1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beeld NL1/2/3 SD achteruit sinds HD?

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door hallotjes, 3 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb nog eens zitten vergelijken met RTL4 nieuws nu, en nu pas valt het op dat het verschil helemaal zo klein nog niet is. RTL is een stuk gedetailleerder en strakker. Dit in vergelijk wat ik vandaag op de PO heb gezien.

  Hopelijk gaan ze bij RTL/SBS wel doen zoals men het bij de VRT het doet (signaal eerder afsplitsen)
   
 2. Ik heb nog eens kritisch zitten kijken, en ben er nu 100% zeker van dat de overbodige upscaler de ellende veroorzaakt. Een programma wat zelf HD is, als net op NL2 " het metropoolorkest" en dus niet door de upscaler gaat, ziet er weer piekfijn uit zoals ik dat met SD gewend ben. Mooie kleuren, geen hardheid of vlekkerigheid gewoon goed. Terug naar de reclame, weer de fouten die ik in de startpost noemde. De oorzaak zit hem dus 100% zeker in de overbodige upscaler die een zichtbaar verlies maakt.

  Oplossing is dus ze in de eindregie ze over te halen om het beeld toch voor de upscaler af te splitsen.
   
 3. Vraagje: hoe weet je welke programma's native HD zijn ? Is dat 'eigen waarneming omdat het beeld mooier is' of wordt dat ergens gepubliceerd ?
   
 4. Laatst bewerkt door een moderator: 6 aug 2009

 5. Om terug te komen op die omroepjes, hebben die dan invloed op de techniek als de eindregie? Dacht dat dit centraal geregeld werd . . . . .
   
 6. Goed nieuws

  Net reactie gekregen van de PO en ze gaan het probleem oplossen.
  Citaat:

  Uw opmerkingen zijn terecht. Na de start van de HDTV-uitzendingen hebben wij ook geconstateerd dat de kwaliteit van het SD-signaal achterblijft bij de verwachtingen. Wij zijn op dit moment druk doende om nieuwe software-updates te testen voor de betreffende up- en downconverters en hopen de kwaliteit op niet al te lange termijn weer als vanouds te hebben.

  Ben benieuwd!
   
 7. Wat betreft die 'bibbering': Deze zie ik de laatste tijd ook.
   
 8. Goed dat je dit opgevallen is op je "oude 50Hz". Ik heb rond de invoering van NEDHD een nieuwe tv beneden (op de valreep omdat pioneer er mee stopt) en dacht dat het kwam omdat ik groter ben gaan kijken en veel switchte tussen HD en SD ivm lipsync.
  Nu ik alle settings weer naar mijn zin heb valt het me op dat het soms lijkt of mensen soms "los" voor de achtergrond staan. Wat mij als plasmafan soms ook opvalt als ik in een winkel naar een LCD kijk die in de "verkoopstand" staat ingesteld.
  Waar ik me wel over verbaas is dat de mensen die normaal meteen Ziggo afzeiken bij allerlei theoretische zaken het nu laten afweten bij iets wat je kan zien maar niet kan meten. Maar dat is misschien oftopic.
   
 9. Deze fout kan ik niet direct plaatsen (waarmee ik niet wil zeggen dat deze er niet is). Of bedoel je het rare bewegen/bibberen van van gezichten?

  Wel had ik laatst een studio sport/eredivisie uitzending op ND3 (rond middernacht paar dagen terug) waar het net leek of ik naar een slechtere lcd keek. Typisch de fouten die lcd's maken op een SD signaal, beetje hard maar ongedetailleerd vlekkerig. Al verdenk ik eerder de bron ervan dan de schakelingen in de eindregie gezien dit wel extreem slecht was.

  Meetbaar is het wel, maar dan heb je wel speciale apparatuur nodig en een zelfde maar zuivere vergelijkingsbron. Maar begrijp wat je bedoeld, het is niet simpel een bitrate die je uitleest en daarmee ziggo afbreekt. De oorzaak ligt ook duidelijk niet bij ziggo, als de NPO het bevestigd kun je moeilijk ziggo nog afbreken.
   
 10. Ik weet niet of de originiele opmerker het volgende bedoelde. Maar soms zie je de camera bewegingen maken je ziet de achtergrond (of delen daarvan) bewegen, maar het persoon dat geinterviewd wordt (en soms delen van de achtergrond) blijven stil staan.

  Je kan het zien als een kijkdoos waarbij het plaatje uit meerdere lagen is opgebouwd, waarbij je je ogen voor het kijk gat beweegt.

  Je verwacht dat alle lagen met de beweging heen en weer gaan, maar dat gebeurd niet. Soms lijkt het of een van de lagen stil blijft staan, of omgekeerd 1 laag beweegt.

  Dit treedt zover ik geconstateerd heb alleen op bij kleine bewegingen van de camera.

  Overigens is mij dit alleen maar opgevallen op de NED zenders via de 9401, via de sony tv kijk ik alleen maar HD :)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina