1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Linksys-WRT54G en arris touchstone. toch niet.

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door fraggle, 9 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Mensen, ik word er gek van.

    Vlak voor mijn vakantie dat nieuwe modem binnengekregen, geinstalleerd en vervolgens geen internet meer via mijn router. Eeerder over gepost, na wat resetten en andere volgorde van aansluiten werkte alles. 2 dagen later op vakantie en met angst mijn router en modem uitgezet. (stom stom stom).

    Nu, dus weer hetzelfde probleem.

    Laptop rechtstreeks aan modem werkt. Maar router krijgt geen ipo nummer/internet verbinding van modem.

    Alles al geprobeerd, ik snap er echt niets meer van.

    Wie heeft er tips? Moet ik de ip gegevens van deze laptop dan maar overnemen in de router ipv dhcp laten gebruiken door de router? Dat wil je toch niet?

    Alle tips zijn welkom.

    Jan
     
  2. Eerst maar eens het volgende doen...
    Alles even 10 minuten van het stroom.
    PC uit, modem uit, router uit.

    10 minuten wachten.

    Modem aan, helemaal online laten komen.
    Router aan doen en helemaal online laten komen en dan de PC aan.

    Zo zou het moeten werken!
     
  3. Met wat pijn en moeite heb ik nu soms verbinding.

    Maar het is nog steeds gek. Ik moet om de 30 seconden op mijn linksys een dhcp release en dhcp renew doen, anders kan ik online niets vinden/doen. Dan blijft de browser zoeken etc.

    Doe ik in een ander tabblad een release en renew, is het direct geregeld.. voor 30 seconden :-(

    Ik snap er echt niets meer van.
    Toch maar alles uit zetten?
    Jan
     
  4. Misschien dat je IP door iemand anders vast is ingesteld. Probeer eens een ander MAC adres in je router te zetten (bijvoorbeeld dat van één van je PC's clonen). Je krijgt dan een ander IP, hopelijk zonder dergelijke problemen.
     
  5. Je hebt toch wel alles even uit gehad?
    Bekijk eerst maar eens of er geen conflicten in ip adres uitgave zijn. Zelfde ip voor verschillende apparaten?
     
  6. Ja, alles aan en uitgezet, geen ip conflicten.

    Gisteravond laat bleef eea plots werken, vanmorgen weer niet, nu al zeker 15 minuten wel....

    Wordt er gek van..
     
  7. Heb je ook al gedaan wat tja voorstelde?
    Even een MAC adres klonen in je router (gaat via webinterface en volgens mij via setup en dan even kijken in 1 van de tabbladen) van een andere PC/laptop in je netwerk. Computer uit doen, router uitschakelen, modem uit. Router aanzetten en wachten tot deze volledig operationeel is. Modem aanzetten en volledig online laten komen. Dan weer je PC aan doen en als het goed is (moet bijna wel op deze manier) krijg je een nieuw IP adres van Ziggo. 'Ziggo' denkt dat dat je een 'nieuwe' user bent en deelt een nieuw IP adres uit. Misschien dat dit helpt, want als iemand anders jouw huidige IP adres statisch heeft ingesteld, dan krijg je problemen als die persoon ook online komt. Recht van de sterkste geldt dan.
     
  8. Ja, allemaal gedaan en er verandert niets. Moet iedere x seconden een dhcp renew doen op de router. Heb de gegevens die ik dan krijg (steeds dezelfde overigens) ook al een hard ingevoerd op de router, dus geen dhcp van provider (ziggo) maar vast ip, zelfde resultaat.

    er is na een dhcp renew niets gewijzigd in de nummertjes die ik krijg, alleen kan ik dan wel even online. da's vaak al snel weer verleden tijd en dan moet ik weer een renew doen.

    Advies? Tips??
     
  9. Update...

    Ik heb een andere wrt54 router gepakt (heb er twee liggen). Die krijgt een volledig andere ip set van de dhcp server van modem, ook andere gateway etc. Werkt probleemloos.

    Blijft het probleem natuurlijk wel dat dit de verkeerde router is...
     
  10. Dat ligt dus aan het feit dat die andere router een ander MAC adres heeft. Blijkbaar is er iets niet goed gegaan bij het clonen/spoofen van het MAC op je eerste router. Lijkt me de moeite waard om dat nog eens goed na te kijken (misschien ergens een save- of applyknop gemist).

    Omdat je een ander MAC instelt, hoort de router offline te gaan, en pas weer te gaan werken als het modem gereset is.
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina