1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Status CI+ CAM's

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door anoniem, 10 aug 2009.

 1. Ik heb sinds vanmiddag ook de Ziggo CI+ CAM van Smit. Het is op het eerste gezicht gewoon een dun blikje, wat open is langs de smalle kanten. Daardoor kan de smartcard er dus ook scheef in.
  Of er zit hele dure electronica in, of ze verdienen veel aan deze CAM modules. Ik heb er 79 euro voor betaald bij de Mediamarkt in Zoetermeer. Er lagen er naar schatting nog een stuk of 15 in het rek.

  Ik vond het ook onduidelijk hoe de smartcard in de CAM module moest. Er zaten nogal wat boekjes en blaadjes bij, dus het was even zoeken waar nu in stond wat de bedoeling was. De afbeelding is inderdaad niet correct. De kant met de chip moet naar boven, dus aan de kant van de sticker van de CAM module.
  In een Samsung LE40B650T2P moet de CAM module met de sticker naar de muur. (Ervan uitgaande dat je de tv met de achterkant naar de muur hebt staan. [​IMG] )

  Zappen gaat trager dan bij analoge TV. De guide is wel netjes verzorgd en je kan hem zelfs door middel van een timer automatisch een programma laten starten wanneer daarvan de uitzending begint. Tenminste, hij schakelt over op het mement dat het programma zou moeten beginnen. Als de programmering van de zender niet klopt, start je dus te laat of te vroeg.

  Ik had al eens de analoge+digitale zenders opgezocht, maar omdat hij het niet deed heb ik dat nog een keer gedaan. Uiteindelijk moest de smartcard er gewoon andersom in. Na wat pielen en vage foutmeldingen heb ik het wel werkend gekregen. Ik heb geen updatemelding gekregen.

  Ik heb al een andere geregistreerde smartcard op dit adres. Ik heb de nieuwe smartcard wel in de CAM module zitten, maar nog niet geregistreerd. Ik ben benieuwd hoe lang de preview periode is.
   
 2. retourneerbaar

  Ik heb dus ook de module aangeschaft maar deze werkt helaas niet..is hij dan nog wel retourneerbaar? Mijn tv is er wegens onduidelijke specificatie opgave blijkbaar niet geschikt voor...de smartcard is in de winkel al geactiveerd. Normaal gesproken lijkt me dit wel retourneerbaar maar omdat ik op marktplaats (NU AL!) CI+ modules zie van mensen waarbij de module ook niet werkt. Beetje vreemd dus, ciao
   
 3. Je kunt ook op dit forum in het 'te-koop' deel (zie hier) kijken of iemand hem van je over wil nemen.
   
 4. Bij de Mediamarkt stond er in het rek bij dat deze pakketten niet geretourneerd mochten worden. Omdat jouw smartcard al geregistreerd is, verwacht ik dat het helemaal lastig gaat worden.

  Maar staat je TV in de lijst van zg. gecertificeerde toestellen, of niet? Staat hij op de lijst van nog te certificeren toestellen? Misschien komt er nog een firmware update voor jouw TV?
   
 5. Als je TV het niet doet en hij staat wel in de lijst, moet je waarschijnlijk eerst een firmware upgrade van je TV uitvoeren. Bijvoorbeeld bij de Sony TV's moet je eerst updaten naar de nieuwste firmware. Welke te vinden is op hun site.

  Ik heb de Cam Ci+ module en werkt uitstekend. Ben er tot nu toe heel tevreden over.
   
 6. Nog een korte vraag, is er ook een mogelijkheid om de re-authenticatie uit te zetten zodat je tv eerder beschikbaar is na het aanzetten van je tv?

  Op het moment krijg je namelijk nu het re-authenticatie scherm bij het aanzetten van je tv.

  Gr. Machiel
   
 7. nee, dit is een check die wordt altijd moet worden uitgevoerd tijdens het opstarten
   
 8. Ik heb zelf hier geen CI+ toestel, maar hoe lang duurt die re-authenicatie als ik vragen mag, als je de TV aanzet? En maakt het nog verschil of je de TV aanzet vanuit stand by of dat deze daarvoor een tijd lang (bijvoorbeeld een nacht lang) geheel uitgeschakeld is geweest?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 sep 2009
 9. De re-authentificatie duurt ongeveer 3 tot 5 seconden hier op een Samsung lcd, dus het valt mee, ik heb dan al beeld.
   
 10. De re-authenticatie krijg ik als hij langer uit is geweest. Daarbij maakt het niet uit of het de stand-by stand is of gewoon echt uit. Ik heb zelf het idee dat de grens bij ongeveer een uur zit. Als hij een uur of meer uit is geweest doet hij een re-authenticatie. Zowel bij stand-by als echt uit dus. De re-authentificatie duurt ongeveer 5 tot 10 seconden schat ik. Ik krijg de melding in die 5 a 10 seconden wel 2 keer. Eerst de melding dat er een re-authenticatie begint, dan daarna ff snel beeld en dan daarna kort het bericht dat de re-authenticatie gelukt is.

  Ik heb een Sony 32V5500 met de volgende firmware: 1.570EA
   

Deel Deze Pagina