1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Digitale radio kan. bij gebruik CI+

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Stanfries, 9 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Options-knop -> Power Saving -> Picture off
  (of iets dergelijks in het Nederlands als je de NL taal ingesteld hebt staan)

  Anders zou ik zeggen: zoek een 2e hands SD-decodertje op op Marktplaats of zo, en koop een tweede smartcard (je kan ze niet ontvangen zonder smartcard, Curioso). Maar qua stroomverbruik ben je volgens mij dan slechter uit, die Samsungs decodertjes worden in ieder geval bloedheet, ook op standby.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 aug 2009
 2. Met elke losse digitale TV ontvanger kun je radio luisteren zonder dat je een TV hebt aan staan. Het is echter vaak niet handig omdat niet alle ontvangers een display aan de voorkant hebben zitten. Maar als je een ontvanger met een display gebruikt waar je het zendernummer op kunt zien hoef je dus geen TV aan te hebben staan.

  De originele vraag ging echter over het gebruik van een CI+ CAM met digitale radio. Aangezien een CAM in een TV gaat, moet die TV dus wel aanstaan om radio te kunnen ontvangen, anders werkt de CAM (die niets anders doet dan het signaal decoderen) het ook niet. Als de TV uitstaat doet de tuner in de TV het niet en zal er ook niets ontvangen worden. Dus met een CI+ CAM moet de tv aan blijven staan...

  Wil je alleen radio luisteren via een digitale ontvanger zonder dat de tv aan moet, zul je dus een losse ontvanger moeten kopen.
   
 3. Ja, lekker makkelijk, maar dat is niet de gewenste oplossing. De wens is om vanuit het digitale kastje een snoertje naar de radio/versterker te leggen, zodat de tv niet aan hoeft als ik naar de digitale zenders van Ziggo wil luisteren via de de radio/versterker.
   
 4. Ja, dat kan dus gewoon met een losse decoder of 'digitale kastje' zoals jij het noemt. Snoertje naar versterker en klaar. (zie mijn post hiervoor)

  Met CI+ kan dat dus (meestal) niet omdat CI+ geen losse ontvanger is, maar ingebouwd zit in de TV. Tenzij dus de TV het ondersteunt en het digitale TV deel laat doorwerken terwijl de TV uit staat en tevens een audio uitgang heeft die dan doorwerkt.
   
 5. Werkt inderdaad niet als de tv uitstaat, ik heb ook een optisch kabeltje aangesloten van tv naar JVC versterker maar tv moet aan blijven staan. Ik kan het scherm wel uitzetten.

  Ik had eerst optische aansluiting van Humax ir Fox naar versterker maar aangezien ik nu digitaal kijk/luister via ingebouwde decoder heb ik dat veranderd.

  Ik luister nooit radio dus maakt mij niet veel uit.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina