1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Status CI+ CAM's

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door anoniem, 10 aug 2009.

 1. En je hebt de firmware wel op een lege usb stick gezet en daarna de .exe file vanaf de PC gestart? Daarna pakt de software zichzelf uit op de USB stick in de juiste mappen op de USB stick. Daarna is de USB stick pas geschikt om in de Samsung TV te doen en het updaten te starten. En heb je voor je TV de juiste versie gedownload? (zie de lijst in het samsung deel van dit forum)
   
 2. Ja, heb ik allemaal gedaan, maar helaas. Ik heb firmware versie T-CHLCIPDEUC-2003.2, iets dat herleid naar een LCD tv van Samsung... beetje vaag?! :?:
   
 3. Beetje vaag, ik denk dat je toch echt de verkeerde versie hebt.
   
 4. Moet je deze versie niet hebben ?
   
 5. Voor- en nadelen aanschaf CI+CAM module

  Ik volg de discussies en adviezen een tijdje. Eea heeft me getriggerd om een eventuele aanschaf van een CI+ module te overwegen. En wat doe je dan: je probeert een afweging te maken van de :thumb up:voor- en :no:nadelen. Ziggo spreekt van een enorme vooruitgang ...... echter behalve een hardware-voordeel (geen externe decoder nodig) .... heeft Ziggo niets essentieels te melden (vreemd ... toch?). Op dit forum is er gelukkig meer te vinden waarvoor mijn dank.

  Hoe ziet mijn installatie er nu uit? Momenteel heb ik een externe Samsung decoder type DCB9401R in gebruik, aangesloten via SCART op een nieuwe Samsung LC32B650 T2WXXU. Geluid wordt door een soundprojector van Yamaha weergegeven (echt top). Deze is optisch met de TV verbonden. Met de vorige LCD-TV (ook Samsung) heb ik een tijd lang de optische uitgang van de decoder gebruikt omdat de dolby surround weergave van de duitse zenders heel mooi was. Echter, de volume-instellingen voor deze duitse zenders regel je dan rechtstreeks op je audioversterker en de andere zenders via de decoder .... en dat is soms heel irritant :evil:. Zeker omdat de volume-instellingen zoals deze met de zenders "meekomen" afwijken maar ook omdat je deze zenders alleen met je audio-afstandbediening kunt regelen. Als ik nu op de decoder dolby-surround activeer dan zwijgen de DBS-ondersteunende zenders in alle toonaarden (ook niet mogelijk via de volumeregeling van de TV). Met alleen de SCART verbinding moet ik dus DBS op de decoder de-activeren!!

  Nu dan ..... Corrigeer maar indien fout:no: of onvolledig:giveup:!
  Wat zijn de voordelen van CI+?
  1. geen "pseudo" digitaal signaal meer want de signaaloverdracht via SCART (van decoder naar TV) is analoog en wordt daarna door de TV weer gedigitaliseerd (?)
  2. beter beeld (hoeveel beter is dan de vraag ofschoon dit afhankelijk van de ogen :shock: van de kijker is en van de kwaliteit + instellingen van de TV)
  3. betere geluidsweergave (afh van de audio-installatie en de oren van de luisteraar?)
  4. wel dolby-surround weergave van de zenders die het ondersteunen
  5. twee ipv drie afstandsbedieningen (TV en audio ...... de externe decoder is er niet meer)
  6. Full HD weergave van enkele (<10) zenders..... of is hiervoor nog een HD pretpakket van ZIGGO nodig?
  7. last but not least: een kastje minder en dus minder kabels
  8. Andere :idea: ....?

  Nadelen

  1. alweer een investering (79€) inclusief een smartcard
  2. trager?
  3. andere?

  Tot slot nog twee vraagjes mbt radioweergave via de TV:

  1. de radiozenders zijn altijd in stereo, niet meer en niet minder, (bestaan er nog mono-zenders op FM?:schater:) of geeft het hierin toch nog meer smaken?
  2. Aangezien de TV aan moet om de radio-zenders te beluisteren geeft de TV dus permanent een blauw scherm (met ovale ringen). Dit komt via de decoder binnen en dus van de provider (ZIGGO). Zijn er op de decoder (al dan niet verborgen) instelmogelijkheden om dit scherm te veranderen of te vervangen? het zou mooi zijn als je bijvoorbeeld foto's zou kunnen weergeven.

  Alvast bedankt :thankyou:voor jullie reacties en adviezen:thumb up:.

  Greetz P.
   
 6. Deze TV ondersteunt geen CI+, daar heb je het T2P type voor nodig.
  Dus hier hudt het al op, je kunt wel een AlphaCrypt proberen.
   

Deel Deze Pagina