1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

nieuwe modem... en een paar vraagjes...

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door eeyore98, 5 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat zei ik al: die komt volgend jaar aan de beurt met de volgende snelheidsverhoging naar 80... :wink:
   
 2. kabel waar niks op staat?

  hallo mensen.

  ik heb gisteren de nieuwe modem gekregen en deze rechtstreeks aangesloten op internet,maar toch kom ik met downloaden niet boven de 26mb uit.
  in het pakket van de modem zaten ook een blauwe en een gele kabel bij maar die zijn helaas veel tekort om te gebruiken dus ik heb die witte kabel wat erbij in het pakket zat gebruikt en die gaat dus naar de pc.
  ik kan nergens opzien om welke kabel het gaat bijv cat5 ,zou het hierdoor komen dat die kabel wat erbij geleverd word niet geschikt is voor de snelheid van 50mb?
  wie weet raad?

  mvg henrie.
   
 3. Ik heb het inderdaa gezien - in het pakket van de nieuwe Arris-modem zit een nieuwe kabel zonder enige aanduiding erop...! Lekker handig. Heb je de vorige kabel nog - als daar wel 5e op staat kun je beter die gebruiken en zien wat het aan snelheid oplevert. Mijn oude kabel was 5e en die heb ik dus gewoon laten liggen en gebruikt voor het nieuwe modem.

  Greetz ! :wink:
   
 4. de vorige kabel die ik had gekregen 2 maanden geleden bij het aanschaffen van het alles in 1 pakket extra zat ook deze mooie kabel bij waar helemaal niks opstaat,dus ik heb geen idee of deze kabel geschikt is voor de nieuwe snelheid.
  ik heb ook al gebeld met ziggo en volgend hun werkt mijn modem heel goed en is de snelheid die ik haal perfect :shock: 26mb download in plaats van de 50mb.
  hoe kom ik er in godsnaam achter of deze witte kabel die bij de nieuwe modem geleverd word inderdaad geschikt is voor de nieuwe snelheid als er geen merktekens op de kabel staan?

  groetjes van henrie.
   
 5. Met die witte kabel is niks mis, die is gewoon geschikt voor hoge snelheden. Ik denk dat het aan de firmware van het modem ligt, misschien is het nog niet gelukt om de juiste te uploaden. Je leest hier wel vaker dat men snelheidsproblemen heeft die na een paar keer herstarten van het modem opgelost zijn. Kun je het modem benaderen via http://192.168.100.1?
   
 6. nee helaas kan ik via deze site die jij aangeeft niks zien.
  ik had nog een oude kabel gevonden waar dus wel cat5 opstaat en deze even aangesloten maar het maakt helemaal niks uit.
   
 7. Wat gebeurt er als je het modem een halve minuut van de stroom haalt en dan weer aanzet? Komt het modem dan gewoon online? Knipperen DS en US tegelijkertijd? Dat betekent dat het modem nieuwe firmware aan het uploaden is. Als dit lang duurt (5-10 minuten), kan dat betekenen dat dit niet lukt.

  Ik had dit ook. Uiteindelijk kwam het modem wel gewoon online (alle lampjes brandden) en haalde ik ook de juiste snelheden, maar ik kon niet de status van het modem bekijken via 192.168.100.1. Tot mijn verbazing lukt me dat sinds vanochtend wel, en zie ik in de log dat het modem vannacht nieuwe firmware heeft opgehaald (versie 5/2/2009)!
   
 8. als ik de modem even van de stroom afhaal en dan weer aanzet dan knippert eerst de DS en even later gaat dan de US knipperen en hij is dan ook vrij vlug weer online.
  wel blijft er constant het lampje knipperen van LINK.
  ik heb hem al diverse keren afgekoppelt en weer aangezet maar dat veranderd tot nou toe niks aan mijn snelheid.
  en helaas de status van mijn modem kan ik helemaal niet zien want hij laad die pagina gewoon niet.
   
 9. Het knipperende LINK-lampje klopt, dat geeft de verbinding met je PC aan.

  Verder kan ik je niet helpen, vrees ik. Misschien dat een technischer iemand nog wat suggesties heeft.

  Het benaderen van het modem was bij mij trouwens van korte duur, want nu kan ik het ook niet meer. Vreemd...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina