1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Wireless heel traag

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Dabo007, 10 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Je zegt:

    "Hij stond op 2.4 Ghz B+G+N"

    Dat is een compatibiliteits-keuze (alles van heel oud tot brand-nieuw krijgt nog verbinding)
    Omdat je op WPA2-AES (de goede keuze wanneer je apparatuur hardware AES ondersteuning biedt, anders kan je net zo goed TKIP kiezen) draait heb je waarschijnlijk alleen nieuwe apparatuur.
    Dan kun je veel beter (zoals Ed al meldde) kiezen voor één band, omdat die combinaties de transfer al snel tot de helft terugdringen.

    Dus in ieder geval B eruit; geen WPA/WPA2 combi's maar alleen WPA2; geen TKIP/AES combi's maar AES indien hardware ondersteuning (128 bits is op dit moment zelfs iets veiliger dan 256 bits) anders wat het snelste loopt.

    Mees de Roo
     
  2. Bedankt voor je mooie uitleg.

    Het was tot op een uur geleden niet gelukt.
    Alles geprobeerd, en 100x instellingen veranderd.

    Toen heb ik de router nog een keer naar de fabrieksinstellingen
    teruggezet, en hij werkte opeens.

    Volle snelheid, en een sterk signaal.
    Hij staat nu gewoon op 2.4 GHZ B+G+N en is beveiligd met WPA2-AES

    Ik durf geen instellingen meer te wijzigingen :pompom:

    Ik snap er geen fluit van.

    Maar goed, alles werkt nu.

    Bedankt voor al jullie hulp.

    gr Dabo007
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina