1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ben ik de enige die het display van de 5050C zo afschuwelijk fel vindt?

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door databoy, 30 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vind de display prima zo (niet storend) en inderdaad goed leesbaar vanaf grote afstand. Van mij mogen ze de eventuele programmeerenergie in andere features stoppen.
   
 2. Heb ik ook gebruikt, afhankelijk van de folie kun je (bij niet al te donkere folie) de helderheid "regelen" met het aantal laagjes (in mijn geval 3).

  Natuurlijk niet zoals bij het tinten van de autoramen de zaak met een plantenspuit nat maken :no: , de folie over een nat tissue bevochtigen alvorens op het display te plakken zorgt dat e.e.a. luchtbel-vrij, en dus onzichtbaar, geplakt wordt :frons: .
   
 3. En hoe bedien je 'm dan? D'r zit toch geen remote IR-oogje bij? Heb hier zo'n Humax SD decoder in de kast staan, maar dan mag 't klepdeurtje toch heel de avond verplicht open staan...
   
 4. Bizar fel

  Vandaag toch eindelijk de PVR aangeschaft na het een en ander gelezen te hebben op diverse fora.

  En inderdaad: die display is veel te fel.
  Niet van deze tijd dat dat niet dimbaar is.
  Mijn TV staat op een kastje met daarin de diverse audio en video componenten....een best wel vaker voorkomende opstelling...en die Humax verblind me veel te veel. Zelfs op grote afstand zie je vanaf de zijkant een grote witte vlek.
  Het is eigenlijk van de gekke dat je moet lopen prutsen met folie o.i.d.
  Alles doet het naar wens....maar hier krijgt het apparaat een vette onvoldoende voor en zorgt er voor dat dit apparaat in mijn lijst met miskopen komt, totdat dit is opgelost.
  Persoonlijk zou ik er nog wel aan kunnen wennen....misschien....maar mijn vrouw vroeg zich toch echt af of ik geen gaatje in mijn hoofd had....


  57% van het personeelsbestand van Humax zit bij R&D.....maar dit zijn ze toch even vergeten.
  Ben benieuwd of er nog iets aan gedaan wordt....moet toch niet zo moeilijk zijn....en wanneer het wel moeilijk is, is het al in de ontwerpfase gruwelijk fout gegaan.
   
 5. Ik heb een stukje negatief (van ouderwetse foto's) achter de klep gedaan en...perfect :pompom:
   

 6. Ik begrijp niet dat je zegt dat als dit niet wordt opgelost je dit apparaat in je lijst met miskopen moet zetten.
  Ik denk dat er belangrijkere dingen in het functioneren van het apparaat verbeterd moeten worden dan de helderheid van de display. Je hebt in dit topic diverse oplossingen kunnen lezen om iets aan die helderheid te doen.
  Natuurlijk heb je gelijk dat het de wens van de meeste bezitters is als er met een update iets aan die felheid gedaan kan worden. Persoonlijk denk ik niet dat een update van de firmware iets zal veranderen aan de display.
  Ik denk dat dit door een spanning wordt geregeld vanaf de print.

  Iedereen wacht dan ook met spanning op de update die volgens mij al voor ruim 2 maanden geleden gepland was.
   
 7. Het is wel fel, maar echt afschuwlijk niet. In ieder geval goed leesbaar.
   
 8. Het is sowieso een beetje mosterd na de maaltijd, dat een update die display-ergernis op zou moeten lossen.
  Dat had er al veel eerder uitgehaald moeten worden. Het lijkt er op dat het product niet uitvoerig getest is voordat het op de markt gedumpt is.
  En dat vindt ik kwalijk.
  En zeker voor een bedrijf wat prat gaat op haar R&D afdeling.
  Zo'n display is goed sofwarematig dimbaar....de rood/blauwe LED is dat tenslotte ook.
  De achtergrond is bij mij blauwgrijs en zou donkerblauw of zwart moeten zijn, zodat alleen de text zichtbaar is. Vanaf de zijkant is de display zichtbaar (en niet leesbaar) als een lichtbak.

  Mijn DVD/HDD speler die eronder staat stoort mij totaal niet: in standby gedimd en alleen tekst (niet storend) zichtbaar en in bedrijf wordt de tekst feller, maar achtergrond blijft zwart.

  Dat er mensen zijn die bezig zijn met folie om de zaak pruimbaar te maken, maakt toch wel duidelijk dat er iets niet klopt.
   
 9. Dat de display te fel is daar kan ik het geheel mee eens zijn maar om het apparaat dan een miskoop te noemen dat gaat mij wat ver.
   
 10. Is er nog nergens op het net een modificatie beschreven om het display te dimmen door bijvoorbeeld een weerstandje in serie met de voeding van het display te zetten? Knoeien met folie vind ik ronduit primitief.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina