1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Sitecom WL-342 300N x3 wireless router

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Blindje, 1 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Geef toe ben niet erg goed met computers. btw sp2 moet voldoende zijn.
  Heb inmiddels contact met de router (wpa2 code gewijzigd in wep). kan nu alleen nog geen netwerkadres verkrijgen als ik verbinding maak.

  Ik hoop dat je me hier enigzins mee kunt helpen
   
 2. We zijn al bij SP3 en er zaten een paar gaten in die dshield een code yellow uit lieten geven; beter even updaten dus.

  Eigenlijk moet hij liever aan ALLEBEI de kanten op WPA/WPA2 staan; WEP is erg gemakkelijk te kraken. Netwerk adres moet via DHCP door de router worden uitgedeeld en door de PC worden geaccepteerd (dus ook weer 2 kanten instellen; dat zou je eigenlijk standaard verwachten).

  Mees de Roo
   
 3. Hallo Mees,

  ik heb hier een Philips internetradio, die op mijn vorige router probleemloos
  een verbinding opbouwde, maar nu met mijn supereenvoudige(two clicks WL-342) router ook geen verbinding krijgt evenmin als een tweede PC verbinding maakt!
  Dit heeft toch niets met de OS versie te maken?
  Overigens draai ik hier op mijn PC's: XP SP 3.
  Tevens heb ik de NetKey vanuit mijn router gecopieerd (cut paste) en geplaatst op mijn PC als NetKey, helaas zonder resultaat.

  See you Ben
   
 4. Dank voor jullie hulp. Probleem verholpen.
   
 5. dxben,

  Ik denk dat je je probleem eerst een precies moet omschrijven; bedraad en/of wifi (en allebei geprobeerd), WEP WPA/WPA2 (en geprobeerd en aan 2 kanten GELIJK ingesteld en support die radio dat ook), DHCP/fixed (en geprobeerd en aan 2 kanten GELIJK (behalve IP) ingesteld en wat support die radio), Welke IP-adressen, IP-masks, gateways, DNS servers heeft/krijgt elk apparaat en de router, welke foutmeldingen krijg je, kortom een totaalbeeld waar iets zinnigs van te maken valt.

  Mees de Roo
   

 6. Alle drie de apparaten die ik hierboven vermeld heb, werken met een vaste netwerk-verbinding en met WPA2, maar geen een met WiFi zoals vermeld in deze thread op pagina1.
   
 7. Vaste netwerkverbindingen werken niet met WPA2. Ik vraag bovendien veel meer waarop je geen antwoord geeft. Ik vraag PER APPARAAT (inclusief de router) en PER ETHERNET ADAPTER (bedraad en WiFi zijn aparte adapters!) of ze werken, hoe ze ingesteld staan, welke foutmeldingen je krijgt enz. enz.
  Je dokter kan je ook geen hele behandeling met medicijnen voorschrijven wanneer alles wat je hem verteld "dokter ik voel me niet goed" is; wanneer je dat blijft volhouden zegt hij hooguit na verloop van tijd "neem dan maar een asperientje".

  Mees de Roo
   
 8. Ik wist niet dat je kwaad werd!

  Deze router heb ik als computer analfabeet aangeschaft vanwege de volgende slogan van Sitecom:

  De Wireless Router 300N X3 maakt het mogelijk om draadloos bestanden en toegang tot breedbandinternet te delen, evenals de randapparaten die zijn aangesloten op de desktop-PC’s en notebooks in uw netwerk. Deze 300N-router garandeert een optimale prestatie bij gebruik van veeleisende toepassingen, zoals HD-video en HD-audio, VoIP, gaming met meerdere spelers en de overdracht van grote hoeveelheden gegevens met snelheden tot 300 Mbps. DANKZIJ DE HARDE WPS-KNOP KUNT U MET EEN
  DRUK OP DE KNOP een veilige draadloze verbinding tot stand brengen. De 3 interne antennes verminderen de “dead spots” en garanderen een optimale dekking op alle verdiepingen van uw huis, inclusief de tuin en het thuiskantoor.

  m.v.g. Ben
   
 9. Ik ben niet kwaad; ik probeer informatie uit je te peuteren (steeds harder!). Dat is echt nodig.

  Slogans zijn leuk, maar hele volkeren hebben al uitgevonden dat je ze niet kunt eten; je kunt er helaas ook niets mee instellen/repareren.
  Ik heb geen ervaring met die één-knops apparaten (ik ben van het type: hoe meer knoppen hoe meer vreugd), maar ik meen me te herinneren dat je dan in ieder geval aan allebei de kanten zo'n één-knopper moet hebben (en dan ook nog vaak van hetzelfde merk).

  Desondanks zul je heel precies moeten omschrijven wat je doet (alle afzonderlijke handelingen, liefst met een idee van de verlopen tijd) en in welke volgorde, wat je instelt en wat de instellingen zijn, (letterlijk mét foutnummer) wat voor meldingen je krijgt enz. enz.

  Wanneer je dat niet wilt of niet kunt, zal je (betaalde?) hulp bij jou aan huis moeten zoeken.

  Mees de Roo
   
 10. Beste Mees,

  Ik heb je verhaal gelezen en ik heb SP3 alleen ik het is mij nog steeds gelukt een draadloze verbinding tot stand te brengen. Je verhaal (Eigenlijk moet hij liever aan ALLEBEI de kanten op WPA/WPA2 staan; WEP is erg gemakkelijk te kraken. Netwerk adres moet via DHCP door de router worden uitgedeeld en door de PC worden geaccepteerd (dus ook weer 2 kanten instellen; dat zou je eigenlijk standaard verwachten).) snap ik niet helemaal. Waar moet je dit instellen?

  Dit heb ik allemaal al geprobeerd:

  - Via 'start' - 'configuratiescherm' - ('netwerk en internet') - 'netwerkverbindingen'
  - Hier klikt u met de rechtermuisknop op de 'draadloze verbinding'.
  - Selecteer 'beschikbare draadloze netwerken weergeven'.
  - In de lijst van netwerken die tevoorschijn komt selecteerd u uw eigen netwerk en klik vervolgens op verbinding maken.
  - (bij een beveiligd netwerk zal er nu om de netwerksleutel gevraagd worden, deze voert u in.)
  - De verbinding zal nu gemaakt worden.

  Als u een van deze programma's geinstalleerd heeft, schakel deze dan tijdelijk even uit. Dit doet u doorgaans door te dubbelklikken, of met uw rechtermuisknop te klikken op het icoontje rechts onderin uw taakbalk.
  Vervolgens kunt u dan meestal klikken op 'Exit', 'Afsluiten', of 'Uitschakelen'.

  1. Ga via start > configuratiescherm > netwerkverbindingen naar uw (draadloze) verbinding
  2. Klik deze met de rechtermuisknop > eigenschappen > internetprotocol tcp/ip
  3. Klik op eigenschappen.
  4. Hier moet IP en dns allebei op automatisch verkrijgen staan.
  5. Klik 2x op ok om deze instellingen te sluiten

  In internet explorer klikt u op extra > internet opties > verbindingen, daar verwijderd u alle verbindingen die weergegeven staan in het witte vlak.
  Vervolgens klikt u LAN instellingen, in het schermpje wat hier verschijnt moet alles UIT staan, dus schakel evt. ingeschakelde dingen uit en sluit dit schermpje, en het andere instellingen schermpje.

  Je begrijpt vast dat ik nu een beetje zat begin te worden van de oplossingen die niet werken. Hoop dat je mij kunt helpen.


  Met vriendelijke groet,

  Peter Blind

   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina