1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

(kleine) problemen met Sony 40W5500 en AlphaCrypt

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door compie!, 10 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb twee vragen:
  * Hoe kan ik alle zenders die ik niet kan ontvangen uit de TV gids weghalen? Kan dit automatisch?

  * Bij sommige digitale zenders krijg ik "You are not entiteled to receive this program" te zien, ook al krijg ik daarna de zender wel gewoon te zien. Hoe kan ik deze melding voorkomen? Nu moet ik iedere keer op Ok drukken om de melding weg te krijgen?
   
 2. Nee, niet automatisch, maar je kunt de zenders die geen deel uitmaken van je abonnement wel handmatig uit de zenderlijst verwijderen. Zie blz. 43 van de Nederlandse handleiding.
  Zie blz. 44 van de Nederlandse handleiding: instelling CA module. Hiermee kun je de interne instellingen van de AlphaCrypt module bereiken. Zet de berichten van de AlphaCrypt UIT.

  O ja, en zet meteen bij Technische instellingen de Systeemupdate UIT, anders word je vroeg of laat opgezadeld met een firmwareupdate die je niet wil hebben. Ziggo wil namelijk helemaal niet dat je zenders uit de basislijst kunt verwijderen (terwijl dit een doodnormale functie is voor een TV).

  Leg ook maar vast 80 euro opzij voor een Ziggo-gecertificeerde CI+ CAM, want die zul je over een paar weken hard nodig hebben. En - what a surprise - de mededelingen van die 'Ziggo-gecertificeerde' CAM kunnen niet worden uitgezet ...
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 aug 2009
 3. Nou 200 zenders met de hand verwijderen vind ik toch iets teveel werk. Ik ga gewoon alle zenders die ik wel kan ontvangen verhuizen naar voren in de lijst. Komen er nog ooit updates op die lijst? Ben ik dan al mijn handmatige wijzigingen kwijt?

  Bron?
   
 4. Uiteraard komen er updates, frequent zelfs. Dat hoeven niet persé nieuwe zenders te zijn, het kan ook zijn dat transponderfrequenties gewijzigd worden, of zelfs alleen de naam van de zender in de lijst. Ik scan zelf gemiddeld elke paar weken de complete lijst opnieuw in. Jouw toestel respecteert gedeeltelijk de Ziggo LCN (tot kanaalnummer 750), dus na een volledig nieuwe scan staan de zenders weer grotendeels op de Ziggo volgorde.
  Mededeling van Ziggo medewerker Anoniem, hier. Wel een beetje bijblijven hoor!
   
 5. Een Sony toestel is dus al enigszins kreupel op het Ziggo netwerk, ook zonder updates?

  Ook op de Ziggo Faq:
   
 6. Nee, integendeel! Je kunt de zenders namelijk volledig naar eigen inzicht herschikken, en ook zenders die je niet wil zien of die geen deel uitmaken van je abonnement uit de lijst verwijderen. Dat werkt precies hetzelfde als ACI bij de analoge ontvangst: na een scan van de analoge kanalen worden deze middels ACI op een door de kabelexploitant bepaalde volgorde gezet, maar je bent vervolgens vrij om die volgorde geheel naar eigen inzicht aan te passen. En zo hoort het ook.
   
 7. Ik zou graag willen dat de TV mijn wijzigingen onthoudt, en dat lijkt me technisch ook mogelijk, door mijn gekozen programma positie samen met het door Ziggo ingestelde kanaalnummer te onthouden. Bestaat dat in geen enkele TV?
   
 8. Ik begrijp niet precies wat je bedoelt. Als de kabelexploitant een frequentie van een zender verandert of een nieuwe zender toevoegt, hoe moet de TV dan zonder rescan weten wat de nieuwe frequentie is of waar je die nieuwe zender wil hebben in je lijst? En de TV onthoudt toch al de zendervolgorde die je zelf hebt bepaald?
   
 9. Ik zet België Één op 12, staat bij Ziggo op 40.
  De TV onthoudt dat die bij Ziggo op 40 staat.
  Als Ziggo dan de frekwentie verandert ziet de TV dat Ziggo kanaal 40 aangepast moet worden, en past mijn kanaal 12 aan.
  Ik wil niet steeds opnieuw mijn volgorde moeten instellen.
  Of begrijp ik jouw verhaal verkeerd dat dat bij een re-scan moet?
   
 10. Nee, de in dit topic genoemde Sony TV heeft een Auto Service Update, die automatisch nieuwe kanalen kan detecteren en kan toevoegen aan de lijst. Ik weet echter niet hoe het toestel daarmee omgaat als je zelf de rangorde van de kanalen al hebt aangepast. En je blijft natuurlijk altijd met het fundamentele probleem zitten dat de TV onmogelijk kan weten op welke posities jij nieuwe, nu nog niet doorgegeven of nog niet eens bestaande zenders zult willen hebben.

  Als de Auto Service Update uit staat kan er niets aan de volgorde van de kanalen veranderen, maar het is wel mogelijk dat kanalen dan niet meer werken als de kabelexploitant transponderfrequenties heeft gewijzigd.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina