1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
    Ontzet Notitie

WRT610N en de verbinding die zo maar wegvalt

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door dada_sven, 29 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. dada_sven

    dada_sven Forum Member

    Berichten:
    5
    Heb sinds een maand of 2 een Linksys WRT610N. Draadloos is deze redelijk maar in combinatie met Ziggo is deze om te huilen. Heb regelmatig problemen met de verbinding naar buiten toe, zowel draadloos als ook via de bekabeling. Firmware updates en contact met de Linksys helpdesk hebben tot nu toe geen oplossing geboden. Zodra ik mijn oude WRT350N inzet, heb ik een stabiele verbinding met het WWW. Als deze een aantal dagen heeft gedraaid kan ik de WRT610N weer inzetten totdat deze er weer mee kapt en begint het spelletje van voren af aan.De Linksys helpdesk heeft geen antwoord, en Ziggo blijft gewoon aangeven dat het aan de router ligt. Met een woord geweldig een vermogen uit gegeven aan telefoonkosten door met de beide helpdesks te bellen en toch geen oplossing te hebben. Heb nu allerlei soorten firmware in de WRT610N gebruikt en heb er nu eigenlijk wel genoeg van, wil nog een poging wagen en als dat niet werkt, gaat de WRT610N terug naar de leverancier. Of heeft iemand van jullie nog ideeen?
     
  2. Jan_Assen

    Jan_Assen Forum Member

    Berichten:
    346
    Probeer eens met DD-WRT firmware indien beschikbaar...
     
  3. TRaSH

    TRaSH Forum Member

    Berichten:
    1.207
    ik heb de standaar firmware er op zitten, volgens mij is er maar 1 en werkt zonder problemen moet ik zeggen. Enigste wat ik veranderd heb is het kanaal dat hij moet gebruiken.
    Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
     
  4. dada_sven

    dada_sven Forum Member

    Berichten:
    5
    Helaas allemaal al geprobeerd maar zodra er iets bij Ziggo wordt gedaan, is de (WAN) netwerkverbinding weg en komt deze niet meer terug. Met mijn oude router (een Linksys WRT350N) heb ik een stabiele verbinding, wat er ook gebeurd. Dan kan ik een paar dagen geen gebruik maken van de WRT610N. Ik vermoed dat dit een hardware matig iets is, daarom de router vanochtend retour gebracht naar de leverancier. Deze mag het verder gaan uitzoeken. Ik heb er mijn buik vol van, om iedere keer de van router te moeten switchen.

    Op papier is het een geweldige router (de WRT610N) maar hier is duidelijk iets mis. Mocht ik een andere retour krijgen, moet deze stabiel werken en als het modem wordt gereset zo weer opkomen anders weet ik wel wat ik er mee ga doen. Omruilen voor een Apple Airport Extreme, deze heeft dezelfde mogelijkheden alleen een LAN-poort minder, maar hiervoor heb ik oplossingen genoeg in de vorm van een eenvoudige Gb switch.

    DD-WRT is leuk maar ....... moet er wel de firmware voor zijn die stabiel is, en om nu Beta releases te gaan gebruiken maakt het storingzoeken er niet eenvoudiger (eerder omgekeerd).
     
  5. Ayrton

    Ayrton Forum Member

    Berichten:
    94
    Ik snap niet goed waarom er iets mis gaat.

    Ik heb in Januari mijn WRT54G vervangen voor een WRT610N.

    Geen problemen ondervonden met internet dat wegvalt, nergens niet...

    Wireless en wired werken alles een trein.

    Ik heb een tijdje geleden de sprong gewaagd naar DD-WRT. Op mijn WRT54G heb ik altijd al DD-WRT geinstalleerd gehad, dus ik ken het erg goed.

    De 610N is bij mij net zo stabiel als bij mijn WRT54G. Geen reboots, geen ellende, alleen maar plezier van.
     
  6. meesdroo

    meesdroo Forum Member

    Berichten:
    704
  7. TRaSH

    TRaSH Forum Member

    Berichten:
    1.207
    het klinkt als een hardware error. Zijn meerdere mensen hier die deze router draaien zonder probs. Ik gebruik zelf de laatste firmware die op de website staat.
    Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
     
  8. dada_sven

    dada_sven Forum Member

    Berichten:
    5
    Dank voor alle hulp, maar vanochtend de WRT610N weer aangesloten na een aantal dagen weer mijn oude vertrouwde router te hebben gebruikt. Weer geen verbinding met het WWW. Toe nog een keer de WRT610N naar default gereset, toen eerst handmatig de configuratie ingeklopt en helaas werkte mijn LAN wel maar de rest ....... was onmogelijk. (Ja ook het modem een aantal minuten van de stroom gehad). Daarna nog een keer de router naar default gereset en toen alles aan de hand van de bijgeleverde CD geinstalleerd. Miste je wel een aantal extra beveiligingsinstellingen maar......... je raad het zeker wel weer geen WWW. Heb nu het hele zaakje weer in de doos gedaan en afgeleverd bij de leverancier. Die mag het nu uitzoeken wat er aan de hand is. Dit is inmiddels de tweede WRT610N die retour gaat naar de leverancier, de eerste had iets met de interne antennes van de WiFi. Deze is ook niet goed, ben toch erg blij dat ik mijn oude router nog steeds niet heb verkocht. Deze werkt zonder issues en storingen. Had de WRT610N namelijk aangeschaft om een goed onderscheid te maken tussen de 802.11G en 802.11N snelheden met de diverse draadloze netwerkkaarten in mijn systemen, maar het mag nog even niet zo zijn.
    Ben weer terug naar mijn oude vertrouwde WRT350N, en moet zeggen dat alles weer geheel stabiel werkt. Alleen mijn WiFi zit nu weer op de 54 MBit, maar ja je kan niet alles hebben.

    Heb zelf het vermoeden dat er een onderdeel te warm wordt, en het dan opgeeft. Daarom mag de verkopende partij dit nu verder oplossen.
     
  9. meesdroo

    meesdroo Forum Member

    Berichten:
    704
    De juiste keus en aanpak denk ik; ik probeerde hem al heet te krijgen, doet die crashtest heel goed.... :schater::schater:

    Mees de Roo
     
  10. Jheroen

    Jheroen Forum Member

    Berichten:
    146
    Ik heb al aardig wat tijd gespendeerd aan het uitzoeken van de juiste router voor AI1E straks; heb de nieuwe modem nog niet maar dat is een kwestie van geduld.
    Ik heb ook getwijfeld over de 610 maar ik lees naar mijn idee teveel negatieve berichten over droppen van verbinding (wat bijzonder irritant is) en op het linksys forum zie je ook veel van dit soort zaken.
    linksys heeft een mooi product gemaakt met te weinig koeling (of een te krappe hardware configuratie) waardoor als de boel lekker gebuikt wordt de warmte zorgt voor ellende.
    Ik ga voor de D-Link DIR-855, wel wat duurder dan gemiddeld maar een prima ding.:thumb up:
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina