1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Router wil steeds nieuw IP adres

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Sunny Orange, 2 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Heb ik uiteraard gedaan. Kan me ook niet voorstellen dat het aan die Port Fwd lag. Iets in mijn router, Linksys wrt320N heeft niet goed gestaan. Leek wel dat wanneer andere gebruikers hier, draadloos wat hadden gedaan, de snelheid terugliep. Vanmorgen zelfs onder de 400kb (gemeten wanneer ik weer alleen op netwerk zat). Daarom gekozen voor terugzetten op fabrieksinstellingen, kon ik weer starten vanaf '0'. Maar echt geen idee hoe het kwam.
   
 2. Ok, die snelheden waren dus draadloos; ik had begrepen dat je appels met appels vergeleek, dus bedraad zonder router en bedraad met router.
  Nu krijg je de peren van de draadloos er ook nog tussen.
  Wanneer het verschijnsel zich weer voordoet, moet je dus vergelijken mét router bedraad en mét router draadloos.

  Mees de Roo
   
 3. Nee, mijn pc is bedraad (1GB ethernet). Ik meet steeds wanneer andere pc's geen gebruik maken van netwerk (deze zijn draadloos). Helaas lijkt ook nu verbinding weer langzaam in te zakken. Ik zal hier binnenkort eens wat tijd in moeten gaan stoppen.....:-(
  [​IMG]
   
 4. Wanneer je die fixed DNS-server instellings-truc doet, moet dat op ALLE aangesloten PC's gebeuren! Anders vervuilen de wireless laptops je router alsnog (zoals je misschien ook beschrijft?). Alleen wanneer alle apparaten hun eigen DNS doen, wordt die op de router niet gebruikt en kost dat geen processor- en memory-power en kunnen tables niet overlopen.

  Mees de Roo
   
 5. Ok, ga ik nu direct doen. Ik neem aan dat de andere pc's in mijn netwerk wel dezelfde DNS servers kunnen gebruiken?
   
 6. Ja, geen enkel probleem.

  Mees de Roo
   
 7. Gedaan, nu maar kijken wat er op termijn gebeurt. In het routermenu overigens, kan ik ook statische DNS servers instellen, statische DNS aan Dynamische IP dus. Is dat niet handiger ipv iedere pc apart?
  Verder kan ik in de router kiezen tussen NAT en Dynamic routing (RIP). Staat nu op NAT. Nog enige invloed?

  Nogmaals dank voor al je reacties.
   
 8. Dat hangt er van af.

  Op sommige routers kan je i.p.v. de WAN DHCP de DNS-servers van Ziggo te laten krijgen (net als op je PC's) fixed DNS-servers invullen. Dat helpt als degene die je van Ziggo krijgt niet goed werken, maar verder moet je router nog steeds de hele DNS afhandeling doen (en kan dus overbelast/vervuild raken).

  Op andere routers kan je bij de LAN DHCP bepalen dat die LAN DHCP niet de router zelf, maar externe DNS-servers úítdeelt aan de PC's (tegelijk met het ip-adres). Dat is wel goed; je hoeft niet alle PC's op de hand te doen, kan niets vergeten, en de router blijft onbelast (soms kan je hier de router DNS-serving dan zelfs uitzetten).

  RIP is voor consumenten-routers nauwelijks bruikbaar en voor corporate routers mede gezien de overhead achterhaald. Gewoon NAT gebruiken dus.

  Mees de Roo
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 aug 2009
 9. [​IMG]

  Nu alles ingesteld zoals je voorstelde.

  Modem gereset, router ook, PC opnieuw opgestart, ping is dramatisch. Ga straks nog even kijken wat verbinding is zonder router.
   
 10. Gebruik voorlopig liever:
  http://speedtest.ziggo.nl/
  We willen alleen de mogelijkheden van je eigen verbinding meten, en dan moet je zo kort mogelijk op de bron gaan zitten.
  Je upload lijkt in te zakken.
  Lees de signaal-waarden, signal/noise ratio en (un)correctable codewords eens uit je modem:
  http://192.168.100.1
  Liefst een keer met goede, maar vooral ook met slechte verbinding.

  Mees de Roo
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina