1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Worden we bedonderd?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Aristoles, 7 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik zat eens over het volgende te denken:

  We betalen kijk en luistergeld voor radio en tv die door de staat gesteund worden. Dat is voor tv NED 1, 2 en 3.
  Maar voor de commerciële zenders betalen we net zo hard. Commerciële zender zijn gebaseerd op inkomsten uit reclame.

  Nu viel me op dat als je de card uit je decoder trekt, je enkel de zender NED 1 binnen krijgt. Is dat geen oplichting? Hoor ik ze niet alle 3 te krijgen, en ook de HD varianten er van? Ik betaal al immers die kosten van kijk en luister geld.

  Maar in de maandelijkse kosten zit ook een bedrag voor de commerciële zenders. Is dat ook geen oplichting? Ze verdienen genoeg aan reclameinkomsten.

  Ikzelf wilde voor mijn bedrijf een spot laten uitzenden op Comedy Central, s'avonds/snachts. Dan betaal je voor een viewcount van 2.5 miljoen 600 euro. Over die 2,5 miljoen heb jij als klant geen enkel inzage en is niet te meten. Dus als je een spot hebt van 10-15 seconden kan het best na 2 uitzendingen al klaar zijn (zo bevestigd door MTV networks, eigenaar van Comedy Central).
  Laten we zeggen dat dat zo is. Met 30 seconden is je spot van 600 euro betaald. En voor een nachtuitzending betaal je uiteraard veel minder dan een avond uitzending en op de grote com. zenders met populaire programma's is dat vele malen hoger (rond de 4000-6000 euro voor 5 miljoen views, wat betekent dat na 1 uitzending van 15 seconden de views bereikt zijn)

  Reclameblokken duren gemiddeld 12 minuten per uur. Volgens de gedragscode dan, die commercielen gaan er regelmatig overheen.
  600 euro per 30 seconden is 1200 euro per minuut, maal 12 in een uur. Dat is 14.400 per uur verdient. En dan heb ik het nog steeds over de nachtuitzending op Comedy Central. De andere commerciele zenders pakken een veelvoud daarvan per uur. (varierend tussen de 28.000 en +- 70.000 per uur opbrengst). Dat is op een dag met gemiddeld 10+ uur uitzending al snel 150.000 euro tot een miljoen voor de commercielen.

  En nog hebben ze een maandelijkse bijdrage nodig?
  Tuurlijk, ik snap best dat ze zaken moeten aankopen en dat ze dat zo mooi kunnen uitleggen alsof ze net rond komen. Dat zullen er hier ook wel een paar doen. Maar sorry, ik geloof er geen snars van.

  Dus waarom betalen we kijk en luister geld voor nederlandse zenders die digitaal niet gratis zijn (op NED 1 na), voor zenders die gratis uitgezonden worden (Eurosport2, EurosportHD) en voor commerciele zenders die al zwemmen in het geld?
   
 2. Klopt. Ik wist wel dat ik het niet helemaal goed zei, maar de essentie is er nog steeds. Het is geen aparte rekening meer. De bijdrage is er nog steeds maar wordt nu door iedereen betaald uit belastingen.
  Het gaat er dan ook om dat die vergoedingen nog steeds bestaan... en je nu meer betaald dan ooit tevoren. Want via de belasting betaal je mee, EN je moet je kabelaar nog abonnementsgeld betalen.
   
 3. Nee hij is niet afgeschaft,maar is per 1 januari 2000 in de rijksbelastingen verwerkt.
  Dit omdat aparte inning en controle en boetes soms net zo duur waren.
  Het is net als hondenbelasting,die is in de meeste gemeentes ook omgezet in de plaatselijke onroerend goed belasting.
  Ja,zo betaal je als niet hondenbezitter en als niet tv kijker,toch deze belasting.
  Kijk en luistergeld als instituut is dus afgeschaft,maar je betaalt nog steeds via een omweg.
  De publieke omroepen krijgen nu een rijksbijdrage gebaseerd op hun status welke geheel uit de belastingen wordt bekostigd.
   
 4. Ned 1 en radio 1 zijn noodzenders.
  Die moeten worden doorgegeven.
   
 5. Dat is vreemd aangezien TVoost hier dacht ik ook als rampenzender is aangemerkt! Moet deze dan ook niet worden doorgegeven?
   

 6. Je kunt nu toch ook nog analoog kijken ?
   
 7. Klopt, ach wanneer vallen nu alle zenders uit??? Analoog zal Nederland 1 ook wel blijven bestaan.
   
 8. Huh? Deze wordt toch, zonder versleuteling, doorgegeven?

  Gert.
   
 9. Wat is nou precies het probleem?

  Nee, we worden niet opgelicht. Je betaalt Ziggo voor het doorgeven van de zenders en het onderhouden van het netwerk. De commerciele omroepen verdienen hun geld met reclame. De staatsomroep wordt gesubsidieerd en verdient ook met reclame.

  Wat is daar zo moeilijk aan?

  Dat je zonder smartcard niet kan kijken, heeft absoluut niets met vergoeding te maken, immers een smartcard kost niets. Ziggo moet wel versleutelen omdat anders iedereen alle content van het netwerk kan zien (alle premium zenders, eredivisie, noem maar op).
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina