1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Oude plasma, Humax 9200 of 5050?

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Tim!, 10 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoi,

  Ik zit te twijfelen bij de aankoop van een Humax tussen de 5050 of de oude 9200 van humax, dit aangezien mijn plasma van 2004 is en maar een resolutie heeft van 854x480 en dus toch geen hd aan kan.

  Toch de 5050 kopen vanwege de mogelijk heden of maar de 9200 kopen en geld besparen?

  Bvd voor je reactie
   
 2. Ligt eraan.
  Als je op korte termijn een HD televisie wilt kopen, dan zou ik zeggen koop de 5050C, anders de 9200 kopen.
   
 3. Ik persoonlijk zou in elk geval niet lang over nadenken en gaan voor de nieuwe, iets duurdere, en uitgebreidere 5050c
   
 4. Humax9200 of 5050 ?

  Hoi, ik heb je vraag gelezen, ik heb hetzelfde probleem(pje), maar dan andersom; heb wel een full HD tv, maar een "oud"-type Humax gekregen (gekocht) via Ziggo (zonder hdmi-aansluiting); heb hierover al kontakt met ziggo gehad, om eventueel om te ruilen tegen betaling meerprijs, dit deden ze echter niet ! Daar wij nogal veel opnemen (dagelijks), vooral om de vervelende reclameblokken te kunnen skippen, had ik ook graag iets meer geheugen gehad, deze heeft 160Gb, het nieuwste type 360, met nog enkele andere vernieuwingen. Nu is het zo dat deze Humax ons goed bevalt, en het te gek vinden om alleen daarvoor een nieuwer type aan te schaffen (voornamelijk mijn vriendin dan, ik zou het misschien wel doen...), maar om to the point te komen : mocht je besluiten om het oudere (goedkopere) type te willen aanschaffen, heb je interesse om onze over te nemen ?
  Ik ben niet precies op de hoogte van de prijzen, maar als er interesse is laat het me weten, dan kijken we of we qua prijs tot elkaar kunnen komen....
  Ik heb de originele doos/boekjes nog, alsook de faktuur van Ziggo, dus...
  Als niet, helaas, dan succes met je nieuwe decoder.
  M.vr.gr. Maurice
   
 5. De humax 5050c heeft 320 GB en is redelijk makkelijk op te waarderen naar 1 TB.
  Een van de vernieuwingen van de 5050 is dat deze HD content kan opnemen. Dat geeft op je full hd tv toch een mooier beeld.
  Uiteraard moet het HD aanbod je wel aanspreken.
  Momenteel gratis ned 1,2 en 3 en eurosport en tegen betaling discovery, ngc en history en bij film1 zit ook een HD kanaal.
  De verwachting is dat de commerciele zenders over een tijd ook HD zullen gaan uitzenden.
  Misschien dat je vriendin daar wel gevoelig voor is :oyeah:
   
 6. Humax9200 of 5050 ?

  Bedankt voor je reactie, maar ook hiermee zal ik er niet mee komen;
  hoewel we ook filmnet hebben (met HD-films), zie ik eerlijk gezegd weinig verschil, dat komt natuurlijk doordat de "normale" (niet HD) uitzendingen geupscaled worden naar 1080p; de TV geeft dit zelf ook aan dat hij een Full HD signaal krijgt (al vraag ik me tevens af hoe dat kan zonder een hdmi-verbinding, want de Humax 9000 heeft alleen twee scart-uitgangen!
  Ik kan me nauwelijks voostellen dat een blu-ray NOG beter beeld geeft via een HDMI verbinding, want echt, het beeld nu vind ik al perfect, ook van geupscalde beelden. Wel ben ik zeer geinteresseerd in vervanging van de harde schijf, of dit ook in deze Humax 9000 kan, dan ben ik er ook al (welliswaar zonder de andere extra's van de 5050, maar schijfgebrek is het grootste probleem). Ik meen dat ik ergens op dit forum al zoiets gelezen heb, nog maar eens de tijd nemen en doorlezen. In ieder geval nogmaals bedankt.
  Maurice
   
 7. Blu-ray kan alleen via HDMI en als je een Full HD televisie hebt, dan zie je zeker verschil tussen echte 1080P beelden en upscaled beelden.
  Blu-ray is echt heel erg mooi.

  Ook de HD zenders, 1080i zijn veel mooier dan SD beelden.

  Het verschil zie je echt, behalve diepte zijn ook de kleuren mooier.

  Ook al heb je een goede upscaler in de TV, het verschil tussen echte HD beelden zie je meteen.
   
 8. Oude plasma 9200 of 5050

  Inmiddels de 5050 besteld, kost wel € 80 meer maar daarvoor ook meer gb's
   
 9. :thumb up: verstandige keuze
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina