1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Storingen (blokjes) daarna beeld even op zwart RTL en SBS

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door twigger, 8 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Gisteren tijdens Hart van Nederland af en toe blokjes in beeld daarna beeld even op zwart.
    Zojuist hetzelfde meegemaakt op Rtl 4 en Sbs 6 zowel op de Humax als ingebouwde decoder van Sony tv.
    Als het beeld op zwart gaat en naar systeeminfo ga op de Sony tv geeft die bij signaalsterkte 'geen signaal;' aan, Ber =0
    Ik weet niet of het zich op andere zenders ook voordoet, niet getest.

    1½ meter Hirchman Coax kabel van wanddoos naar decoder met afgeschermde connector. Kabels gecontroleerd.

    Zijn er meer mensen met dit probleem??

    locatie Sittard
     
  2. Hoi,

    hier in Venray idem dito...
    Ik ben 2 weken op vakantie geweest(decoder eruit gehad), kwam terug en heb storingen. Nooit gehad, voorheen!
    De HD kanalen doen het goed, de VRT doet het ongestoord, maar de rest, voor zover ik alles heb gechekt, heeft blokjes en uitval van beeld voor ongeveer een seconde!
    idd Heeft SBS6 veel storingen, maar dit geldt ook voor Ned 1-2-3, digitaal en de andere commercielen.
    Het gekke is dat gisteren, overdag, SBS6 geen enkele keer heeft gestoord..

    Heb stekker eruit gehad, de knop op de Samsung decoder omgezet, de smartcard eruit gehaald. Het lijkt extern te zijn, het probleem.
    Kijk via HDMI. Werkte echt perfect!
     
  3. Twente ook!
     
  4. *meldt zich (Tilburg)

    Hier (denk ik) hetzelfde probleem. Steeds een identiek patroon: beeld springt heel even op zwart, komt terug, vertoont blokjes, springt nog een keer op zwart en komt daarna terug.

    Kan soms uren niet voor komen en dan ineens in een uur tijd een keer of vijf, zes dat de boel aan het knipperen gaat. Heb er nu al een paar dagen last van. Best hinderlijk als je een film aan het volgen bent.

    Kabels gecontroleerd, CAM uit de TV gehad en ouwe Samsung decoder geprobeerd, probleem blijft bestaan.
     
  5. Het probleem is nog steeds niet opgelost, zojuist op Rtl4 en Rtl5 weer beeld paar seconden op zwart en/of blokjes. Soms gaat het een half uur goed en dan weer kort achter elkaar dezelfde storingen.

    Wordt dit vandaag niet meer opgelost? is al sinds vrijdag, is echt irritant en het is blijbaar op meerdere zenders.

    Misschien dat tvdigitaal/anoniem eens kan reageren of het probleem oplossen.

    update:
    zojuist om 18:48 uur op sbs6, beeld bevriest(c.a 2 sec.) daarna zwart, 2 seconden later weer beeld met blokjes direct daarna weer 1 a 2 seconden zwart en daarna weer normaal beeld.
    Tijdens het typen van dit bericht hoor ik het weer een paar keer gebeuren want geluid valt ook even weg dan.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 9 aug 2009
  6. Ook hier last van hetzelfde probleem! Sittard, postcode6137 JT, met Samsung DCB-H360RA.
    HTC_P3700 Opera/9.50 (Windows NT 5.1; U; nl)
     
  7. Ik meld me ook even aan in dit topic

    5247 Rosmalen @ Humax IRHD-5000

    Vanaf ong. 18:30 om de paar minuten een paar keer achter elkaar uitval op SBS6 en Veronica inclusief foutmelding E52 geen signaal

    Signaal sterkte : 67%
    Kwaliteit : 100%
    BER : 0 (tijdens storingen meegekeken en blijft 0)

    In het Sneek topic heb ik al aangegeven een paar dagen 's-avonds flink last te hebben van uitval :roll:
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 9 aug 2009
  8. Geen signaal

    Op postcode 6414 tg ook problemen rtl 4 7 sbs 6 nederland 1 en 2 beginnen ook al steeds bij de eerste drie valt het beeld helemaal weg en geeft hij aan geen signaal.
    Nederland 1 + 2 is de signaal onderbreking veel korter. maar daardoor valt het geluid even weg.
    Er zal wel aan gewerkt worden hoop ik.
    Maakt trouwens niets uit hij doet het op de 850 en de 360 en ook op de 9401
     
  9. Hier op postcode 5342 (Oss) ook hetzelfde probleem (beeld blokt met random intervallen), BER is overigens constant keurig 0. Momenteel (tijdstip van schrijven) het ergst op rtl4.
     
  10. Hier in postcode gebied 6373 ook veel storingen.
    Wegvallend beeld E42
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina