1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Wat een (geluids) ellende met NL 1,2,3 in HD

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Heisa, 5 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Sinds een paar dagen heb ik 1 grote ellende met het geluid op de 3 Nederlandse HD kanalen. Nu zelfs valt het geluid regelmatig weg. Tot nu toe moest ik het geluid alleen harder zetten maar hier heb ik geen oplossing voor.
    Ben ik de enige of komt dit bij meer klanten van Ziggo voor?
    Postcode is 3703 (Zeist)
     
  2. Geluid op de HD zenders staat op de stereo op 12 om het te kunnen horen. Op de overige zenders hooguit op 7. Erg irritant. (2741) :?
     
  3. Ik heb de nederlandse HD kanalen er weer afgegooid, kijk nu alleen SD kanalen.
    Had alleen maar gezeik met het geluid, synchronisatie, resizing beeld etc.
    Nu weer lekker normaal met SD. Als de HD kanalen uit de baby fase zijn ga ik het wel weer eens proberen, voorlopig nog niet dus.
     
  4. Het geluidsnivo is inderdaad een stuk minder ( volume )
    Op mijn receiver is het normale nivo 20 ( uit 100 ) maar wil ik aan hetzelfde nivo komen op de HD zenders Ned 1,2 en 3 dan moet ie op minimaal 25 ( decoder voluit) .
    Altijd "leuk" als je terug zapt.
    Met de Humax 5000 heb ik geen problemen meer met de sync of hickups, alles staat op Dolby.
     
  5. Dat moet dan echt aan je TV liggen, hier is het beeld prima en bij alle kennissen van me die ook met een Samsung kijken ook. De dingen die je hier noemt zoals synchronisatie, resizing beeld komen normaal niet voor bij ons. Dus zullen ze ook niets met 'baby fase' van het signaal te maken hebben vrees ik.
     
  6. Problemen met Ned. HD zenders

    Ook hier, in postcode gebied problemen met NED. 1-2-3.HD
    Het volume is veel zachter dan de overige zenders.
    Daarbij op alle drie de HD zenders, last van hickups.
    Op Ned 3 HD zelfs freeze verschijnselen.
    Ik kijk tv middels een Loewe Compose met Alphacrypt 3.16 en aangesloten op een Loewe Soundprojector.
    Bekabeling is Hirschman Koka en Hirschman aansluitpluggen( zonder splitters e.d.)
    Het lijkt mij echt bij Ziggo vandaan te komen.
    Op 4 Juli, bij aanvang Ned HD was het volume gelijk aan de andere zenders.
    ls iemand toch een oplossing weet, dan hoor ik het graag.
    vr.gr JanvdB
     
  7. Als het bij Ziggo vandaan zou komen had iedereen last van freeze en hickup verschijnselen en dat is niet zo. Nederland 1/2/3 HD geven een prima beeld bij mij. Dat moet dus aan de combinatie Loewe met Alphacrypt liggen (wat Ziggo ook niet ondersteund)
     
  8. Sorry Cees maar normaal gesproken heb ik heel veel aan de info die je verstrekt maar nu vind ik dat je het vanuit mijn standpunt bekeken verkeerd hebt. Ik heb een spiksplinternieuwe Full Hd tv (Philips 32pfl8404) met een Samsung 360R HD receiver en had bij de introductie (tot een paar dagen geleden) alleen maar last van sync problemen. Nu echter is het geluidsnivo zo afwijkend van de overige zenders dat ik het te simpel vind om te stellen dat het aan een bepaalde combinatie ligt.
    Ik ben ervan overtuigd dat Ziggo op dit moment aan het testen is en dit niet mededeelt aan hun abbo's. Ook ik stap terug naar de sd kanalen van Nederland 1,2 en 3 want dit is op zijn zachts gezegd knap storend.
    PS over het beeld heb ik weinig tot geen klachten
     
  9. Bij mij ook geen klachten over de beeldkwaliteit van Ned 1, 2 en 3 HD. Alleen nog steeds irritante lipsyncproblemen. Op Ned 2 HD is het heel vervelend. Op Ned 1 en Ned 3 HD lopen beeld en geluid net niet synchroon. Echt balen.
     
  10. En dat was het enige waar ik over schreef. Niet over het geluid. Daar heb ik ook geen problemen mee trouwens, geen hickups. Ik heb net het niveau nog even vergeleken, maar nederland 1/2/3 HD heeft een even sterk geluid als RTL-4. Ik heb de TV op PCM staan en heb geluid via de TV via HDMI.

    Wat ik wilde zeggen is dat als er echt hickups in beeld en geluid in de uitzending zelf zou zitten, dan had ik (en anderen) er ook last van moeten hebben. Als sommige mensen wel last van stilstaand beeld hebben, dan moet er iets mis gaan met het decoderen door de TV. Aangezien dat een Loewe met Alphacrypt was, lijkt me daar een probleem te zitten.

    Geluid weet ik niet, bij mij is het goed, het zou alleen nog kunnen dat het dolby geluid dit probleem heeft en dat gebruik ik niet. Maar het niveau wordt volgens mij door Ziggo niet aangepast en zou dan door de NPO misschien gewijzigd zijn. Zij waren wel bezig met wijzigingen ivm problemen met een Samsung 360 ontvanger.

    (Ik gebruik de Humax 5050)
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina