1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Windows Vista en USB met grote files

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Nelis!, 29 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De HUMAX 5050c is een Linux achtig systeem, welke niet overweg kan met de disk structuur voor grote files van Windows Vista. De volgende stappen maken dit mogelijk.

  • EXT3 geformatteerde USB-schijf of stick aanmaken om grote bestanden (>4GB) aan te kunnen voor de HUMAX USB aansluiting.
  Op de PC via http://gparted.sourceforge.net de gparted image file downloaden en daarna deze image branden op een CD, zodat een bootable “live” CD ontstaat. Hierna PC herstarten met CD erin, waarna een linux versie opgestart wordt, waarbij door logische selecties tijdens het opstarten gparted opgestart wordt. De USB schijf of stick kan al aangesloten zijn of dient aangesloten te worden. Let erop, dat de juiste schijf geselecteerd wordt (de USB), waarna deze naar EXT3 geformatteerd dient te worden. Lege schif of stick.
  Na deze bewerkingen kan de PC zonder de “live” CD errin geherstart worden, zodat Windows Vista weer loopt. De USB schijf of stick is gereed om aan de HUMAX aangesloten te worden.

  • Windows Vista geschikt maken om met een EXT3 geformatteerde schijf of stick overweg te kunnen.
  Noot: de driver Ext2IFS_1_11a, die op te halen is bij http://www.fs-driver.org is niet geschikt, omdat deze nog uitgaat van een inode size van 128 bytes, terwijl gparted van de nieuwe standaard van 256 bytes uitgaat.
  Haal de driver Ext2Fsd van http://sourceforge.net/projects/ext2fsd/ op en start deze op, waarbij in ieder geval het automatisch opstarten bij het starten van de PC geselecteerd moet worden (alles aanvinken geeft bij mij nog geen problemen). Hierna de PC herstarten en de EXT3 geformatteerde schijf of stick wordt de Windows Vista herkend als hij wordt aangesloten. Dit is te herkennen door in de verkenner bij de selectie ervan de eigenschappen op te vragen, waarbij dan EXT3 te herkennen is.

  Het heen en weer halen van files moet nu werken.
   
 2. Bedankt voor deze info!
  Kleine toevoeging: Zorg dat je de Ext2fsd driver installeert als Administrator in Vista.
   
 3. Ik heb al verscheidene EXT2/3 drivers geprobeert, allemaal leuk om EXT3 te lezen/bekijken onder XP maar kan deze laatste ook onder XP schrijven naar een EXT3 filesysteem ? (dus echt heen-en-weer :lol: ).

  Thx,

  -Peter-
   
 4. Wat doe ik fout?

  OK. USB stick geformateerd naar EXT2, en ook EXT3 met GPARTED, maar Humax herkend 'm niet. Ook FAT32 geprobeerd maar lukte niet.
  Hoe staan bij jullie de parameters in GPARTED?. In XP wordt ie wel herkend (door sw driver) en kan ik bestanden verplaatsen

  Partition: /dev/sde1
  FileSystem: EXT3
  Label: 800GB
  Disklabeltype: MSDOS
  DeviceInfo: Udisk 2.0
   
 5. verplaatsen opname

  Ik heb een USB stick van 8 gb via de Live CD ext3 geformateerd. De Humax herkent hem, maar het icoontje blijft grijs. Optie kopiëren/verplaatsen dus niet mogelijk.
  Iemand suggesties ?
   
 6. Heb je al een map aangemaakt op die usbstick.
  De humax wil niet naar de root kopieeren/verplaatsen.
   
 7. Bedankt voor je tip, druk bezig aan het kopiëren. Ligt het aan mij of.....
  in de handleiding niet gezien.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 12 aug 2009
 8. Kopieren naar USB

  Ik heb het volgende vastgesteld:

  - Het heen en weer halen van files lukt wel, maar bij het kopieren van de 5050c naar USB halveert zo ongeveer de bestandsgrootte, ik vermoed daarom dat de HD formaten naar SD worden geconverteerd. Dat zou ook verklaren waarom dit kopieren zo .... lang duurt. Ik zie op mijn USB HD (EXT3) het activity ledje een paar maal branden, dan is het vele seconden rustig en vervolgens weer een paar IO's waarna het wachten weer begint. Zijn er meer mensen die dit hebben opgemerkt?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina