1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Zullen de HD zenders van RTL ook in het digitale basispakket komen bij Ziggo?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door databoy, 30 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Zoals jullie weten komen de HD zenders van RTL bij UPC in een duur betaalpakket van minimaal 9 euro extra per maand. En dat is de prijs als je de kabelontvanger zelf koopt. Als je em huurt komt daar mimimaal nog vier euro extra per maand bij voor de enkelvoudige kabeltuner.

  Gaan die zenders bij Ziggo ook in een betaalpakket komen of denken jullie dat Ziggo HDTV laagdrempelig en voor zo veel mogelijk mensen bereikbaar wil houden :?:
   
 2. Ik denk dat Ziggo ze in het HD pakket van 3,95 gaat plaatsen, want die commerciƫlen willen toch graag centjes zien voor de investeringen in hun HD apparatuur. :cry:
   
 3. Ik denk dat dit HD-pakket een langzame dood aan het sterven is. Nu iedereen langzaam een HD-televisie aanschaft wil men er direct van kunnen profiteren en gaat men echt geen extra geld per maand betalen voor HD-zenders. Langzaamaan zullen meer zenders gaan volgen, ik denk dat daar geen stop op is. Je kunt als Ziggo zijnde ook niet vasthouden aan een dergelijk extra pakket, dat is de vooruitgang juist tegenhouden. Het zou hetzelfde zijn als dat men een breedbeeldpakket zou maken voor alle breedbeeldzenders....
   
 4. Ik ben het met je eens. Ik vind extra betalen voor HDTV ook grote onzin. Maar waarom is RTL bij UPC wel akkoord gegaan met zo'n hoge extra maandelijkse abonnementsprijs van mimimaal 9 euro per maand voor de kijker?

  Als RTL er zelf niet in gelooft zouden ze dat toch niet doen?

  De meerkosten zijn overigens door RTL recent beraamd op 2 euro per zender per jaar. Dat is dus 4x2=8 euro per jaar, wat dus 67 cent meerkosten zijn voor de kijker op maandbasis.

  Als Ziggo dat bedrag netjes doorberekend in het tarief van het basistarief volgens jaar met de prijsaanpassing kan iedereen het zien zonder het erg in zijn portemonnee te voelen.
   
 5. Je hebt bij UPC geen keuze, als je HD wilt ben je 9 euro per maand meer kwijt. Dus ook Ned 1, 2 en 3 HD.

  Zie: http://www.upc.nl/televisie/abonnementenoverzicht/ en druk maar op HD aan of uit en let op de prijzen.

  Toevoeging: lees ook eens de voetnoot, het gaat daar per jaarcontract.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 jul 2009
 6. Ja, ik weet hoe het bij UPC werkt, maar juist daarom hoop ik dat Ziggo niet hetzelfde gaat doen. Ik vind de prijsstelling van UPC namelijk bezopen.
   
 7. En wat zegt Ziggo hier zelf over?
   
 8. Ik snap het nog steeds niet waarom hier iets van een logisch argument in zit?

  Een zender als RTL4 haalt zijn inkomsten uit reclame. Als zij zo nodig vinden dat ze in HD moeten uitzenden gaan ze daar toch hun hand op houden ?

  Of ze zorgen gewoon dat hun TV mensen wat minder betaalt krijgen kunnen ze het daarvan aanbieden.

  Het is een spelletje zon beetje aan het worden. Het komt er op neer dat de HDTV markt gewoon erg klein is en nu _moet_ iedereen betalen en waarvoor ?

  Dat de commercielle kant van de kabelaars en omroepen samen zorgen dat het afzet gebied een stuk groter wordt heb je deze onzin niet.
   
 9. Heeft Ziggo hierover al iets gezegd?
  Ik hoop namelijk dat de RTL HD zenders net zoals de publieke HD zenders gewoon in het basispakket komen.
   
 10. Ja en daar zit ik weer niet op te wachten, RTL/SBS is ook in HD dezelfde rommel waar ik nooit naar kijk.
  Gooi maar lekker in dat HD pakket van 3,95.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina