1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

digitaal opnemen met Alphacrypt???

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door JGK, 28 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Een vraag over digitaal opnemen: Als ik digitaal via de TV (is een Panasonic G 10 E met Alphacrypt) kijk, komt natuurlijk geen digitaal signaal bij de HDD recorder aan (ook een panasonic). Dus signaal komt uit de muur, gaat naar de recorder dan naar de TV en wordt daar dus pas gedecodeerd. Hoe kan ik het toch voor elkaar krijgen om digitaal op te nemen? Weet iemand hoe dat zit met Viera en Q link van Panasonic? Is er iets van een digitaal TV out oid of kan ik dat via HDMI en Scart Kabel doen?
  Wie o wie weet hier meer van....:?:
   
 2. Je kunt helemaal niet digitaal opnemen vanaf een TV, omdat de TV geen digitale output levert. HDMI is voor wat betreft audio en video altijd éénrichtingsverkeer, en dat is ook doelbewust zo gemaakt. Tevens zijn er ook helemaal geen recorders die via HDMI een input signaal accepteren, dus dit kun je vergeten.

  Het is wel mogelijk één van de SCART aansluitingen van de TV te verbinden met een SCART ingang op de recorder. Dan kun je inderdaad het programma opnemen dat op dat moment op de TV wordt bekeken. Maar verwacht niet teveel van de opnamekwaliteit, een TV levert via SCART namelijk uitsluitend composiet output en geen RGB output (de SCART aansluitingen op een moderne TV accepteren daarentegen wel RGB input voor weergave).
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina