1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo's eigen snelheidstest

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door TFH, 6 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Is het de bedoeling om hier je snelheid te vermelden? :roll:

  48.7 down, 4.0 up (wireless===>accesspoint===>router)
   
 2. Een net resultaat voor draadloos :)
   
 3. Alsjeblieft niet, daar zijn al een paar draadjes voor. Ik kan me hooguit voorstellen dat hier een discussie ontstaat over de voor en tegens van deze test an sich.
   
 4. Inderdaad... Ik zie eigenlijk vooral tegens:

  * Je kan hier niet dmv een link mooie posts mee maken
  * Je krijgt alleen de snelheid binnen het Ziggo netwerk. Dit kan een vertekend beeld geven

  Ik zie trouwens liever gewoon een text-only test. Zonder al te veel poespas.
  En wellicht een test die ook evt meerdere draadjes opent.
   
 5. Nee, een eerlijk beeld. Ziggo is verantwoordelijk voor de snelheid en verbinding op hun eigen netwerk, al die externe speedtests brengen juist storende factoren met zich mee die een vertekend beeld geven.

  Nu gaat de gemiddelde gebruiker al klagen als er via speedtest niet de volledige snelheid zou zijn, terwijl die server overbelast kan zijn of de peering verbinding dicht zit...
   
 6. Ik zeg ook: KAN een vertekend beeld geven. Maar dit hoeft niet.
  Maar Als ziggo een te kleine backbone heeft, zal je zien dat de Ziggo speedtest een prima resultaat geeft, maar geen enkele site buiten het Ziggo netwerk de beloofde snelheid haalt.
   
 7. In dat geval wel ja, maar dat is dan nog maar 1 factor die bepalend kan zijn, tegenover meedere factoren bij een externe test.
   
 8. Speedtest Ziggo

  Ik zou graag zien dat ik een snelheidstest kan doen op een server binnen de vestiging van Ziggo waarop ik ben aangesloten. Het zou mooi zijn als daar dan tevens een indicatie bij is van de drukte van het moment op de Ziggo lijnen naar die server.
  Daaruit kan ik dan opmaken of mijn verbindingstraagheid te wijten is aan de drukte of aan mijn eigen instellingen van routers, MTU, en TCPwindowsize enz.

  De metingen met een server buiten het Ziggo netwerk zeggen niet via welke trajecten je daar komt ieder met hun eigen bandbreedte beperkingen. Ook zie ik daar geen indicatie van de drukte. De ping waarde is maar een momentopname.

  Zoals het spreekwoord zegt: "de keten is zo sterk als zijn zwakste schakel".
  De uiteindelijke snelheid is nooit hoger dan het langzaamste traject. Als Ziggo je een lijn van 50 Mb verhuurt, dan is dat de snelheid tussen je modem en het interne Ziggo netwerk. De snelheid naar een of andere server buiten het Ziggo netwerk in Verwegistan, is niet de verantwoordelijkheid van Ziggo, en je kunt ze er dus nooit op aanspreken.

  Je kunt de verkoper van je nieuwe Ferrari ook niet kwalijk nemen dat je in de spits evenveel te laat in Amsterdam komt als je armere collega met een kleine Suzuki. Maar als je garagepad lang genoeg is dan kun je proberen of die 280 wil zonder medegebruikers. :frons:
   
 9. werkt hier ook prima met 5 ms vraag af waar test server bevind.
  op speedtest.net kun je dit nog zien.
  want de dichterbij de betere snelheid meestal.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina