalkje wapperend ziggo vlaggetje of iets dergelijks zoals eerder is geopperd in beeld komen en als er iets fout gaat een duidelijke foutmelding. Dat zou het al meteen een heel stuk gebruiksvriendelijker maken.
   
 8. Zoals ik al eerder in dit topic aangaf, ik vermoed dat de CAM alleen de meldingen genereert. Hoe deze vervolgens weergegeven worden, is aan de software van de TV. Mijn W5500 gaf meldingen van de Alphacrypt CAM in een venster van dezelfde grootte weer. Verschil is natuurlijk dat de meldingen van de Alphacrypt uitgezet kunnen worden.
   
 9. Dat zou betekenen dat Sony (en niet Ziggo) de presentatie van de melding dus zou kunnen beïnvloeden/verbeteren in bv een firmware update?
  Voor de gewone man of vrouw is het voldoende dat je een progress indicator toont: hoelang moet ik nog wachten. Waarop (authenticatie) je moet wachten is veel meer van belang in het geval er iets fout gaat.
   
 10. Niet alleen Sony, ook de andere fabrikanten. En om die statusbalk ergens op te baseren zou de CAM dan weer info naar de TV moeten sturen over de voortgang. Ik denk dat dat voor zowel Neotion en SMiT als voor de TVfabrikanten te veel werk is voor een venstertje dat maar een paar seconden in beeld is. Het is veel makkelijker om berichten van de CAM in dezelfde layout te tonen als de rest van de interface, in plaats van speciaal daarvoor een heel arsenaal aan vormgeving en logootjes voor uit de kast te trekken. Ik denk dat je niet moet onderschatten hoeveel werk je vraagt van alle partijen (Ziggo uitgezonderd, die hoeven niets te doen, het ligt bij de fabrikanten van de hardware) voor zoiets onbenulligs.
   

Deel Deze Pagina