1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CI+ gebruikers: Alphacrypt wordt uitgeschakeld !

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door G.bruiker, 7 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Gradus Vos van Ziggo vermeldt het volgende op Dutchmedia's web blog:

  Gebruikers van televisietoestellen met de CI+ standaard zullen over circa twee weken geen gebruik meer kunnen maken van de AlphaCrypt module. Deze module die voor een prijs van iets meer dan 100 euro wordt verkocht, is vanaf dan voor deze gebruikers onbruikbaar. De Ziggo-woordvoerder stelt het “kijken niet actief onmogelijk te maken,” alleen de CI+ televisiegebruikers zijn uitgezonderd.

  Lees het volledige artikel op:
  http://dutchmedia.nl/blog/?p=1790
   
 2. ??? Wat staat hier nu eigenlijk? Alle tv's met een CI+module kunnen geen gebruik maken van Alphacript en moeten verplicht een CI+module hebben

  Zo lees ik het.... Of worden alle Alphacripts onbruikbaar? Dat staat namenlijk haaks op eerdere berichten...
   
 3. Inderdaad

  Nee.
   
 4. Zoals ik het lees en ook in de titel heb gezet,zijn de tv's met CI+ aan de beurt,heb je zo'n toestel dan werkt alphacrypt niet meer.

  Stap 1, dat denk ik er wel bij.
   
 5. Ja, maar hoe kan het Ziggo-signaal nu weten of jouw Ci+ tv een Alphacrypt heeft?
  Wordt er dan een signaal meegestuurd als 'let op CI+ tv's, zit er een CI module in je slot? Dan mag je niets meer doen!' ?
   
 6. Je redeneert verkeerd om. Er wordt een instructie meegestuurd met het signaal die CI+ slots laat testen of er wel een module met CI+ functionaliteit in het slot zit. Zo niet, dan geen decodering en dus geen ontvangst (behalve van Nederland 1). Er zijn nog veel meer duistere zaken mogelijk met CI+, dit is pas het begin.
   
 7. Iemand enig idee waarom Ziggo dit doet? CI gebruikers voorlopig met rust laten, en mensen met een CI+ slot in hun TV direct afknijpen van hun Alphacrypt!
  Komt bij mij in ieder geval niet over als een noodzakelijke ingreep, temeer omdat de heer Vos in het voorjaar duidelijk heeft aangegeven, dat Alphacrypt gebruikers het eerste anderhalf jaar niet tegengewerkt zouden worden. Allemaal leuk en aardig, maar nu blijkt dat als je een TV hebt met CI+ slot dit hele mooie verhaal blijkbaar niet opgaat!
  Maar wellicht heb ik het mis en kan "anoniem" (of iemand anders op het forum) mij de noodzaak hiervan nader toelichten?!

  ps. Als anoniem reageert, dan alsjeblieft in begrijpelijke taal voor een leek als ik.

  pps. Als eea inderdaad doorgaat, dan heb ik binnen een paar weken eenl Aphacrypt in de aanbieding. Bijna niet gebruikt en bieden maar!:wink:
   
 8. Of je van Anoniem begrijpelijke taal gaat krijgen weet ik niet, maar van mij wel. Twee woorden: knalharde commercie.

  Ziggo weet heel goed dat mensen dat gedoe met losse decoders en extra afstandsbedieningen zat zijn of er niet eens aan willen beginnen (daarom zijn er ook nog zoveel mensen die analoog kijken) en dat TV's met een ingebouwde digitale tuner steeds populairder worden en ook steeds beter verkrijgbaar. Daar spelen ze dus op in met het hele CI+ verhaal. Door het gebruik van een 'goedgekeurde' CI+ CAM in een CI+ slot van een TV af te dwingen kunnen ze veel meer CI+ CAM's verkopen, en dat is precies wat ze willen, dat is goed voor de business.

  En als je je nu afvraagt waarom de gebruikers van apparatuur met een 'gewoon' CI slot buiten schot blijven: ook dat is heel simpel te verklaren. Ziggo kan de werking van een AlphaCrypt in een CI slot helemaal niet blokkeren zonder dat ook alle 'goedgekeurde' decoders op zwart gaan. En uiteraard kunnen ze zich dat niet permitteren. Een wijziging van de codering zou een firmware update vereisen van alle in gebruik zijnde decoders, en dat is niet zomaar te realiseren. Ook logistiek is dat een heel lastig iets. Bovendien is de kans groot dat ook na een dergelijke wijziging de AlphaCrypt toch weer aan de praat is te krijgen met een firmware hack ...

  Je zult die AlphaCrypt gemakkelijk kunnen slijten, die blijft immmers gewoon bruikbaar bij alle andere Nederlandse kabelexploitanten uitgezonderd UPC uiteraard (maar daar was ie toch al nooit te gebruiken).
   
 9. En ik dacht nog wel een goede aankoop te doen door een CI+ toestel te kopen. Ben ik blij dat ik een paar maanden daarvoor een CI toestel heb aangeschaft die nog heel wat jaren mee kan.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina