1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Worden we bedonderd?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Aristoles, 7 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat laatste klopt natuurlijk niet: bij CAIWAY zijn alle zenders uit het digitale basispakket onversleuteld te ontvangen. Ziggo zou dat net zo goed kunnen doen, maar kiest er om commerciƫle redenen voor dat niet te doen.

  Zelf heb ik een probleem dat door TS (m.i. ten onrechte) helemaal niet wordt aangekaart, en dat zijn de themakanalen van de NPO. Die themakanalen worden net als Nederland 1,2 en 3 bekostigd uit de algemene middelen, en zouden daarom ook voor iedere abonnee zonder meerkosten te ontvangen moeten zijn, evenals dat al het geval is met de Nederlandse publieke regionale omroepen.
   
 2. OK, dat is waar. Maar per saldo blijft het toch voor de gebruiker hetzelfde. Digitale TV kost per maand niets extra (niet niets, maar niets extra) dus wat maakt het dan uit of het versleuteld is of niet, dat abonnement neem je toch wel.

  Wellicht dat de reden commercieel is, of om te pushen dat er alleen van door hun geselecteerde ontvangers gebruik gemaakt kan worden... Maar ik weet niet of dit nou het probleem is van TS.

  Wat betreft die themazenders moet ik je volledig gelijk geven, ik begrijp ook niet zo goed dat deze in pakketten gestopt zijn!
   
 3. Nederland 1, 2 en 3 worden ongecodeerd uitgezonden via de ether.
  Weliswaar digitaal en je hebt een DVB-T installatie nodig om deze te ontvangen. Wil je er niet voor betalen dan hoeft dat dus niet.
   
 4. Zolang de 'basis zenders' nog worden doorgegeven in analoog, zie ik het punt niet. Het wordt anders als, met nadruk op als, de analoge pakket wordt afgeschaft in loop der jaren, dan zullen ze er niet aan ontkomen om de 'basis zenders' ongecodeerd uit te zenden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina