1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Wisselende beeldkwaliteit Ziggo

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Renato, 10 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. al een aantal weken heb ik last van een wisselende beeldkwaliteit op alle zenders (postcodegebied 6041). Het ene moment zijn de zenders erg strak en het ander moment onscherp en korrelig (dit kan wisselen per uur).

  Ik heb al eens gewisseld van digitale decoder (resultaat blijft hetzelfde). Dus daar ligt het niet aan.

  Mijn coaxkabel zit 1.5 meter verwijderd van het AOP en is van hirschmann. Al eens gewisseld met andere coaxkabel (resultaat blijft hetzelfde).Dus daar ligt het ook niet aan.

  Mijn HDMI kabel verwisseld van mijn humax 5000 naar mijn Pioneer LCD. Zelfde resultaat (dus daar kan het ook niet aan liggen). De Berwaarde is nul (dus dat is goed)

  Ik vraag me af of mensen in dit postcodegebied dit ook als dusdanig ervaren en wat de mogelijk oorzaak kan zijn.
   
 2. Dit is bij mij de laatste weken ook opgevallen (Postcode 5916). Af en toe is het behoorlijk blokkerig en zie je teksten en logo's (vooral bij de reclames is dit zichtbaar) heel kartelig. Ook heb ik gemerkt dat de signaal sterkte wisselt. Als het blokkerig is dan heb ik rond de 25% en als alles strak is rond de 32 to 35%. Vooral bepaalde zenders zijn opvallend slecht. Zoals SBS6 en Discovery chanel. Maar dit verschilt inderdaad per dag. Toen de HD zenders geactiveerd werden was het beeld enkele dagen super. Daarna weer slecht. De laatste paar dagen is het beeld weer redelijk. Heel vreemd allemaal.
   
 3. Ik heb nog steeds analoge tv. De beeldkwaliteit is het afgelopen jaar steeds slechter geworden (6269). Ik vraag me af of ik met digitale tv niet van de regen in de drup kom. Ik zie veel verhalen over nieuwe bekabeling nieuwe splitters etc. Ik zie op tegen al het gedoe. Ben ik te pessimistisch?
   
 4. Nee, je bent realistisch. Als je analoge signaal al niet in orde is (en dat is het duidelijk niet) dan kun je met digitale TV ontvangst ook ergernis en problemen verwachten. Het enige verschil is dat een slechte signaalkwaliteit zich bij digitale ontvangst heel anders manifesteert dan bij analoge ontvangst.
   
 5. Dan kijk ik nog maar een tijdje naar de vrije zenders op de dvb-t tuner die in mijn tv zit. Arte, phoenix etc heel mooi beeld en mooie programma's.
  Bedankt.
   
 6. HD (1080I) Ned1 en 2 storing?

  Ned 3 HD (1080I) daarentegen is geen probleem, evenals alle digitaal zenders (576I)
  PC 4707VS
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina