1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beeld NL1/2/3 SD achteruit sinds HD?

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door hallotjes, 3 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Maar dat gebeurd toch allemaal voor het upscalen? De ondertiteling is duidelijk ook "harder" geworden t.g.v. scalen. Die upscaler zit dus na al die dingen die er nog bij komen.

  Of eerst de upscaler, alles erop, dan pas downscalen maar dat lijkt mij ook onnodig . . . .
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 okt 2009
 2. Wat jij thuis precies ziet weet ik niet, maar ik heb de indruk dat je Nederland 1,2 en 3 niet rechtstreeks in SD en HD met elkaar kunt vergelijken. Als je dat wel zou doen kun je zien dat logo's en ondertiteling momenteel in HD kwaliteit worden toegevoegd, ook als de source SD is. Dat zou dus separaat moeten gaan gebeuren voor SD en HD als je geen omweg van SD over HD meer wil.
   
 3. Nee dan heb je gelijk en zit die upscaler heel vroeg al :(
  Ik heb idd geen HD en kan enkel Sd zien, waar ook de ondertiteling er verminkt uit ziet . . .
   
 4. En dus dubbel werk!
   
 5. En dit is vandaag ook bevestigd door de NPO zelf,

  "Het bezwaar is dat er in het uitzendcircuit bij ons helemaal geen SD-signalen meer zijn. Alles is vanaf de playout in HD en er zit dus niets anders meer op dan het naar SD terugschalen".

  De downscaler update zal wel iets verbetering geven, maar zoals het was wordt het dus nooit meer. Of je zult scalers moeten ontwerpen die precies onthouden wat ze toevoegen, dit doorgeven aan de downscaler die dit precies weer wehaald, maar dat is in de praktijk onmogelijk.

  Ergste is nog, er wordt nauwelijks iets in native-HD uitgezonden,
   
 6. Lees net op Sattelitemagazine website dit mooie bericht: "Eerste seizoen Dexter in HD kwaliteit op Nederland3 HD

  De Publieke Omroep hoopt dat door het dagelijks uitzenden van Dexter minder kijkers zullen afhaken. De Amerikaanse tv-serie over een forensisch specialist die na werktijd mensen vermoordt, zal in november elf dagen lang om 23.00 uur te zien zijn op Nederland 3. “Wij denken dat het zin heeft om na te denken over het uitzenden van Amerikaanse series op een andere manier dan we tot nu toe deden bij de Publieke Omroep“, vertelt Hans Schwarz, Manager Aankoop bij de Publieke Omroep (NPO).

  Hans Schwarz verwacht dat de VPRO met het dagelijks uitzenden van Dexter inspeelt op een behoefte die bestaat bij jongere kijkers. “Dat komt omdat de jongere kijkers – die toch wel geïnteresseerd zullen zijn in Dexter – tegenwoordig op een andere manier televisie kijken dan vroeger. Als je ze iedere week één aflevering geeft, heb je misschien minder resultaat dan dat je zoveel mogelijk aanbiedt in een korte tijd.”

  Het kijkgedrag van jongeren verandert volgens Schwarz zowel door de dvd-markt als door de illegale online markt. “Zij gaan niet alleen maar wachten op een omroep die iets uitzendt, maar komen ook op andere manieren aan een product. Als je een serie wilt zien, dan heb je ook vaak zin om gelijk het hele seizoen in één keer te kijken. Dat kan ook heel vaak, want Amerikaanse series worden tegenwoordig al vrij snel op dvd uitgebracht. Wij dachten: als we het gaan uitzenden, moeten we het in een zo kort mogelijke periode zo snel mogelijk achter elkaar doen. Als mensen geïnteresseerd zijn, kunnen ze alles dan ook heel snel zien.”

  Het heeft vrij lang geduurd voordat Dexter in Nederland in het programmaschema terecht kwam. De veelgeprezen serie beleefde al in 2006 zijn debuut in Amerika. “Wij hebben in principe altijd alles op het oog op het moment dat het uitkomt in Amerika of in een ander land, maar bij de Publieke Omroep gaat het allemaal net iets langzamer dan bij onze commerciële collega’s. Wij zitten in een publiek omroepbestel met heel veel verschillende omroepen. Dat maakt het gewoon ingewikkelder voor iets als aankoop om heel snel te kunnen handelen“, vertelt Schwarz.

  “Als aankoop moeten wij altijd zowel een omroep geïnteresseerd hebben voor de titel als een plek hebben in het uitzendschema. Dat kost soms tijd. Zeker bij een serie als Dexter – die toch redelijk controversieel is – is het niet meteen een op een duidelijk welke omroep dat graag wil uitzenden. Uiteindelijk is dat de VPRO geworden en die is daar erg blij mee.”

  De Publieke Omroep heeft voorlopig alleen het eerste seizoen van Dexter aangekocht. “We hebben nu alleen het eerste seizoen aangekocht. Het is voor ons een test hoe deze serie het gaat doen. Los van dat we het dagelijks gaan uitzenden, gaan we het ook uitzenden in HD. Het is in Nederland volgens mij de eerste buitenlandse serie die in HD wordt uitgezonden. Dat is ook weer een meerwaarde boven dvd en online.”
  Dexter trapt op 8 november om 22.00 uur af met een dubbele aflevering op Nederland 3. De tien dagen daarna is Dexter dagelijks om 23.00 uur te zien. " Bron: http://www.satellitemagazine.com/index.php?action=pagina&id=49&id2=2323

  Het is wel wat laat maar toch leuk dat ze nu net die VS serie in HD gaan uitzenden.

  Kan overigens zelf nog niet naar kijken. Hoeft ook nog niet. Heb nog breedbeeld 70cm Sony 100hz staan doet het nog prima met 'gewoon' digitaal abo en decoder.
   
 7. Problemen met Ned. 1-2-3 HD

  Tros Radar heeft 12 oktober aandacht besteed over klachten over ZIGGO.
  ER zijn óók veel klachten over Ned. 1-2-3- HD op verschillende gebieden met verschillende apparatuur.
  Meld je klacht met spoed bij Tros Radar.
  Vrijdag zeer waarschijnlik opname en maandag zeer waarschijnlijk uitzending m.b.t. klachten over ZIGGO.:frons::frons::frons::frons:
   
 8. Zal direct een mailtje sturen. Als iedereen die een verslechtering heeft gemerkt dit ook doet, wordt dit misschien ook vermeld in de uitzending! Al ligt het probleem hier niet bij ziggo.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 14 okt 2009
 9. Hier mooi linkje hoe het wél aangepakt moet worden met een multinorm signaal weg bij de VTM:

  http://www.hd-tv.nl/artikel/336/

  Van andere die in belgie wonen weet dat ze daar zelfs de ondertiteling speciaal maken voor zowel SD als geoptimaliseerd voor hd!
   
 10. Deze update hebben ze inmiddels uitgevoerd. Het beeld is anders geworden, niet echt beter naar mijn mening. Het is niet meer hard en grof, maar nu gewoon soft. Het komt natuurlijker over, maar toch een hele hoop details zijn gewoon weg :cry: Zeker als ik kijk naar de duitse of vlaamse zenders, die zijn gewoon stuk scherper.

  Nog maar eens mailen denk ik naar de NPO. Al denk ik dat het zo blijft, scalen is verlies in detail.

  De trosradar klacht was een algemene klacht naar hun, niet i.v.m. ziggo, excuus als dat niet duidelijk was.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina