1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Status CI+ CAM's

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door anoniem, 10 aug 2009.

 1. Met een Neotion CAM + Philips TV zie ik dit niet. En de Neotion CAM is ook door Ziggo goedgekeurd.
   
 2. Nog afgezien van de discussie of je meldingen moet zien als iets goed gaat. We wonen hier in Nederland, dus zou het goed zijn als meldingen ook in het Nederlands worden getoond of dat het op zijn minst mogelijk is om de taal van de CI+ CAM aan te passen naar het Nederlands. Er zijn genoeg mensen die geen of slecht Engels kennen en dus bij echte problemen niet aan de helpdesk kunnen verwoorden wat er precies misgaat. Een slechte zaak dat Ziggo dat niet in de eisen voor de selectie van de voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM heeft staan.
   
 3. Naar aanleiding van het bovenstaande: kan iemand mij een tip aan de hand doen om met zekerheid een Neotion CI+ CAM te bekomen bij aanschaf van het Ziggo pakketje zonder daarvoor de verpakking te hoeven openen? Is er bijvoorbeeld iets bekend over verschillende EAN nummers van de verpakkingen?
   
 4. Bij mijn Philips met Smit CAM heb ik meldingen ook niet of nauwelijks. Het beeld blijft bij het aanzetten enkele 10-tallen seconden zwart en dan hoor ik eerst geluid vrijwel direct gevolgd door beeld. Een heel enkele keer verschijnt dan vlak voor of vlak na het beeld nog een grijs vlak met soms daarin de melding "Gecodeerde zender" maar die melding is ook vrijwel direct weer verdwenen.
   
 5. Enkele tientallen seconden zwart? Dat klinkt of we tientallen jaren terug gaan in de tijd, toen CRT TV's nog met buizen waren uitgerust (en nee, ik bedoel niet de beeldbuis), zodat toestellen eerst een minuut of zo 'warm' moesten worden.
   
 6. Daar moet dan ook de opstarttijd van de TV bij zitten. Een familielid van me heeft een Samsung met een Smit CAM en die start vrij snel op en het autoriseren duurt een paar seconden alleen de eerste keer als de TV echt helemaal uit staat. Zeker geen tientallen seconden.
   
 7. Het doet inderdaad aan vroeger denken, met die oude buizen-TV's. Het maakt ook niet uit of het vanuit standby of vanuit "helemaal" uit is. Soms gaat 't wat sneller mar meestal niet. Tussendoor wordt ook nog een aantal seconden het beeld blauwig met het PHILIPS-logo daarin.
   
 8. Zojuist heb ik mijn bestelling van de mat geplukt. CAM in noppenenvelop; bij bestelling aangegeven dat het per se een Neotion moest zijn (omdat het packshot op de site ook Neotion is).
  CAM verpakt in een dikke DVD-hoes van transparant plastic en geseald met transparante sticker. In de DVD hoes een Neotion 'flyer' en ongeopend door de transparante hoes heen kan je de CAM zien: Neotion. Echter op de factuur geen spoor van een EAN code, maar die heb ik zelf niet nodig om te zien dat het een echte Neotion betreft... Dus bestel maar, bestel maar...
  Overigens is het wel grappig om te zien dat de flyer qua branding vooral 'leunt' op de logo's van CI+, 'HD Quality', DVB, Neotion en ir.deto. Ook het logo van Ziggo wordt gebruikt, zij het in een discrete bijrol. Op de intallatie handleiding wel een duidelijke waarschuwing dat de CAM uitsluitend werkt bij door Ziggo gecertificeerde TV's.
   
 9. Oppassen met de Neotion cammen van de Mediamarkt Groningen (die volop aanwezig zijn). Ze worden gewoon voor €79,= verkocht en op de prijskaart in de winkel wordt vermeld dat het een een Ziggo CI+ startpakket betreft. Op de verpakking staats niets over de al dan niet aanwezigheid van een smartcard vermeld.

  Thuis gekomen kwam ik dus achter dat het alleen een CAM inzat.:censored:


  Na een klacht hierover werd gemeld dat dat de "gratis" smartcard een tijdelijke actie van Ziggo was die is afgelopen. Ik heb dat nog nergens gelezen. Op de Ziggo website staat dat er voor dat bedrag gewoon een card bijgeleverd wordt.:?

  Ik kon hem bij de gratie gods nog ruilen voor het "laatste" echte startpakket incl. card en Smit cam voor hetzelfde bedrag. Had liever een Neotion gehad maar dat was niet mogelijk voor dit bedrag.

  €79,= voor alleen de cam is een wel heel stevige prijsverhoging.
   
 10. Dan is de Mediamarkt heel duur. Bij andere winkels kun je het pakket nu in 2 smaken kopen, met of zonder smartcard. Degene zonder smartcard zijn dan inderdaad goedkoper. Denk dat die mediamarkt vestiging zelf de 2 artikelen door elkaar haalt (of ze willen even snelle winst maken)
   

Deel Deze Pagina