1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Sitecom WL-342 300N x3 wireless router

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Blindje, 1 aug 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Vandaag heb ik mijn nieuwe router (Sitecom WL-342 300N x3 wireless router) binnengekregen en na 5 uur proberen is het mij nog steeds niet gelukt een draadloze verbinding tot stand te brengen. Een verbinding met de kabel van de router naar mijn laptop is geen probleem.

  Wanneer ik mijn draadloze netwerkverbindingen open zie ik mijn router er tussen staan. Wanneer ik een verbinding probeer te maken, wordt er om een netwerksleutel gevraagd. Ik type netjes 2x de sleutel zoals vermeld op de achterkant van de router in en er komt helaas geen verbinding tot stand. Het toewijzen van het IP-adres staat netjes op automatisch net als het DNS-serveradres.

  Op dit moment zit ik zonder geniale ingevingen dus mijn vraag: Wie kan mij helpen toch een draadloze verbinding tot stand te brengen?
   


 2. Helaas kan ik je niet helpen, maar ik heb exact hetzelfde probleem als jij.
  Gisteren een 300N wireless router binnen gekregen waarbij de vaste verbinding geen problemen oplevert, maar de draadloze verbindingen zijn door mij niet aan de praat te krijgen.

  Het draadloze netwerk (Sitecom59865E) wordt wel gevonden.
  Als ik op CONNECT klik wordt er om een netkey gevraagd en hierbij geef ik de key op die achter op het modem staat.

  Nu krijg ik een security-enabled wireless netwerk(WPA2).
  Maar er staat een rood kruis door het netwerk icoontje in de systemtray.

  Door rechts te klikken op dit icoontje en "repair" te kiezen is de melding:
  Windows could not finish repairing the problem because the following action cannot be completed:
  "Connecting to the wireless network."

  Mijn dongles zijn 300N USB WL-302.

  m.v.g. Ben
   
 3. Denken jullie eraan dat het woord dat je moet ingeven gevoelig is voor hoofd en kleine letters! Één keer vergeten de shift-key te gebruiken en je kan lang blijven proberen. Denk er ook aan dat sommige letters en cijfers (l,I,1,!,|;0,O) vreselijk op elkaar lijken.

  Mees de Roo
   

 4. Zet je instelling via Wizard. en klik op provider zonder gebruikersnaam en wacht woord. en hoeft ma 1 key intype. Die van mij pakt alles pc macbook ps3 iphone ipod.

  Dus ik denk toch dat je iets fout doet.

  Succes
   

 5. Bedankt voor je tip, maar mijn netwerksleutel heeft uitsluitend uppercase karakters, dus kan ik daar geen foutje gemaakt hebben...
   
 6. Dank voor de Tip! Maar wat dien ik precies in de wizard te doen dan? Mijn key is al ingevuld en ik zie zo 1, 2, 3 niet waar ik deze nog meer in kan vullen.
   
 7. ik heb het zelfde probleem. bij invoeren van de netwerksleutel (wpa2 code zoals op de router vermeld) krijg ik een bericht dat ik of wel een wachtwoord van 5 of 13 ASCII-tekens moet invoeren danwel een wachtwoord van 10 of 26 hexadecimale tekens moet invullen.

  De wpa2code die ik volgens de beschrijving in moet vullen is echter 12 tekens lang en wordt niet geaccepteerd.

  Wat doe ik fout; wie heeft de oplossing. Voorheen ook een sitecom router echter 11mbs. geen probllem betreffende de installatie
   
 8. Misschien zit er een verkeerde sticker op? Log toch gewoon even in op je router via je browser, daar staat de code die je nodig hebt.
   
 9. Heb ik al gedaan. 12 cijferige code correct ingevoerd echter wireless geen connectie.
   
 10. "5 of 13 ASCII-tekens moet invoeren danwel een wachtwoord van 10 of 26 hexadecimale tekens"
  Welke Windows en welk SP draai je op de PC's die problemen hebben. Bij mij (ik heb 8 tekens) krijg ik die melding 5/13 alleen bij WEP of bij prehistorische Windows-versies die eerst nog (bekabeld) ge-update moeten worden.
  Dus in de router zorgen dat WPA/WPA2 gekozen staat en het password eventueel opnieuw invoeren (let goed op hoofd- en kleine-letters en vergeet niet de apply/toepassen).
  PC eerst bedraad updaten en dan precies het zelfde wachtwoord invullen. Indien beschikbaar gebruik maken van de standaard windows drivers. Degene die je meekrijgt op CD zijn vaak bedoeld voor 98SE,ME,NT4,W2K en XP-SP0; oud en gammel dus.

  Mees de Roo
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina