1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ondertiteling teletekst en DVB werkt niet meer op BBC2

Discussie in 'Humax IR-FOX C (SD-Tuner)' gestart door Ezzi, 10 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Sinds een week verschijnen er geen automatische ondertitels (zowel die van teletekst als DVB) op BBC2.
  Op BBC1 werkt deze vlekkeloos, maar wat ik ook doe: op BBC2 krijg ik ze niet meer 'aan de praat'. Ook handmatig instellen via de gele ondertitelknop werkt niet.

  Heb de Humax IR-Fox C naar de fabrieksinstellingen teruggezet, alles opnieuw ingesteld. Geen verandering. Daarna nog een gewone reset gedaan (kabel eruit, tuner aan, menu met kanalen zoeken aan, kabel erin, zenders zoeken en opslaan) maar niets werkt.

  De tuner geeft nu ook niet de mogelijkheid van software updates aan (die heb ik in de vorige situatie al eens geïnstalleerd en misschien worden die nu niet meer voor een 2e keer aangeboden?)

  Als ik mijn smartcard in een samsung-tuner stop die aan mijn andere TV is aangesloten werken de ondertitels op beide BBC's, dus het ligt niet aan het Ziggo-signaal.

  Heeft iemand enig idee wat ik nog kan doen om dit probleem op te lossen?
   
 2. Probeer in BBC1 en 2 teletekst pagina 888. Als BBC1 goed werkt en BBC2 niet, dan is er een storing in de telekst van BBC2. Daarom kreeg je geen ondertiteling.
  Het ligt aan BBC, er was ook een forumthread over storing BBC ondertiteling.
   
 3. Kan je zelf niets aan doen, schjint een probleem bij de bbc te zijn, volgens opgave van Ziggo en zal rond 15 augustus worden opgelost ( nog een paar dagen geduld )

  Dit probleem zou al spelen sinds 1 juni van dit jaar, heb diverse keren hier gestest en werkte 't altijd prima, vreemd.
   
 4. Hoi,

  Bedankt voor jullie reactie. Blijf het toch vreemd vinden dat ik op mijn Humax geen ondertitels heb op BBC2 (wel altijd gehad sinds 1 week terug) en als ik mijn smartcard meteen in de Samsung op mijn andere TV stop heb ik ze wél. Dus dan kan het toch niet aan het signaal van Ziggo liggen, als de ene decoder wél ondertitels geeft en de andere niet?

  Trouwens, sinds juni zijn inderdaad de gewone Ceefax-ondertitels (888) bij BBC2 weg omdat ze daar al een hele tijd geleden over aan het gaan zijn naar volledig digitaal net. Dit betekent dat Ceefax, dat altijd analoog werd doorgegeven, langzaam maar zeker komt te vervallen in Groot Brittanië. En Nederland ontvangt het signaal van BBC London, dat nu de laatste loodjes legt in het afstoten van analoge TV. En daarmee ook de gewone ondertitels (in zwarte blokjes).
  Maar BBC stuurt sinds de opkomst van digitale TV automatisch DVB-ondertitels mee dus je hebt geen 'ouderwetse' ondertiteling van Ceefax (888) meer nodig.
  Daar ligt nu dus mijn probleem: ik ontvang die automatische DVB-ondertiteling niet meer op mijn Humax.
   
 5. Beide vormen van ondertiteling zijn aanwezig in Ziggo/Casema/Multikabel gebied en ook gewoon weer te geven met mijn Humax IR-FOX C.

  Zie onderstaand de screen captures gemaakt met een DVB-C PC-TV kaart.

  Teletext ondertiteling:
  [​IMG]


  DVB ondertiteling:
  [​IMG]
   
 6. Bedankt voor het toesturen van de screenshots ArChie. Ik blijk niet duidelijk te zijn geweest in mijn bericht waarin ik aangaf dat Ceefax uiteindelijk gaat vervallen dankzij digitale TV van de BBC. Maar op mijn Samsung krijg ik ze ook nog allebei doorgezonden, dus je hebt gelijk als je zegt dat het signaal goed doorgegeven wordt. Alleen BBC laat wel weten dat ze langzaam maar zeker zullen vervallen in de nabije toekomst. Ach, zolang we DVB hebben is er niks aan de hand, toch?

  Alleen lukt het me nog steeds niet om een of beide ondertitels op mijn BBC2 op Humax te krijgen. Gisteren is het me gelukt om ze op France2 te krijgen (de DVB-versie dan) maar wat ik ook doe. Ze blijven gewoon weg op BBC2. Ik denk dat ik eens ga mailen met Humax zelf, misschien hebben zij een oplossing.

  Nogmaals dank :)
   

 7. er klopt iets niet, je eerste screenshot staat volgens mij dvb ondertiteling, want op tweede screenshot staat overduidelijk teletekst ondertiteling.
  foutje bedankt?
   
 8. En toch klopt het. Het eerste screenshot is teletext ondertiteling. De gebruikte software, DVBviewer, voor mijn DVB-C PC-TV kaart laat mij het font voor de teletext ondertiteling instellen waardoor de bekende zwarte of zwart transparante achtergrond niet aanwezig is. Bij DVB ondertiteling bepaalt de zender zelf het font en de eventuele achtergrond. De BBC heeft er voor gekozen om de DVB ondertiteling hetzelfde uiterlijk te geven als de kijkers al gewend waren van teletext ondertiteling maar dan met een proportioneel font. DVBviewer geeft de DVB ondertiteling in het tweede screenshot dus weer zoals de BBC het wil.
   
 9. Ondertiteling heeft hier bij de bbc altijd gewerkt, dit al eerder op het forum aangegeven, toch houden Ziggo en de BBC vol dat er een storing is ( wat nu volgens de storing site van Ziggo bijna moetr zijn opgelost )

  Zal wel decoder afhankelijk zijn, de Humax fox had er in ieder geval geen problemen mee. ( hopelijk blijft dit zo na aanpassing van de bbc )
   
 10. bbc ondertiteling heeft inderdaad geen problemen met digitale tv, maar als je decoder niet gebruikt, dus als je op tv bbc kijkt, is er geen teletekst ondertiteling beschikbaar.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina