1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CI+ gebruikers: Alphacrypt wordt uitgeschakeld !

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door G.bruiker, 7 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ja dat is mogenlijk.
  Lees deze topics maar eens van de Siemens gebruikers:
  Siemens Gigaset M750 C IR (PVR): Geen Opname
  PVR (Siemens): Timeshift of Opname niet toegestaan!!
  PVR (Siemens): E101-29 Timeshift of Opname weer niet toegestaan!!
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 25 sep 2009
 2. De oude samsung SD decoder had zelfs een bug waardoor die copy protect bit een half jaar op alle kanalen actief was, kijk maar in het archief.
   
 3. Volgens mij is er verwarring over HD+ en CI+ die niet noodzakelijk met elkaar te maken hebben.
  HD+ is een voorstel van Astra om HD uitzendingen via de satelliet in te perken wat opname-mogelijkheden betreft. Wat dat precies inhoudt is mij niet zo duidelijk, eerst zouden alle ontvangers vervangen moeten worden, daarna kwam er een toezegging om bestaande ontvangers toch te upgraden (maar met blokkering van alle opname mogelijkheden). Ook is het huidige CI+ niet voldoende om alle inperkingen van HD+ af te dwingen (zoals het niet kunnen doorspoelen van reclame blokken). De duitse consumenten organisaties zijn in opstand tegen HD+ en raden aan geen HD+ apparatuur te kopen.

  Het geeft wel aan waar CI+ uiteindelijk naar toe zou kunnen groeien, en dat is dus een steeds verdere inperking van de mogelijkheden van de gebruiker doordat content providers het voor het zeggen krijgen. Ik mis in Nederland weerstand hiertegen vanuit Opta en consumenten organisaties.
   
 4. module niet meer kopen??

  Moeten we nu begrijpen dat. Zoon module binnenkort niet meer werkt.
  Ik heb vrijdag een LE32B651 besteld (apart late zetten en nog niet betaald)
  Dus niet doen??:shock:
   
 5. Nou, ik ben benieuwd of het gaat gebeuren. Ik zit hier met een AlphaCrypt kaart in de pc via MediaCenter te kijken (al een kleine 1,5 jaar) en het werkt nog als een trein.
   
 6. Dit heeft onderhand niets meer te maken met het oorspronkelijke topic. Dat was namelijk gestart n.a.v. dit bericht, waarin bedrijfsfantast Gradus Vos begin augustus liet weten dat gebruikers van CI+ apparatuur 'binnen twee weken' geen gebruik meer zouden kunnen maken van een AlphaCrypt CAM, terwijl hij notabene in april j.l. in een interview nog had beweerd dat Ziggo gebruik van de AlphaCrypt niet moedwillig zou gaan saboteren. Maar als er iets moedwillig is, dan is het wel het aanzetten van de CI+ restricties zodanig dat een AlphaCrypt bij Ziggo niet meer functioneert in een CI+ slot. Technisch gezien is er namelijk geen enkele reden waarom een AlphaCrypt niet zou functioneren in een CI+ slot, en momenteel functioneert een AlphaCrypt dan ook nog gewoon in een CI+ toestel. Hoe lang dit nog zo blijft is onduidelijk, maar anoniem heeft laten doorschemeren dat dit in ieder geval zo zal blijven totdat de problemen rondom de nog door Ziggo te certificeren Philips CI+ TV toestellen zijn opgelost.

  Iets heel anders is het functioneren van de AlphaCrypt in een 'gewoon' CI slot. Ziggo kan hier niets tegen ondernemen zonder iets aan de thans gebruikte codering te veranderen en zonder dat alle thans in gebruik zijnde gecertificeerde decoders en PVR's van een firmware update van de geïntegreerde CAM worden voorzien, en dat is echt een major operation. Mogelijk moeten dan ook alle in gebruik zijnde smartcards worden omgewisseld. Een en ander betekent dat het echt uitgesloten is dat de AlphaCrypt bij Ziggo 'zomaar' van de ene dag op de andere niet meer zal functioneren.

  Op grond van uitlatingen van Gradus Vos in eerder genoemd interview uit april j.l. wordt door velen aangenomen dat de AlphaCrypt nog minstens 1½ à 2 jaar zal functioneren bij Ziggo. Maar uit het bovenstaande zal ook duidelijk zijn dat dat je totaal geen waarde kunt hechten aan de door Vos genoemde termijnen, en dat dit ook maar een slag in de lucht is.
   
 7. stitch_duck

  stitch_duck Forum Member

  Berichten:
  337
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Locatie:
  015 Ziggo (Casema)
  Lid geworden:
  24 mrt 2008
  Ziggo blokkeert vanaf 2 februari Alphacrypt-cams in CI+-tv's

  Ziggo maakt het vanaf 2 februari 2010 onmogelijk om met een Alphacrypt cam-module in een CI+-toestel naar digitale televisie te kijken. De kabelaanbieder zegt tot de stap over te gaan op aandringen van diverse contentproviders. De Alphacrypt-module zou volgens Ziggo onvoldoende beveiliging bieden om 'illegaal gebruik' van videocontent op het digitale televisieplatform van de kabelaar tegen te gaan. Het kabelbedrijf stelt dat het met de deadline van 2 februari aan bezitters van de CAM-module en een CI+-televisie voldoende gelegenheid geeft om over te stappen naar een CI+-compatibele module. Apparaten die geen CI+ ondersteunen en de Alphacrypt-module gebruiken, zullen overigens niet worden geblokkeerd.
  Ziggo noemt onder andere de bedrijven RTL, SBS, Disney en Sony als partijen die op de blokkering van de Alphacrypt cam-modules op CI+-televisies hebben aangedrongen. Bovendien stelt Ziggo dat het de Alphacrypt-module nooit officieel heeft ondersteund. Desondanks is de module bij kabelkijkers populair, omdat deze in htpc's geplaatst kan worden.
  bron
   
 8. 'op aandringen van de contentproviders'

  En die contentproviders dwingen Caiwai niet om het signaal van de digitale TV te coderen? :lol:

  Smoesjes, smoesjes. Ziggo wil gewoon verdienen aan de CI+ markt en dan heb je niets aan een Alphacrypt module die je niet officieel ondersteunt. :no:
   
 9. Liegt Ziggo zijn abonnees niet voor met dit verhaal dat het van de contentaanbieders moet zoals RTL en SBS?

  CAIWAY mag notabene de SD en HD zenders van zowel RTL als SBS ongecodeerd in het digitale basispakket doorgeven aan al zijn abonnees en bij Ziggo moet opeens de bescherming omhoog van dezelde contentaanbieders?

  Is er iemand die dit snapt??
   
 10. Jij snapt ziggo niet. Stel, ik ben ziggo en ik vind dat iedereen digitaal moet dus laat ik ze een decoder + sc of een ci+ cam +sc kopen, dat is altijd beter dan analoog kijken toch. Ook altijd leuk om de omzet/winst een beetje op te leuken. Dat de concullega's dat niet doen is hun eigen domme schuld, daarmee genereer je dus geen omzet mee, volgens ziggo. En dat vervolgens de certificering van hun bovenste beste decoders geen reet voor stelt (oudere decoders die zomaar van de certificeringslijst vallen en bugfixes die gewoon niet plaatsvinden en uiteraard die 'geweldige' (gebruikersonvriendelijke) functie's die latent aanwezig zijn in die decoders) dat kan je natuurlijk (en uiteraard) niets schelen. De enige kreet die je als ziggo kent richting de klanten is vwb het coderen van het basispakket: HET MAG NIET VAN DE CONTENTPROVIDERS!! Dat zo'n kreet flauwekul is, zoals caiway laat zien, negeer je gewoon want dat levert natuurlijk geen omzet op. Stel je toch voor dat mensen die het digitale basispakket willen hebben geen decoder + sc (of ci+ cam + sc) gaan kopen dan is alle kansen op de verkoop van extra paketten verkeken naast alle cijfers die je dan naar buiten kan brengen om aan te tonen dat een 'geweldig/enorm groot' percentage van je abonnee's alleen maar digitaal kijkt omdat ze toevallig een decoder in huis hebben. Dat (een behoorlijk deel van) die klanten dat dus geen meerwaarde vinden om vervolgens dus gewoon analoog kijken, tsja dat zet je (als monopolist) niet aan het denken...

  Gert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina